close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ziua Voluntarului – Deschidem uși pentru a face bine



| Organizator:
    
| Categorie:
    Campanii de comunicare pe teme sociale
| Problema de fond
    În 2014, Asociația The Social Incubator a lansat programul principal al organizației, al cărui scop este de a-i susține pe tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția (în alte condiții foarte dificilă și împânzită cu riscuri) către viața adultă într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența.

Motivul pentru care și-au ales această misiune este faptul că la mai bine de 25 de ani de la Revoluție, tinerii instituționalizați care părăsesc sistemul de protecție odată deveniți adulți sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi și/sau devin victime ale traficului de persoane sau de droguri.



| Scopul campaniei
    Obiectivul Asociației a fost să strângă fonduri care asigură 1.500 de ore de consiliere vocațională pentru tinerii instituționalizați.
Prin campania sa, CEZ și-a propus să promoveze cultura voluntariatului, să sprijine tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului și să se alăture apelului făcut de Asociație.


Ziua Voluntarului – Deschidem uși pentru a face bine Ziua Voluntarului – Deschidem uși pentru a face bine Ziua Voluntarului – Deschidem uși pentru a face bine

| Client campanie
    N/A

| Autor campanie
    CEZ Romania

| Acoperire campanie
    Râmnicu Vâlcea - Vâlcea, Drobeta Turnu Severin – Mehedinți, Slatina – Olt, Constanța – în zona de activitate CEZ.

| Date beneficiari
    

| Descriere campanie
    Prin această campanie, Asociația The Social Incubator și-a propus să strângă fonduri care asigură 1.500 de ore de consiliere vocațională pentru tinerii instituționalizați. În 7 ani de activitate, Asociația a ajutat peste 6.000 de tineri instituționalizați să-și găsească un drum în viață.


| Date beneficiari direcţi
    Beneficiar direcți: 200 de tineri (16-26 de ani), care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție a copilului în județele Vâlcea, Mehedinți, Constanța și Olt.
Beneficiari indirecți: 300 de angajați CEZ, voluntari ai companiei care sprijină cauze din direcții strategice precum sănătate&wellbeing, educație, mediu și dezvoltare regională.


| Strategia și implementarea campaniei
    Implicarea în campania de strângere de fonduri „SMS la 8845” cu textul Job a fost marcată de organizarea evenimentului intern „Deschidem uși pentru a face bine” cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarului. Evenimentul a reunit 100 de voluntari CEZ, care de-a lungul anului s-au implicat în acțiuni cu impact în comunitate (Maratonul Olteniei, Generatorii de Bine, CODE Kids etc.). La acțiune a participat și CEO-ul companiei CEZ România, iar scopul acesteia a fost de a le mulțumi pentru implicarea lor voluntară. Compania a organizat un atelier de confecționat coronițe de Crăciun, alături de echipa Maison Dadoo, acțiune care a culminat cu anunțarea implicării în campania de strângere de fonduri „SMS la 8845” cu textul Job. Implicarea a constat în donarea a 3000 euro, echivalentul a 1500 de SMS-uri, dar și donarea de decorațiuni de Crăciun pentru 200 de tineri.

Pe parcursul lunii decembrie, CEZ a desfășurat o campanie internă și externă de comunicare pentru a atrage fonduri în campania „SMS la 8845” cu textul Job.


| Impactul campaniei
    - 3 000 euro donați către Asociația The Social Incubator pentru dezvoltarea oportuniătților de carieră;
- Campanie de comunicare dedicată pentru promovarea cauzei;
- 100 de voluntari (2021) au participat la activitatea organizată special de Ziua Internațională a Voluntarului;
- Promovarea culturii voluntariatului și răsplătirea voluntarilor care se implică în acțiuni de CSR


| Buget
    10.000 - 25.000 Euro

| Partenerii campaniei
    

| Website campanie
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes