close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Clubul Studentilor Diplomati



| Organizator:
    AsociaÅ£ia StudenÅ£ilor Economişti din Rom�nia
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Proiectul s-a lansat datorita nevoilor de informare identificate in randul studentilor interesati de domeniul diplomatiei, care nu au oportunitatea de a studia intr-un mediu academic sau de a se dezvolta pe cont propriu, prin mijloace non-formale. Lipsa de oportunitati a dus la crearea unei imagini negative in legatura cu modalitatile de angajare in acest domeniu, fiind considerat exclusivist. ASER a dorit sa faciliteze accesul la mediul diplomatic prin colaborari fructuoase cu fosti si actuali ambasadori si profesionisti din diplomatie, punandu-se bazele unei comunitati de studenti. Cercetarile ASER realizate intre mai 2010 - mai 2011, cu scopul de a identifica domeniile de interes ale studentilor, in cadrul carora au raspuns 702 studenti, au aratat ca 2/4 isi doresc sa afle modalitatile prin care pot avea o cariera in diplomatie.

| Scopul proiectului
    CSD are drept scop educarea studentilor in ceea ce presupune o cariera in domeniul realatiilor internationale, al afacerilor externe si al diplomatiei. Obiectivele proiectului au fost de a populariza conceptul de diplomatie in intreg mediul universitar economic, de a selecta 300 candidati pentru a participa la activitatile proiectului si de a forma o comunitate de tineri pasionati si pregatiti in domeniul diplomatiei.

Clubul Studentilor Diplomati Clubul Studentilor Diplomati Clubul Studentilor Diplomati

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    “Clubul Studentilor Diplomati”(CSD) este un proiect ASER, fiind primul proiect din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, care se adreseaza studentilor dornici de a afla mai multe despre diplomatie. Acest domeniu este fie putin explorat in cadrul facultatii, fie inaccesibil studentilor. Astfel proiectul a pornit de la nevoia identificata in randul studentilor de la Facultatea de Relatii Economice Internationale de a se familiariza cu ceea ce presupune o carieră în domeniul relaţiilor internaţionale, al afacerilor externe şi al diplomaţiei, intr-un mod practic si interactiv. CSD si-a propus sa popularizeze conceptul de diplomatie, atat in randul studentilor cat si in intreg mediu universitar economic, selectand din randul celor interesati 300 participanti la activitatile proiectului. Dintre acestia, 17 studenti au beneficiat timp de o saptamana de pregatire intensa in domeniul diplomatiei, la finalul careia au primt invitatia de a fi membrii in cadrul primei comunitati pe diplomatie din mediul studentesc , iar 12 de stagii de pregatire la : Ambasada Frantei, Institutul Diplomatic Roman, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si participari la evenimente in cadrul MAE. Echipa de implementare a proiectului a reusit sa aduc in prim plan, prin intermendiul promovarii online si offline, domeniul diplomatiei in randul tinerilor din trei universitati din Bucuresti: Academia de studii Economice, Universitatea Bucuresti, Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative.

| Date beneficiari
    Participantii editiei a doua s-au implicat in organizarea Scolii de dilomatie pentru echipa organizatoare a editiei 2012-2013, prin sustinerea de training-uri si prin intalniri cu Project Manager-ul pentru imbunatatirea strategiei proiectului din aceasta perioada.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul CSD a avut un impact major asupra vietii profesionale a participantilor, aducandu-le un plus de cunostinte in domeniul diplomatiei, oferindu-le oportunitati de internship in cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si a Institutului Diplomatic Roman (IDR), popularizand conceptul de diplomatie in randul studentilor. CSD a reusit sa implice activ oamenii din domeniul diplomatiei direct in proiect. Printre rezultate concrete ale proiectului se afla implementarea unei comunitati de 33 studenti care organizeaza proiecte pentru propria dezvoltare, impreuna cu partenerii principali ai proiectului. Pe langa membrii aflati in comunitate, luna de luna, 250 de studenti interesati de domeniu sunt informati in legatura cu oportunitatile aparute in cadrul MAE, IDR sau alte institutii partenere. Desi aflat la a doua editie, proiectul a avut un impact major in randul tinerilor studenti la facultatile de profil, atragand 85 de aplicatii pentru activitatile Clubului si crescand vizibilitatea asociatiei in randul studentilor din Academia de Studii Economice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si Universitatea Bucuresti.

| Bugetul proiectului (in RON)
    2072

| Parteneri
    BRD, Cumpana, DONCAFE, Facultatea de Relatii Economice Internationale - ASE - , ADAMOS, British Embassy Bucharest, CRREDAE, Black Sea University, Institutul European din Romania, AVIS, Romanian- American Foundation, Academia de Studii Economice din Bucuresti, Achieve global, ANOSR, CROS, Economistul,

| Website-ul proiectului
    www.csd.aser.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes