close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sărbători la înălțime cu CEZ



| Organizator:
    
| Categorie:
    Campanii de comunicare pe teme sociale
| Problema de fond
    În cluburile CODE Kids din satele din zona Olteniei fac coding peste 300 de copii. Aceștia se întâlnesc în timpul liber în laboratoarele create în bibliotecile publice din zona lor pentru a învăța și a-și dezvolta abilitățile de codare. Acești copii sunt susținuți pentru a se implica activ și chiar a urma o carieră în tehnologie, ca și coderi sau chiar și tehnicieni drone. Aceste motive, dar și dorința de a susține comunitatea din care facem parte ne-au determinat să ne implicăm activ în susținerea programului CODE Kids.

| Scopul campaniei
    Obiectivele campaniei au vizat atragerea partenerilor noștri de business de a multiplica binele CEZ, în folosul comunității locale. Pentru campania cadourilor de Crăciun pentru partenerii noștri am gândit și o componentă socială. Astfel, campania și-a propus cu această ocazie dotarea cluburilor de coding din mediul rural cu drone care să îi ajute pe copii să își lărgească orizonturile de învățare și să capete cât mai multe abilități tehnice necesare pentru un viitor de succes în domeniul digital.

Sărbători la înălțime cu CEZ Sărbători la înălțime cu CEZ Sărbători la înălțime cu CEZ

| Client campanie
    CEZ Romania

| Autor campanie
    CEZ Romania

| Acoperire campanie
    10 localități din mediul rural: Rucăr și Topoloveni (AG), Pietrari și Bunești (VL), Crâmpoia, Dobrosloveni și Brastavățu (OT), Fărcaș (DJ), Vladimir și Jupânești (GJ)

| Date beneficiari
    

| Descriere campanie
    Încă din anul 2020 Grupul CEZ a început să își implice partenerii de afaceri în campaniile de CSR desfășurate pentru binele comunității. Astfel, cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun din 2021, CEZ a pus partenerilor la dispoziție un sistem prin care puteau alege să primească un cadou simbolic, specific Crăciunului sau să doneze suma respectivă pentru dotarea a 10 cluburi de coding din mediul rural cu drone performante. CEZ a suplimentat suma aferentă și a donat 10 drone, în valoare de 15 000 de euro, către cluburile de coding din mediul rural, din Rucăr și Topoloveni (AG), Pietrari și Bunești (VL), Crâmpoia, Dobrosloveni și Brastavățu (OT), Fărcaș (DJ), Vladimir și Jupânești (GJ).

CEZ sprijină programul CODE Kids încă din anul 2019 și și-a luat angajamentul de a susține educația copiilor din mediul rural și de a le oferi condiții de educație la standarde europene. Prin dotarea cluburilor cu drone, CEZ și-a propus să ofere copiilor posibilitatea de a studia o nouă ramură a tehnologiei, și anume manevrarea dronelor.

Atât copiii, cât și coordonatorii au beneficiat de instruire în manevrarea dronelor și au acces la materiale educaționale cu informații tehnice, detalii de siguranță și elemente legislative. Alți aproximativ 5000 de membri ai comunității locale au acces la dronele donate, acestea fiind amplasate în bibliotecile publice și folosite în promovarea proiectelor locale.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii direcți ai campaniei sunt cei peste 300 de copii din cluburile de codare și bibliotecarii coordonatori. Pe lângă aceștia, încă aproximativ 5000 de membri ai comunității se pot folosi de dronele donate de CEZ, întrucât au fost montate în bibliotecile publice și puse la dispoziția întregii comunități din fiecare zonă.
În plus, indirect partenerii de afaceri care au primit invitația de a dona au fost impactați deoarece au avut ocazia de a face bine comunității locale.


| Strategia și implementarea campaniei
    Campania a fost demarată cu ocazia Cadourilor de Crăciun, când peste 500 de parteneri de afaceri CEZ au primit invitația de a alege cadoul fizic sau de a dona contravaloarea cadoului pentru achiziția unei drone. Având în vedere dorința multor parteneri de a dona contravaloarea cadoului, cu sprijinul Fundației Progress am achiziționat și livrat drone pentru 10 cluburi. Ulterior, am comunicat despre această inițiativă prin email, comunicat de presă, postări în social media. În anul 2022 Fundația Progres va lansa Scoala de piloți de drone, în care copiii să aprofundeze cunoștințele necesare mânuirii dronelor.

https://www.cez.ro/ro/media/comunicate-de-presa/1494-iarna-asta-cez-si-partenerii-sai-i-au-pus-lui-mos-craciun-10-drone-in-desaga-pentru-copiii-code-kids-si-comunitatile-locale
https://www.investenergy.ro/cez-si-partenerii-sai-i-au-pus-lui-mos-craciun-10-drone-in-desaga-pentru-copiii-code-kids-si-comunitatile-locale/
https://www.jurnalulolteniei.ro/2021/12/22/iarna-asta-cez-si-partenerii-sai-i-au-pus-lui-mos-craciun-10-drone-in-desaga-pentru-copiii-code-kids-si-comunitatile-locale/
https://oglindagorjului.ro/?p=6259


| Impactul campaniei
    În urma campaniei, peste 300 de copii din cluburile de coding din Rucăr și Topoloveni (AG), Pietrari și Bunești (VL), Crâmpoia, Dobrosloveni și Brastavățu (OT), Farcaș (DJ), Vladimir și Jupânești (GJ) au învățat sa foloseasca dronele, acesta fiind primul pas în dezvoltarea lor în aceasta direcție și poate chiar în a urma o profesie în acest domeniu.

| Buget
    10.000 - 25.000 Euro

| Partenerii campaniei
    

| Website campanie
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes