close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



NIGHT MUSIC - Festival antiviolenta V



| Organizator:
    Asociatia Youth Can Do It
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Deoarece a existat un interes sporit al tinerilor pentru muzica a aparut necesitatea organizarii de concursuri in domeniu care sa sprijine si sa stimuleze creativitatea lor. In acelasi timp, violenta in rândul tinerilor este o problema identificata de catre Inspectoratul Judetean de Politie in Suceava, violenta ajungand sa fie din ce in ce mai acceptata ca si modalitate normala de consum a energiei in surplus si de demonstrare a propriilor forte, astfel punâandu-le in pericol sanatatea lor si a persoanelor din jurul lor.

Factorii ce au dus la aparitia problemei constau in lipsa desfasurarii unor activitati culturale si artistice care sa favorizeze socializarea, sa diversifice activitatile si sa incurajeze pasiunile tinerilor si care sa satisfaca dorinta de competitie prezenta in randul lor.


| Scopul proiectului
    Scop: Sprijinirea si stimularea creativitatii tinerilor suceveni,informându-i in acelasi timp despre impactul si repercusiunile negative ale violentei asupra societatii.

Obiective:
1)Promovarea unui mod de viata non-violent, prin caravana auto si prezentari in minim 4 licee si scoli din Suceava
2)Organizarea a 3 competitii artistice care ofera oportunitati de promovare tinerelor talente sucevene ca alternative de petrecere a timpului liber sub sloganul Consuma-ti energia prin muzica, nu prin violenta! in Suceava
3)Realizarea unui parteneriat eficient administratie municipala–societate civila


NIGHT MUSIC - Festival antiviolenta V NIGHT MUSIC - Festival antiviolenta V NIGHT MUSIC - Festival antiviolenta V

| Aria geografica
    Suceava

| Rezumat
    Proiectul a avut scopul de a sprijini si stimula creativitatea tinerilor suceveni, informandu-i in acelasi timp despre impactul si repercusiunile negative ale violentei asupra societatii. Pentru a atinge acest scop s-au urmarit urmatoarele obiective:
1) Promovarea unui mod de viata sanatos, non-violent, prin organizarea unei caravane auto si de prezentari in minim 4 licee si scoli din Suceava.
2) Organizarea a 3 competitii artistice ce ofera oportunitati de promovare tinerelor talente sucevene ca alternative de petrecere a timpului liber sub sloganul Consuma-ti energia prin muzica, nu prin violenta! in Suceava
3) Realizarea unui parteneriat eficient administratie municipala–societate civila pentru sprijinirea activitatilor dedicate tinerilor suceveni.

Activitatile principale au fost:
1) Promovarea proiectului
2) Organizarea unor prezentari in licee sucevene si a unor întâlniri cu tinerii pe tema antiviolenta
3) Inscrierea participantilor in competitiile adresate tinerilor suceveni
4) Desfasurarea competitiilor adresate tinerilor suceveni
5) Realizarea si publicarea materialelor de promovare a mesajului antiviolenta
6) Evaluarea si diseminarea rezultatelor proiectului

Valoarea finantata nerambursabila a proiectului a fost de 30000 lei, iar valoarea totala a proiectului a fost de 37186 lei, astfel:
- contributie proprie a Beneficiarului 3061 lei;
- sponsorizari 4125 lei;
- sume justificate reprezentand finantare nerambursabila de la bugetul local in valoare de 30000 LEI.


| Date beneficiari
    Ei s-au implicat in realizarea prezentarilor in licee si scoli sucevene si in cadrul intalnirilor cu tineri pe tema antiviolenta din 31 mai 2013 in Strikers Club.

Pentru a participa in cadrul concursurilor artistice adresate tinerilor suceveni, ei s-au putut inscrie pe website-ul NightMusic.ro/festival , iar in cadrul acestor concursuri tinerii beneficiari au prezentat materialele artistice realizate de catre ei.

In cadrul concursului de DJ s-a realizat si o expozitie de echipamente de ultima generatie in domeniu, care au putut fi si testate gratuit de catre beneficiari.

Pe 22 iunie 2013 ei au oferit feedback referitor la proiect in cadrul sedintei de evaluare, in Suceava si prin intermediul website-ului.


| Rezultatele proiectului
    Realizand prezentari antiviolenta prin licee, caravana auto de informare a cetatenilor prin oras timp de doua zile, 3 concursuri de DJ, dans si productie muzicala si distribuire de DVDuri in randul cetatenilor, s-a atins target-ul de a avea 500 de tineri suceveni participanti si cel putin 4000 suceveni constientizati privind dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor participanti prin diminuarea stresului acumulat utilizand metode non-violente. Astfel, s-a realizat un parteneriat administratie municipala – societate civila benefic comunitatii locale sucevene, s-au organizat competitii artistice care au oferit oportunitati de promovare tinerelor talente sucevene ca alternative de petrecere a timpului liber si s-au promovat rezultatele proiectului sub sloganul Consuma-ti energia prin muzica, nu prin violenta!.

| Bugetul proiectului (in RON)
    37186

| Parteneri
    Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Inspectoratul de Politie Judetean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Suceava, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Suceava

| Website-ul proiectului
    www.NightMusic.ro/festival , http://NightMusic.ro/forum/viewtopic.php?f=20&t=3613&p=19753#p19753





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes