close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



"Impreuna pentru George" - proiect initiat de un grup de copii, elevi ai Scolii "Stefan Barsanescu" din Iasi.



| Organizator:
    Asociatia Crestin - Umnaitara Slujirea Vietii
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    George Catalin Ilief avea 9 ani cand viata sa avea sa se schimbe. In urma unui accident de masina a ramas paralizat.. Consecintele accidentul au fost mult mai grave: a avut numeroase leziuni ale organelor interne, fractura de baza de craniu, pentru care a stat la reanimare o luna de zile. A avut puterea si rabdarea sa lupte cu viata! Astfel a reusit ca de la imobilizarea la pat sa se ridice putin cate putin pana a ajuns in scaunul cu rotile. George a dat dovada de multa tarie de caracter, avand puterea sa treaca peste suferintele sale zambind! Niciodata nu si-a pus intrebari de genul "de ce eu, de ce tocmai mie", nu a plans, considerand totul ca "un joc nesfarsit al sortii” cum avea sa declare intr-un interviu televizat la postul Tele”M, Iasi:
http://telem.telem.ro/telem/marile-sperante/23941.html


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului: Sustinerea elevului George Catalin Ilief din clasa a IV-a D, Scoala „Stefan Barsanescu” din Iasi, in vederea starngerii sumei de bani necesara efestuarii unei interventii chirurgicale, care ar putea sa-i redea sansa la o viata normala.
Obiectivele specifice:
- Promovarea egalitatii de sanse in randul elevilor;
- Promovarea spiritului cetatenesc, a atitudinii pozitive fata de persoanele cu dizabilitati;
- Sustinerea financiara a lui George Catalin Ilief care in urma unui accident de masina a ajuns sa fie dependent de scaunul cu rotile


"Impreuna pentru George" - proiect initiat de un grup de copii, elevi ai Scolii "Stefan Barsanescu" din Iasi. "Impreuna pentru George" - proiect initiat de un grup de copii, elevi ai Scolii "Stefan Barsanescu" din Iasi. "Impreuna pentru George" - proiect initiat de un grup de copii, elevi ai Scolii "Stefan Barsanescu" din Iasi.

| Aria geografica
    Judetul Iasi

| Rezumat
    George Catalin Ilief, un elev din clasa a IV-a de la Scoala Stefan Barsanescu, a devenit dependent de scaunul rulant in urma unui accident de masina survenit in ianuarie 2009 si este diagnosticat cu paraplegie flasca, situatie in care singura procedura medicala care-i poate imbunatati starea de sanatate este implantul cu celule stem. Pentru George – Catalin exista doua optiuni pentru a face o operatie care ar putea sa-i redea copilaria :
- Clinica Beike Biotech, din China, pentru care costurile se ridica la suma de 20.000 de euro;
- O clinica din Germania, alegere care ar presupune costuri in cuantuum de 10.000 euro.
Situatia lui nu a trecut neobservata si o colega de scoala din clasa a VI-a, s-a gandit sa initieze un proiect pentru a-l sustine pe George.
Alice Cadar – initiatoarea proiectului – s-a mobilizat repede, reusind sa atraga in demersurile sale cativa colegi de clasa, profesorii si conducerea scolii, parinti, alte ONG-uri, iar mai tarziu multi alti colegi din comunitate, elevi ai altor scoli, alaturi de dascalii lor. Media ieseana a fost receptiva si a alocat timp si spatiu proiectului initiat de copii.
Un colaborator constant a fost familia lui George, care s-a implicat in organizarea campaniei 2%.
Cu un buget de 500 RON, dupa multe ore de voluntariat si prin mobilizarea resurselor esistente in comunicate, la sfarsitul anului 2010 suma rezultata in urma organizarii a 5 campanii de sensibilizzare, informare si strangere de fonduri - Targul Primaverii, Targul de Paste, Tombola Prieteniei, Impreuna vom reusi!, si Campania 2% - a fost in cuatuum de 27.567 RON.


| Date beneficiari
    George - Catalin a fost alaturi de echipa de proiect pe toata perioada de derulare a proiectului, motivand voluntarii in demersul lor.
Nu si-a pierdut speranta ca va merge si mai ales este convins ca intr-o zi va putea sa ajute alti copii care trec prin experiente asemanatoare lui.
S-au implinit deja doi ani de cand a suferit accidentul de masina. George Catalin face progrese vizibile de la o zi la alta. Este optimist si are convingerea ca va invinge boala, iar scaunul rulant va ramane doar o amintire!
Daca diagnosticul initial dat de medici a fost de paraplegie flasca si contuzie medulara, in acest moment nu mai este flasc, a devenit spastic, ceea ce echivaleaza cu un progres obtinut dupa multe ore de recuperare si eforturi sustinute.


| Rezultatele proiectului
    In urma implementarii proiectului “Impreuna pentru George” in bugetul familiei Ilief a intrat suma de 27567 lei. Parintii lui George-Catalin fac demersurile necesare in incercarea de a obtine o programare la o clinica din Germania unde fiul lor ar putea beneficia de o prima interventie chirurgicala (implant cu celule stem)
Inititiva acestui proeict a apartinut unui copil de 12 ani. Impresionant a fost numarul foarte mare de initiative ale copiilor din alte 6 scoli si 2 gradinite si numarul mare de volontari (copii) implicati ulterior in proiect, in urma mediatizarii acestuia.


| Bugetul proiectului (in RON)
    500

| Parteneri
    Asociatia Crestin – Umanitara Slujirea Vietii in parteneriat cu Scoala Stefan Barsanescu, din Iasi si Fundatia Filocalia, alaturi de colaboratori: Colegiul Teoretic Vasile Alecsandri, Scoala Carmen Sylva, Scoala Liteni, Gradinita cu Program Normal nr. 13, Gradinita cu Program Prelungit nr. 27, Scoala Ion Ghica, Scoala Macaresti, Scoala Razboieni, Centrul Diecezan Caritas, Pizzeria Mama Mia. Proiectul a fost mediatizat pe toata durata de implementare de urmatorii colaboratori Media: - Postul de televiziune TeleM Iasi - Postul de televiziune TVR Iasi - Postul de televiziune ProTV - Ziarul de Iasi - Evenimentul de Iasi - Flacara Iasului - Radio Iasi

| Website-ul proiectului
    -





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes