close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Crosul Padurii powered by Dolce Sport, editia V



| Organizator:
    ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila
| Categorie:
    Protectia mediului
| Problema de fond
    Crosul Padurii a demarat in 2009 ca un antrenamet de pregatire a Raiffeisen Bucharest International Marathon, cu un cros de 3km. Primele doua editii au adus la start cate 100 de alergatori, insa incepand cu 2011, evenimentul a luat amploare, o data cu introducerea cursei de 10km. Practic, la acel moment s-a identificat dorinta si nevoia alergatorilor de a participa la o cursa competitiva de pregatire pentru semi si maraton. In acelasi timp, numarul celor care isi doreau sa participe si sa sustina un proiect de mediu a crescut, fapt aratat si de fondurile atrase la eveniment pentru impaduriri.

| Scopul proiectului
    Scop: promovarea unui stil de viata sanatos si sustinerea cresterii suprafetelor impadurite din sudul Romaniei

Obiective:
- atragerea unui numar cat mai mare de alergatori de toate varstele si experientele la cele 3 curse:copii, cursa 3km, mini maraton (10 km)
- implicarea a 50 de voluntari in organizarea evenimentului
- strangerea a peste 8.000 de euro fonduri pentru campaniile de impadurire
- plantarea a cel putin 8.000 de puieti
- 7.000 de vizitatori unici pe site-ul Crosul Padurii
- 150 de aparitii online
- 5 aparitii radio si TV
- promovarea evenimentului cu ajutorul a 3 persoane publice


Crosul Padurii powered by Dolce Sport, editia V Crosul Padurii powered by Dolce Sport, editia V Crosul Padurii powered by Dolce Sport, editia V

| Aria geografica
    Bucuresti si Iasi (Iasi), Poroschia (Teleorman)

| Rezumat
    10% din suprafata Romaniei este reprezentata de terenuri degradate.
In acelasi timp, tara noastra se numara printre tarile europene cu rata cea mai mica de persoane care fac regulat miscare si activitati sportive, doar 40% din totalul populatiei, conform ultimul sondaj Eurobarometru. In ceea ce priveste voluntariatul, doar 13,7% dintre romani au participat la actiuni de voluntariat in 2013, arata rezultatele detaliate ale studiului „Responsabilitatea sociala individuala in Romania”.
Crosul Padurii powered by Dolce Sport imbina 3 obiective principale:
- sensibilizarea si implicarea bucurestenilor in impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii
- promovarea sportului de masa
- promovarea voluntariatului in sport si de mediu
Activitatile proiectului se pot grupa in 3 mari categorii:
- comunicarea catre publicul larg si atragerea de fonduri pentru impaduriri. Activitatile au generat: 8000 de vizitatori unici pe www.crosulpadurii.ro; un reach maxim de aproximativ 37.000 in Romania, 170 de aparitii on-line, 3 aparitii radio, promovare pe 2 canale TV, 12 parteneriate cu institutii de invatamant si localuri pentru expunere afise si 12.000 euro stransi pentru impaduriri.
- organizarea in preajma Zilei Internationale a Mediului, a unui eveniment sportiv de masa cu 3 curse dedicate varstelor si experientelor diferite de alergare, care sa atraga la start cateva sute de alergatori. Rezultatele fiind: peste 900 de inscrisi si 740 de alergatori care au luat startul pe 8 Iunie si 3900 de km alergati de participanti.
- aproximativ 200 de voluntari, 70 de voluntari in sport la organizarea evenimentului si inca 135 de voluntari la actiunile de plantare din toamna anului 2013.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi: Acestia au alergat la cele 3 curse: copii, cursa 3km, mini maraton (10 km).
Beneficiarii indirecti: Incurajam comunitatile locale sa se implice in procesul de crestere a padurii. De aceea suntem parteneri cu autoritatile locale care ne sprijina in organizarea activitatilor din comunitate, localnicii din comuna Poroschia vin sa ajute la plantarea puietilor si ingrijirea lor, iar elevii iau parte la sesiuni educationale informale, cu rolul de a-i invata importanta padurii.


| Rezultatele proiectului
    Alergatorii care au luat startul la Crosul Padurii au avut ocazia sa faca sport, au fost informati cu privire la alte evenimente sportive in care Padurea copiilor a fost cauza de-a lungul anului, au fost informati despre posibilitatea de voluntariat, astfel incat 18% dintre acestia au si participat la actiunile de plantari organizate de ViitorPlus in toamna lui 2013.
Peste 10% din populatia Bucurestiului a primit informatii despre modalitati de implicare in proiecte de mediu cu impact regional. 1.5 ha de padure realizate in Poroschia, jud. Teleorman (jud cu doar 5% suprafata de padure, fara de 20% media recomandata pentru zona de campie), cu fondurile stranse in urma evenimentului sportiv.


| Bugetul proiectului (in RON)
    57069,64

| Parteneri
    Dolce Sport, Romtelecom, Amway Romania, Metro Cash and Carry, Ro Club Maraton, Asociatia Bucharest Running Club, Primaria Capitalei, Metrorex

| Website-ul proiectului
    www.crosulpadurii.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes