close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ghid de dezvoltare comunitara



| Organizator:
    Fundatia World Vision Romania
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Publicarea acestui ghid s-a realizat dupa finalizarea programului de dezvoltare comunitara “Ajutati Copiii sa Spere”, incheierea unui proces riguros de documentare a parcursului celor 14 ani de program si efectuarea evaluarii de impact a programului (2011). Ghidul a aparut ca urmare fireasca a programului finalizat, prin publicarea sa dorindu-se sa se evite “reinventarea rotii” de catre alti profesionisti interesati si sa se ofere un model de buna practica care are in spate ani de experienta, provocari si succese.

| Scopul proiectului
    Ghidul de dezvoltare comunitara este structurat in 12 capitole si cuprinde si 7 anexe, astfel:
1.Introducere
2.De ce acest ghid
3.Contextul socio-economic si politic la inceputul proiectului. Precizari conceptuale
4. Obiectivele si scopul programului de dezvoltare comunitara Iasi
5.Istoricul programului de dezvoltare comunitara din Iasi
6.Rezultatele programului de dezvoltare comunitara al World Vision Romania
7.Lectii invatate. Modelul World Vision de dezvoltare comunitara
8.Sunt lucruri ce nu trebuie repetate?
9.Concluzii
10.Abrevieri
11.Anexe
12.Bibliografie


Ghid de dezvoltare comunitara Ghid de dezvoltare comunitara Ghid de dezvoltare comunitara

| Aria geografica
    Judetul Iasi, comunele Aroneanu, Costuleni, Ceplenita, Golaiesti si Vladeni

| Rezumat
    Primul program de dezvoltare comunitara de lunga durata (14 ani) a fost derulat de catre World Vision Romania in judetul Iasi. Succesul acestui program ne-a inspirat dorinta de a impartasi experienta acumulata, pasii urmati, modelele de lucru, precum si nereusitele inregistrate, in vederea replicarii programului si in alte comunitati, de catre diversi actori publici si privati. Ghidul, primul de acest gen din tara, vine in sprijinul profesionistilor care doresc sa desfasoare programe de dezvoltare comunitara in zone rurale ale tarii. Totodata, el se poate constitui intr-un bun material de invatare pentru actorii locali care pot initia actiuni de dezvoltare in beneficiul comunitatilor. In cele din urma, dar nu in ultimul rand, Ghidul poate fi un bun material de studiu pentru studentii de la facultatile de profil care doresc sa cunoasca din experienta practica a acestui tip de programe si sa faca asocieri utile cu aspecte teoretice conceptuale si referinte bibliografice.

| Date beneficiari
    Membrii celor cinci comune in care a fost implementat programul de dezvoltare comunitara sunt parte din beneficiarii directi ai acestui ghid si totodata participanti la derularea activitatilor din program, pe tot parcursul celor 14 ani.

| Rezultatele proiectului
    Ghidul de dezvoltare comunitara a fost publicat in 200 de exemplare si lansat in cadrul unei conferinte de presa organizata in noiembrie 2012. Ghidul a fost pana acum distribuit partenerilor din cele cinci comune partenere (Aroneanu, Ceplenita, Costuleni, Golaiesti si Vladeni) ale programul de dezvoltare comunitara “Ajutati Copiii sa Spere”, care constituie subiectul ghidului. El a fost distribuit si reprezentantilor altor ONG-uri din Iasi si folosit in relatia cu companiile interesate in a afla mai multe despre conceptul de dezvoltare comunitara si experienta practica acumulata in programul de la Iasi.

| Bugetul proiectului (in RON)
    18,000

| Parteneri
    Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iasi, Facultatea de Filososfie

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes