close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



INTALNIRE CU ENERGIA



| Organizator:
    Fundatia CHANCE FOR LIFE
| Categorie:
    Proiecte si campanii de CSR
| Problema de fond
    S-a ales acest nivel deoarece reprezintă vârsta la care copiii primesc primele noţiuni despre mediul înconjurător, stiinţă, poluare, etc şi sunt în măsură să înţeleagă şi să asimileze cunoştinţele respective.

| Scopul proiectului
    ,,Intalnire cu energia’’ este un proiect educational ce vizeaza transmiterea unui continut informational privind sursele de energie in general si gazul natural in particular elevilor claselor a IV-a. Obiectivul programului il constituie sensibilizarea publicului tinta privind utilizarea resurselor energetice si protectia mediului inconjurator.
Mesajul se adreseaza si parintilor pe teme de economisire si


INTALNIRE CU ENERGIA INTALNIRE CU ENERGIA INTALNIRE CU ENERGIA

| Aria geografica
    Bucuresti, Ploiesti - jud Prahova, Fagaras - jud Brasov, Buzau - jud Buzau, Slobozia - jud Ialomita, Craiova - jud Dolj

| Rezumat
    Educatia constituie o axa transversa a programelor de CSR astfel ca in 2007 a fost initiat de catre companie GDF Suez, programul "Intalnire cu Energia”.
Incepand cu anul 2008, Chance for Life a fost selectata ca partener social in implementarea acestui proiect. Pentru ca el a fost structurat pe baza strategiei companiei de CSR, a constat intr-o colaborare permanenta intre toti partenerii in constructia proiectului. Acest proiect s-a bazat si pe implicarea angajatilor companiei in mod direct si voluntar in activitatile derulate in proiect.
Proiectul si-a propus dezvoltarea unui program educational dedicat copiilor de clasa a IV-a de informare si responsabilizare a acestora cu privire la problematica de mediu, sursele de energie si gazul natural.
Acest parteneriat a fost construit bazandu-ne pe experienta fiecaruia: - in cazul companiei: pe informatiile, experienta si stategia de dezvoltare a unor programe educationale dedicate protectiei mediului, iar Chance for Life a sustinut proiectul cu experienta profesionistilor in lucrul cu copiii, experienta implementarii unor proiecte sociale, cunoasterea si folosirea unor metode inovative de educatie prin joc, experiente si lucru in echipa.
Nevoia de la care s-a pronit in constructia acestui proiect a fost determinata de lipsa unor programe educationale dedicate mediului, existente in programa scolara, cat si constientizarea necesitatii unor programe dedicate invatarii unor metode de preventie a acceidentelor si a riscurilor care pot aparea din utilizarea gazului natral, compania fiind cel mai mare furnizor de gaze naturale.


| Date beneficiari
    Beneficiarii proiectului au fost copiii, materialele educationale realizate au fost structurate si pe baza feed-backului obtinut in anii anteriori de la copii.
Anul acesta copii au fost sustinuti sa se implice in cele doua etape ale concursului – in etapa pe scoala organizarea a fost la nivel de echipe pe clase, tema fiind – realizarea unor miniproiecte creative care sa ilustreze experienta traita de copii cu personajul mascota al proigramului, Metano. Impactul acestui concurs a fost foarte mare, ei implicandu-se creativ in realizarea proiectelor care au fost ingenioase si inovative, astfel ca am suplimentat numarul de premii pentru a rasplati implicarea acestora. A doua etapa, individuala s-a bazat pe informatiile acumulate si experientele traite in cele doua lectii, pt a putea trece un test de cunostinte finalizat cu multe premii.


| Rezultatele proiectului
    • Realizarea unui material educational centrat pe protectia mediului, economisirea gazului natural, potrivit categoriei de varsta 9 – 10 ani care poate fi inclus in programa scolara a acestora
• Sustinerea a peste 300 de lectii in 45 de scoli din 6 orase din Romania
• Realizarea unor materiale educationale adiacente brosurii informative (planse pedagogice, chestionar test, formulare de evaluare care au fost distribuite in toate scolile in care s-a derulat proiectul si care vor putea fi utilizate si pe viitorin predarea informatiilor de catre profesorii implicatii
• Formarea unei retele de 30 de lectori in cele 6 orase, atat persoane implicate in procesul de invatatmant cat si voluntari, angajati ai companiei GDF Suez, care au fost foarte implicati in activitatea directa cu copiii si au continuat sa se implice si dupa finalizarea proiectului.
• Prrin participarea la orele sustinute de echipele proiectului, cadrele didactice au avut ocazia sa cunoasca intreg continutul informational al programei prezentate cat si sa invete metode noi, ludice de predare a unui continut destul de dificil, care a fost astfel foarte accesibil copiilor
• Rezultatele obtinute prin concursul creativ pe clase care a fost lansat in care fiecare clasa s-a intrecut in idei cat mai creative si interesante, facand foarte dificila decizia juriului in acordarea premiilor, de la mascote, pana la circuite de energie eoliana in miniatura.
• Dezvoltarea aunui parteneriat stabil intre organizatia noastra, compania GDF Suez si MECTS.


| Argument
    Proiectul “Intalnire cu Energia” devine o traditie de la an la an la nivelul companiei GDF Suez, devenind un proiect educational. El se incadreaza in strategia de CSR a companiei si un punct pozitiv esential este implicarea directa in toate etapele a companiei, crearea materialelor, expertiza in domeniu, responsabilizarea angajatilor de a se implica in proiecte educationale, extinderea partenriatelor si extinderea ariei de actiune. In acest an Proiectul a reusit sa junga in zone defavorizate la copii cu oportunitati reduse, oferind astfel sanse egale la educatie tuturor copiilor indiferent de etnie sau mediu social din care provin. Compania s-a implicat si la nivel de comunicare a rezultatelor proiectului si a dezvoltat in permenenta dialogu cu institutiile partnere. Prin intermediul actiunii de voluntariat realizata cu angajatii companiei ei au putut cunoaste impactul real al proiectului la nivelul local.

| Bugetul proiectului (in RON)
    118392,4

| Parteneri
    Fundatia Chance for Life, GDF Suez Energy Romania, Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar Prahova, Inspectoratul Scolar Brasov, Inspectoratul Scolar Dolj, Inspectoratul Scolar Ialomita, Inspectoratul Scolar Buzau, Radio Romania Actualitati

| Website-ul proiectului
    http://www.gdfsuez-energy.ro/corporate/corporate/responsabilitate-sociala/programe-in-curs/intalnire-cu-energia/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes