close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Muzica ne uneste si ne face pe toti acelasi - Managementul unor formatii muzicale compusa din tineri cu dizabilitati



| Organizator:
    United by Music
| Categorie:
    Premiul Special Organizația NEW ENTRY
| Problema de fond
    Pe parcursul activitatii multe persoane cu dizabilitati si talentati in muzica ne-au contactat, ca ar fi interesati sa se afilieze la United by Music. Deocamdata putem servi un numar limitat de beneficiari, cautand tot timpul oportunitati pentru a extinde numarul beneficiarilor. Miscarea United by Music din Romania este singura care se ocupa cu managementul muzical si educatia muzicala a persoanelor cu dizabilitati. Pentru a identifica tineri cu dizabilitati si talentati in muzica, am organizat un concurs regional de talente musicale doi ani la rand: in 2018 si 2019. Acest concurs a avut mai multe etape: preselectii locale, iar dupa concurs regional pentru cei selectati de catre juriul profesionist.

| Scopul proiectului
    1. Organizarea si realizarea de spectacole si concursuri de talente muzicale pentru persoanele cu dizabilitati.
2. Dupa selectarea celor mai talentati concurenti, a urmat procesul de construire a unei formatii muzicale. Aici trebuie am avut nevoie de mentori, care dezvolta repertoriul, gasesc cel mai potrivit stil muzical.
3. Dupa infiintarea formatiei am inceput repetitiile muzicale in grup, pentru a dezvolta un repertoriu muzical de 2-3 ore, care poate fi interpretat la diferite evenimente. Acest proces este programat sa dureze 6-12 luni, in functie de componenta formatiei.



Muzica ne uneste si ne face pe toti acelasi - Managementul unor formatii muzicale compusa din tineri cu dizabilitati Muzica ne uneste si ne face pe toti acelasi - Managementul unor formatii muzicale compusa din tineri cu dizabilitati Muzica ne uneste si ne face pe toti acelasi - Managementul unor formatii muzicale compusa din tineri cu dizabilitati

| Aria geografica
    Covasna, Harghita, Mures, Vrancea, Sibiu, Cluj

| Rezumat
    Educatia muzicala poate functiona foarte bine si in cazul tinerilor cu dizabilitati, ajutandu-i sa se exprime si sa invete mai usor. In recuperarea neuropsihiatrica, abilitatea de a aprecia si de a raspunde la muzica este o calitate innascuta a fiintei umane care ramane nealterata de dizabilitate. In acest fel, educatia muzicala ofera un suport considerabil pentru beneficiarii programului. Miscarea United by Music este unica in Romania, educatia muzicala pentru tineri cu dizabilitati iese din cadre institutionalizate, prin infiintarea formatiilor muzicale, compuse din tineri cu dizabilitati. Dorim sa dovedim ca si persoanele cu dizabilitati pot oferi experiente muzicale incitante publicului. Acest proiect este capabil ca sa scoata tinerii cu dizabilitati in lume, care altfel au foarte putine ocazii pentru socializare in societate.
Formatia muzicala Music Mania, infiintata in primavera lui 2019 si patronata de catre Fundatia United by Music este activa, proiectul fiind conceput pe termen lung. Deja au avut concerte mici in toamna anului 2019 si inceputul anului 2020, iar palnurile de primavera-vara au fost spulberate de epidemia coronavirus. (concerte de festival). Si repetitiile lunare au fost sistate dupa martie 2020, dar speram sa reluam cat mai repede, chiar daca in acest an nu vor fi evenimente, unde formatia ar putea performa.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi si pe termen lung vor fi tineri cu dizabilitati, talentate in muzica, care vor forma una sau mai multe formatii muzicale administrata de United de Music si partenerii implicati in acest proiect. Ei vor constitui formatii muzicale si vor activa sub egida fundatiei.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt toate persoanele cu dizabilitati, care cu ocazia evenimentelor noastre vor avea sansa sa participe la un eveniment dedicat pentru ei, unde vor castiga curaj si vor intelege ca talentul lor (in orice domeniu) este la fel de valoros, ca preocuparile oamenilor sanatosi. Totodata aceste evenimente sunt bune ocazii pentru socializare si impartasirea experientelor intre familii, care au un membru cu dizabilitate. Beneficiarii indirecti ai proiectului vor fi si membrii comunitatii locale, care vor avea posibilitatea sa participe la evenimentele noastre, scopul lor fiind de a aduce mai aproape persoanele cu dizabilitati si persoanele sanatoase.

| Activitati
    1. Dupa selectarea celor mai talentati concurenti, a urmat procesul de construire a unei formatii muzicale (1-2 luni)
- Am cautat mentori individuali pentru membrii formatiei;
- Am cautat locatii pentru workshopuri de muzica, repetitii;
- Am recrutat voluntari (pentru personal ajutator, soferi etc.)
- Am completat instrumentele muzicale si alte instrumente necesare pentru desfasurarea activitatilor planificate (achizitii, donatii, instrumente existente etc.);
- Am elaborat programul pentru repetitii;
- Am realizat metode de evaluare pentru dezvoltarea formatiei;
2. Din momentul in care am avut logistica si capitalul uman necesar am inceput repetitiile de grup. Am tinut repetitii muzicale periodice: organizarea, informarea membrilor, organizarea transportului catre locatie.
3. Dupa ce repertoriul muzical este bine stapanit, incep concertele. In aceeasi timp repetitiile regulate se vor continua.

Calendarul de activitati
Luna 1 – Infiintarea unei formatii muzicale compusa din persoane cu dizabilitati, gasire mentori, personal ajutatot pentru activitate, lansare proiect, campanii PR
Luna 2 – Workshop muzical (3 zile)
Luna 3 – Workshop muzical (3 zile)
Luna 4 – Workshop muzical (3 zile)
Luna 5 – Workshop muzical (3 zile)
Luna 6 – Workshop muzical (3 zile)
Luna 7 – Workshop muzical (3 zile)
Luna 8 – Workshop muzical (3 zile)
Luna 9 – Workshop muzical (3 zile)
Luna 10 – Turneu, concerte (cel putin 3) – era planificat pentru perioada aprilie-august 2020. Deocamdata s-a amanat.



| Rezultatele proiectului
    

| Bugetul
    165400

| Parteneri
    United by Music Olanda, Fundatia Crestina Dakonia Sfantu Gheorghe, Fondul Bethlen Gábor, Sound Studio, Amigo si mai multe companii private

| Website proiect
    www.united-by-music.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes