close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Doneaza un leu, cladeste viitorul meu



| Organizator:
    World Vision Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala
| Problema de fond
    Prin campania “Doneaza 1 leu, cladeste viitorul meu” desfasurata in sprijinul programului “Vreau in clasa a 9-a”, WVR promoveaza rolul educatiei, oferind sanse copiilor din mediul rural sa-si continue studiile la liceu. Elevii sunt ajutati sa obtina rezultate scolare bune si sa se adapteze la noul mediu prin activitati educative si culturale. Noul mediu social si scolar este adesea dificil, de aceea ei sunt ajutati sa participe la actiuni de socializare precum intalniri pe teme educative, tabere,concursuri, excursii.
Puncte de pornire:
- Alinierea cu strategia de CSR a companiei KFC&Pizza Hut
- Parteneriatul longeviv WVR - KFC&Pizza Hut
Nevoile beneficiarilor:
- Sustinere materiala in functie de nevoia fiecarui copil - transport, cazare, rechizite, incaltaminte si imbracaminte, hrana
- Sustinere si indrumare pentru adaptarea la liceu


| Scopul proiectului
    Scopul campaniei a fost acela de a implica angajatii si clientii KFC& Pizza Hut in efortul de a sustine copiii din mediul rural sa-si continue studiile la liceu.
Obiectivul a fost strangerea fondurilor necesare pentru sustinerea a 55 de copii pe parcursul unui an scolar. Acest obiectiv a fost depasit, campania ne-a adus suma record de 70000 euro, pe care am utilizat-o pentru a sustine 80 de copii in liceu, timp de un an. Aceste fonduri contribuie la intregul buget al programului, prin care ajutam un numar de 177 de copii pe parcursul anului scolar 2013 -2014.


Doneaza un leu, cladeste viitorul meu Doneaza un leu, cladeste viitorul meu Doneaza un leu, cladeste viitorul meu

| Aria geografica
    Cluj, Dolj, Valcea, Ialomita, Vaslui

| Rezumat
    Vreau in clasa a 9-a este un program prin care WVR combate abandonul scolar care in Romania de azi este inca un fenomen amplu. 1 din 4 copii de la sat nu-si poate continua studiile la liceu din cauza saraciei. Fie ca se transforma in mana de lucru ieftina in gospodaria parintilor sau a vecinilor, fie ca aluneca pe panta infractionalitatii sau iau calea strainatatii in cautare de locuri de munca, acesti copii nu isi vor putea descoperi si realiza potentialul.
KFC&Pizza Hut s-a alaturat cauzei WVR in 2007, in cadrul campaniei internationale sub umbrela ‘World Hunger Relief’, pe care o desfasoara Grupul Yum!, din care compania face parte. Datorita acestui program, in 6 ani de zile peste 671 de tineri au reusit sa-si faca studiile liceale.
In perioada 1-31 octombrie, oricine poate dona 1 Leu in restaurantele KFC& Pizza Hut, fara a fi nevoit sa cumpere ceva. Angajatii se implica cu entuziasm, ceea ce creste succesul campaniei.
Copiii implicati in proiect sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei din care provin, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a merge la scoala. In timpul liceului, acestia beneficiaza de o bursa lunara care le acopera cheltuielile necesare pentru a-si continua studiile - cazare si masa, transport, alimente, haine, carti etc.
De asemenea, tinerii sunt ajutati sa obtina rezultate scolare bune si sa se adapteze in noul mediu prin activitati educative si culturale pentru a-si atinge potentialul maxim, inclusiv meditatii. Participand la activitati de socializare cum sunt intalnirile pe diverse teme educative adecvate varstei, tabere, concursuri, excursii, copiii fac fata mai usor solicitarilor mediului social si scolar. In plus, elevii bursieri sunt implicati in proiecte de voluntariat in comunitatile in care traiesc.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    In octombrie 2013 restaurantele KFC si Pizza Hut Romania impreuna cu clientii lor au strans o suma record de 70.000 euro in beneficiul copiilor de la sat care vor sa mearga la liceu, marcand astfel cel de-al saselea an al implicarii lor in programul WVR „Vreau in clasa a 9-a”. Aceasta suma a fost de 2 ori mai mare decat cea stransa in anul precedent.
Din fondurile colectate, WVR ofera burse pentru 57 de copii din judetul Dolj si 25 de copii din judetul Iași, deci 82 de copii in total. Datorita donatiilor ridicate din acest an, programul a putut fi extins, mai multi copii beneficiind de sustinere pentru a-si continua studiile. In cel de-al saselea an de parteneriat, un astfel de rezultat ne demonstreaza ca putem face diferenta in viata si educatia copiilor din mediul rural care nu au posibilitati financiare sa-si continue studiile.
Anual programul "Vreau in clasa a 9-a" transforma vietile copiilor de la sate. Prin acest proiect le facilitam copiilor accesul la liceu, si, mai mult, ii transformam in tineri capabili, care au incredere in ei insisi si stiu ce isi doresc de la viitor.
O contributie insemnata la succesul campaniei au avut-o angajatii KFC&Pizza Hut, care au dovedit creativitate si implicare prin propriile initiative de a strange donatii, precum si multa persuasiune in relatia cu clientii. La randul lor, clientii au fost empatici fata de cauza noastra si au donat peste asteptari.
Participarea ambasadorilor campaniei a avut si ea o contributie semnificativa la popularizarea campaniei: Dani Otil, Daniela Nane si Calin Goia


| Argument
    Campania face parte din programul World Hunger Relief, cea mai mare initiativa internationala din sectorul privat, lansata de World Food Programme, o subsidiara a Organizatiei Natiunilor Unite. Programul World Hunger Relief este sustinut anual de YUM!, fiind prezent in peste 130 de tari si teritorii si in mai mult de 39.000 de restaurante KFC, Pizza Hut si Taco Bell si implicand aproape 1,5 milioane de angajati.
In cei sase ani de implicare in campania „Vreau in clasa a 9-a”, KFC si Pizza Hut impreuna cu clientii lor au adunat mai mult de 240.000 de euro, suma care pana la momentul lansarii campaniei ajutase 671 de copii sa isi continue studiile la liceu, in 2014 adaugandu-se alti 82 de copii. Multi dintre absolventi merg mai departe la facultate.


| Bugetul proiectului (in RON)
    531000

| Parteneri
    KFC&Pizza Hut

| Website-ul proiectului
    www.worldvision.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes