close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Galantom



| Organizator:
    Asociatia Envision
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Punctul de plecare al proiectului Galantom a fost platforma de fundraising online de la Transmaraton (transmaraton.org), pe structura careia am dezvoltat, ulterior, Galantom.

In urma experientei de peste 4 ani a membrilor echipei in organizarea de evenimente sportive caritabile si in implementarea de campanii de fundraising pentru diverse organizatii am identificat urmatoarele nevoi:

- Necesitatea existentei unui intrument centralizat de fundraising prin evenimente sportive care sa vina in sprijinul fundraiserilor voluntari si al organizatiilor;

- Oportunitati neexploatate de catre organizatii in ce priveste modalitatile de fundraising online;

- Oportunitati de imbunatatire in ce priveste donatiile individuale, strategia de comunicare pe termen lung cu donatorii individuali si de construire a unor baze de date in acest sens.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este cresterea numarului indivizilor care se implica in sustinerea proiectelor sociale ce aduc schimbare in comunitate prin intermediul evenimentelor sportive, fie ca fundraiseri voluntari fie ca donatori.

Implicit, urmarim sustinerea dezvoltarii mediului ONG, un generator de schimbare cheie la nivel comunitar.

Obiectivele cantitative de la lansarea proiectului (august 2013) pana la sfarsitul anului 2013 au fost sa avem pe platforma cel putin 50 de fundraiseri care sa stranga minim 50000 RON, pentru 5 cauze beneficiare la 5 evenimente.


Galantom Galantom Galantom

| Aria geografica
    National

| Rezumat
    Galantom.ro este o platforma de strangere de fonduri pentru proiecte sociale prin intermediul participantilor la evenimente sportive care isi pun pasiunea pentru sport in slujba sprijinirii unei cauze caritabile. Galantom ofera organizatiilor non-profit un instrument de promovare si o sursa alternativa de finantare prin atragerea de donatii individuale. Proiectul nostru este, in acelasi timp, un canal de promovare a unui stil de viata sanatos prin sport si isi doreste sa creeze o comunitate online a oamenilor de bine care vor să creasca nivelul de implicare sociala a indivizilor prin puterea propriului exemplu.

In ultimii ani s-a inregistrat o crestere constanta a interesului indivizilor pentru sport si pentru implicarea civica prin strangerea de fonduri la evenimentele sportive, pe de-o parte, si o crestere a numarului de evenimente sportive organizate pentru amatori, pe de alta parte. Organizatii din arii diverse de impact social au inceput sa adopte conceptul organizand campanii de fundraising prin evenimente sportive.

In acest context am identificat nevoia implementarii unui instrument centralizat care sa sustina eforturile organizatiilor si ale fundraiserilor voluntari, precum si oportunitati neexploatate sufiecient de catre organizatii in ce priveste metodele de fundraising online, donatiile individuale si comunicarea consecventa si transparenta cu donatorii.

Proiectul a fost lansat in luna August 2013 si a fost testat la Maratonul International Bucuresti. Pana in prezent au aderat la platforma Galantom.ro 17 ONG-uri, am strans 181.757 RON prin implicarea a 166 de fundraiseri si 2020 de donatori. Un indicator cheie este donatia medie inregistrata pe platforma care oscileaza in jurul sumei de 86 RON.

Detalii despre structura platformei in prezentarea atasata


| Date beneficiari
    Prin natura proiectului atat fundraiserii voluntari, cat si organizatiile sunt implicati activ in procesul de fundraising.

Implicarea beneficiarilor finali nu a fost inca pusa in practica, dar sunt mai multe idei in curs de implementare, de exemplu implicarea unora dintre beneficiarii de la Motivation Romania sau Special Olympics in fundaraisingul prin evenimente sportive deschise pentru participarea persoanelor cu dizabilitati sau dedicate acestora.


| Rezultatele proiectului
    La sfarsitul anului 2013 rezultatele inregistrate pe platforma Galantom in 5 luni de la lansare au fost:
- 85936 RON stransi (+35936 RON fata de obiectiv)
- 9 organizatii beneficiare (+4)
- 10 proiecte sustinute
- 9 evenimente (+4)
- 95 fundraiseri (+45)
- 1123 donatii
- 76,5 RON media donatiilor

Pentru fiecare proiect banii stransi se pot traduce in impact social astfel:
1.Inima Copiilor – 6420 RON = 5% din suma necesara stransa pentru achizitionarea unui RetCam la spitalul Marie Curie;
2.Viitor Plus si Mai mult Verde – 8670 RON = 867 copaci plantati in campaniile de impadurire din 2014;
3.Hospice Casa Sperantei – 30196 RON = 85 de zile de spitalizare pentru un pacient la Hospice si achizitionarea unui aparat auditiv pentru un copil pacient;
4.AITA – 1660 RON = 27% din bugetul pentru mobilarea unei camere din centrul AITA care ofera terapie pentru copii cu autism;
5.United Way – 28397 RON = 136 de copii provenind din familii defavorizate au beneficiat de ajutor la teme si o masa calda pe zi, timp de o luna prin priectele de educatie desfasurate de United Way;
6.Scoala de Valori – 1,173 RON = acoperirea costurilor de participare pentru 7 elevi de liceu la un atelier de 2 zile de educatie nonforamla din programul Think Ahead;
7.Silver Lining – 8845 RON = 20% din suma necesara pentru interventii chirurgicale in strainatate pentru Paul, un tanar de 24 de ani care sufera de cancer osos;
8.Star Storage – 575 RON = care s-au adaugat la bugetul proiectului “Sangele este viata” pentru achizitionarea unor echipamente speciale pentru Centrul de transfuzii din Bucuresti.


| Bugetul proiectului (in RON)
    5902,5

| Parteneri
    Galantom.ro este un proiect initiat de o echipa formata 3 din membri ai asociatiilor Envision si People for Sport.

| Website-ul proiectului
    http://galantom.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes