close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#MyBloodIsGold



| Organizator:
    
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    În pandemie, donările de sânge (și așa puține) au scăzut din cauza fricii oamenilor de a merge într-un mediu spitalicesc. Așadar problema lipsei de sânge s-a adâncit în pandemie, iar mesajele disperate ale oamenilor au început să fie din ce în ce mai vocale. Credem că nu există om care să aibă cont de social media și care să nu vadă cel puțin un mesaj în care cineva apropiat cere sânge pentru o persoană dragă.

| Scopul proiectului
    Scopul principal a fost să mărim efectul campaniei #MyBloodIsGold, desfășurată până acum doar în București de către comunitatea 321sport. Asta a însemnat să unim în acest proiect comunități locale precum Running Iași, Craiova Running Club, Unstoppable Sport Club, cât și organizatori de competiții precum Bucharest Running Club, Runners Club Cluj sau evenimente de cultură sportivă (Transylvania Mountain Festival, Alpin Film Festival).
În cifre, ne-am propus ca în cele 2 săptămâni de campanie să strângem un număr record de 300 de donatori la nivel național. Am reușit să atingem 225.


#MyBloodIsGold #MyBloodIsGold #MyBloodIsGold

| Aria geografica
    Națională

| Rezumat
    Proiectul #MyBloodIsGold este o inițiativă de implicare socială a 321sport #RunningCulture. Aceasta a demarat în noiembrie 2015, când nevoia de sânge a fost imensă după tragedia de la Colectiv. Din acel moment, anual am organizat 2-3 donări de sânge dedicate comunității de alergători. Nevoia este simplă și poate fi observată în fiecare zi în feed-ul oricărei platforme de social media: atunci când zilnic sunt trimise mesaje disperate ale oamenilor care au nevoie de sânge, parcă nici nu este nevoie să exemplificăm nevoia. România se confruntă cu o criză acută de sânge în fiecare zi din cauza faptului că oamenii nu donează în mod constant. Rolul acestei campanii este de a atrage donatori noi, dar și de a crea obiceiul constant de donare, oferind astfel sustenabilitate într-un domeniu în care resursa principală (sângele) nu poate fi cumpărată sau substituită, ci doar donată. De-a lungul timpului, peste 1.000 de alergători au donat sânge în cadrul campaniei #MyBloodIsGold, iar totul a culminat cu campania desfășurată în decembrie 2021, când 225 de sportivi au donat sânge în toată România, răspunzând apelului de a uni comunitățile de alergare din întreaga țară pentru un scop comun.

| Date beneficiari direcţi
    Alergători amatori din România - am targetat aproximativ 2000 de alergători

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecți sunt cei care au primit sângele donat

| Activitati
    Comunicare social media doar prin mijloace organice, folosind comunitățile de alergare din întreaga țară (menționate la punctul anterior). Toate aceste comunități au un public foarte fidel, motiv pentru care nu am consumat resurse de media buying. Mesajele au fost coordonate de către 321sport, astfel încât fiecare val de comunicare să atingă comunitățile de alergare concomitent.
Pentru fiecare oraș unde există comunități importante de alergare, s-au organizat mini evenimente offline, în care alergătorii locali au mers împreună să doneze sânge.
Validarea donărilor s-a făcut printr-un formular în care donatorii au înscris codul donării din carnetul de donator, validând astfel donarea.


| Rezultatele proiectului
    Singurul rezultat relevant este: 225 donări de sânge într-o perioadă foarte scurtă. Pentru cineva care este familiarizat cu fenomenul, sunt zile în care la București, cel mai mare centru de donare de sânge din România, nu sunt nici pe departe atât de mulți donatori de sânge. Așadar impactul a fost unul imens și ne bucurăm teribil că am putut să ajutăm atât de mulți beneficiari direcți.
În plus, din cei 225 am aflat că 55 au donat sânge pentru prima dată, iar după această acțiune ne-au transmis că vor continua să doneze sânge, transformând această acțiune într-un obicei constant de a salva vieți.


| Bugetul
    38000

| Parteneri
    321sport, Institutul Național de Transfuzie Sanguină

| Website proiect
    www.321sport.ro/mybloodisgold





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes