close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Arata ca iti pasa



| Organizator:
    ANCAAR Iasi
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Campania a fost initiata in conditiile lipsei de informare suficienta in ceea ce priveste autismul, simptomele acestei tulburari, a numarului de persoane afectate. Prin aceasta campanie s-a incercat deschiderea unui canal comun, care sa vina atat in folosul persoanelor afectate cat si a familiilor acestora si al societatii. Alaturi de informare si constientizare in ceea ce priveste autismul, campania din 2010 a avut ca obiectiv strangerea de fonduri pentru deschiderea unui centru pentru tineri si adulti cu autism din Iasi, unde acestia sa fie pregatiti, prin metode si tehnici specifice pentru ca ulterior sa fie incadrati in munca, in masura posibilitatilor. Acest obiectiv a fost stabilit in contextul in care, acestor tineri nu li se ofera mari posibilitati de a se integra in societate, de a fi utili.

| Scopul proiectului
    Primul an in care a fost initiata aceasta campanie a avut drept scop, alaturi de constientizarea cu privire la problematica autismului, strangerea fondurilor necesare achizitionarii unui microbuz cu care copii sa mearga la scoala si acasa, in excursii sau sa se deplaseze cu ocazia altor iesiri. Scopul a fost atins si am continuat in 2010 cu strangerea de fonduri pentru deschiderea unui centru pentru tinerii cu autism din Iasi, centru in care acesti tineri sunt pregatiti pentru integrarea lor in munca, in masura in care acest lucru va fi posibil.

Arata ca iti pasa Arata ca iti pasa Arata ca iti pasa

| Aria geografica
    Iasi

| Rezumat
    Campania "Arata ca iti pasa" este o campanie de constientizare a problematicii autismului in randul opiniei publice si a actorilor sociali implicati. Aceasta campanie se desfasoara anual, in data de 2 aprilie. In anul 2010 un grup de copii cu autism, alaturi de colegii lor din scolile de masa au fost invitati in Piata Palatului din Iasi pentru a transmite cu ajutorul unor piese de puzzle, simbol acceptat al autismului, mesajul lor: "arata ca iti pasa". Apoi toti participantii au pornit intr-un mars pana in Piata Unirii din Iasi. In seara aceleiasi zile a fost organizat un eveniment caritabil pentru a strange fodurile necesare deschiderii unui centru destinat tinerilor cu autism.

| Date beneficiari
    Beneficiarii campaniei sunt in egala masura persoanele cu autism, familiile acestora, dar si celelalte institutii implicate in proiect. Aceasta fiind o campanie continua beneficiarii sunt in fiecare an altii, in functie de scopul stabilit. Asociatia isi doreste sa atinga cat mai multe aspecte problematice din viata unei persoane cu autism sau familii care are in ingrijirie o persoana cu autism. Anterior s-au facut mari eforturi pentru ca o parte dintre copiii cu autism de varsta scolara din Iasi sa mearga la gradinita sau la scoala. Campania din 2010 isi doreste sa fie utila unei alte categorii de beneficiari directi. Tineri si adulti cu autism, care au depasit varsta scolara, care nu sunt incadrati in munca, carora nu li se ofera prea multe posibilitati in familie sau in societate.

| Rezultatele proiectului
    Rezultatele campaniei de informare si constientizare a autismului au constat intr-o serie de articole aparute in presa locala cu privire la subiectul in discutie. De asemenea au aparut numeroase spoturi radio, difuzate pe posturile de radio locale, emisiuni tv cu diferiti invitati, oameni resursa in ceea ce priveste problematica autismului. Printre rezultate mai inscriem si un numar de mape de prezentare care au fost oferite participantilor la evenimentul caritabil desfasurat in seara de 2 aprilie. In timpul marsului au fost impartite numeroase materiale informative, baloane, stegulete, tricouri.Alaturi de aceste rezultate mai amintim si atingerea obiectivului general, strangerea de fonduri suficiente pentru a incepe activitatile intr-un centru pentru tineri cu autism.

| Bugetul proiectului (in RON)
    4000

| Parteneri
    Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism, filiala Iasi, Fundatia Ancora Salvarii, Ziarul de Iasi, Nichi, Cristina Nichita, TVR Iasi, Patronatul Sfera, Rodotex, Academia Show, Club Kids Land, Hotel Ramada, Star of Hope Iasi, Radio Hit, Irina Schrotter.

| Website-ul proiectului
    pe web-site-ul asociatie, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania, filiala Iasi, se gasesc informatii privitoare la Campaniile





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes