close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie!



| Organizator:
    Asociatia Young Goldfish
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Asociatia Young Goldfish are o experienta de peste 10 ani in care a lucrat in parteneriat cu scolile pentru deficienti de vedere din tara, cu copiii, partintii si profesorii.
Copiii nevazatori sunt foarte dependenti de parinti si familie, au nevoie de ajutor si la activitati de baza cum sunt mancatul, imbracatul, igiena personala, orientare in spatiu si deplasare -pe care alti copii de varsta lor le fac cu usurinta.
Copiii nevazatori au o postura deficienta a capului si corpului si dezvolta tulburari ale coloanei sau motorii, dar si anxietate si afectiuni emotionale, lipsa de incredere.
Hipoterapia raspunde la aceste probleme si se obtin rezultate imediate.


| Scopul proiectului
    Proiectul a urmarit dezvoltarea abilitatilor de viata independenta si cresterea increderii in fortele proprii si in cei din jur, , iar pe termen lung a vizat integrarea cu success a acestor copii in societate.
Obiectivele:
Sa familiarizam copiii nevazatori cu activitatea de echitatie terapeutica si hipoterapie pornind de la cunoasterea cailor, atingerea lor, intelegerea dimensiunilor si treptat invingerea fricii pe masura ce continua sedintele saptamanale
-sa corectam postura capului, corpului, imbunatatirea echilibrului, atentiei
-sa dezvoltam spiritul civic al voluntarilor cunoscand copiii


Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie! Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie! Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie!

| Aria geografica
    Bucuresti/Ilfov

| Rezumat
    Sustine copiii nevazatori prin hipoterapie 2017-2019
Am oferit copiilor nevazatori sedinte gratuite de terapie cu cai si transportul gratuit al copiilor si parintilor cu ajutorul voluntarilor. In aprilie-octombrie 3 ani consecutiv am dus copiii nevazatori de la scoala la 4 centre de hipoterapie in Bucuresti- Ilfov.
Proiectul a urmarit dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, cresterea increderii in fortele proprii si in cei din jur, dar si rezultate fizice imediate -corectarea posturii corpului, ameliorarea tulburarilor de atentie, emotionale, ADHD sau din spectrul autist, asociate celor de vedere.
Cel mai impresionant a fost cand copii nevazatori de varsta mica au reusit sa se descurce singuri din ce in ce mai bine in situatii dificile si au simtit increderea de a putea fi independent si pe viitor.
„Daca pot sa calaresc un cal, acum pot sa fac orice!”


| Date beneficiari
    50 copii nevazatori cu varste intre 5 si 18 ani din Bucuresti

| Date beneficiari
    Parintii, bunicii si familiile copiilor cu deficiente de vedere -50;, profesorii care lucreaza cu copiii -15;. 50 voluntari

| Activitati
    -Campanii de strangere de donatii online pe platforma Bursa Binelui si fata in fata la evenimentele de la Romexpo TIBCO (iunie) si Targul Cadourilor de Craciun (decembrie). Voluntarii Asociatiei Foisorul de Foc - elevi de liceu - au ajutat Asociatia Young Goldfish sa adunam donatii si am reusit sa atragem si sponsori care sa sustina cauza noastra.
Am colaborat cu Scoala Gimnaziala Speciala din Bucuresti pentru a selecta copiii nevazatori cu nevoile cele mai mari si cu oportunitati reduse, care au beneficiat de sedintele gratuite de hipoterapie.
Am asigurat transportul copiilor cu ajutorul voluntarilor, care au venit cu masinile personale si i-au dus de la scoala la centrele de terapie din Buftea, Ciorogarla, Baneasa si Snagov si inapoi.
Sedintele individuale au fost saptamanale in perioada aprilie- octombrie in 2018 si 2019.
Fiecare copil a invatat despre cai, a atins animalele pentru a intelege dimensiunea acestora, apoi a urcat pe cal si si-a invins frica in fiecare sedinta, a imbratisat si a recompensat calul cu morcovi sau mere.
Am avut filme de prezentare in fiecare an de proiect pentru a disemina rezultatele si a putea continua proiectul prin donatii si sponsorizare.
Am organizat spectacole la Romexpo cu copiii nevazatori care au participat la proiect. Acestia, au cantat si au spus poezii si povesti cu cai, s-au intalnit cu voluntarii, au primit cadouri si au sarbatorit rezultatele obtinute.


| Rezultatele proiectului
    Rezultate psihologice si emotionale:
-cresterea increderii in fortele proprii si in ceilalti
"Daca pot sa calaresc un cal acum pot sa fac orice!" (Gabriel, 5 ani)
-diminuarea nivelului de anxietate fata de oameni si animale, inclusiv animale mici. Am avut un iepuras alb si pufos pe care copiii care asteptau sa mearga cu calul au putut sa-l mangaie sa vorbeasca cu el;
-cresterea capacitatii de concentrare a atentiei si invatare
-dezvoltarea comunicarii si a relationarii cu persoane fara dizabilitati
-responsabilizarea voluntarilor si dezvoltarea empatiei elevilor de liceu dar si celor mai mari de varsta care i-au condus la centrele de terapie in fiecare saptamana.

Rezultate fizice:
-Corectarea posturii capului si corpului pentru copiii cu afectiuni locomotorii, ale coloanei sau gatului;
-imbunatatirea echilibrului, calul stimuland mersul natural uman;


| Bugetul
    55700

| Parteneri
    Asociatia Young Goldfish (organizator), Asociatia Foisorul de Foc=Voluntariat si Parteneriat pentru Viata (Partener), Sponsori: Aeroteh SA, AFI Cotroceni

| Website proiect
    https://youngoldfish.wordpress.com/proiecte/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes