close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Biciclete cu cosul plin



| Organizator:
    Asociatia Green Revolution
| Categorie:
    Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala
| Problema de fond
    Orasele din Romania se confrunta cu probleme dificil de rezolvat: poluare, supraaglomerare, lipsa spatiilor verzi si a unei alternative la mijloacele poluante de transport.

Datele statistice arata ca pentru o populatie de 1.931.838 locuitori si cu o densitate de 8.117 locuitori/kmp. Bucurestiul a avut in anul 2009 un numar de 1.250.000 de vehicule inmatriculate si un nivel de zgomot de 89.9 db (limita acceptabila este 55db). La poluarea fonica se adauga si cea atmosferica: in fiecare luna, traficul din Bucuresti a produs 273 de tone de praf si 125 de tone de plumb. In acest context, persoanele care se afla frecvent in trafic au nevoie de o alternativa sanatoasa care sa le imbunatateasca calitatea vietii.

Fiecare gest conteaza si implicarea fiecaruia poate face diferenta.


| Scopul proiectului
    Obiectivele principale ale proiectului au fost incurajarea bicicletei, ca mijloc de transport alternativ in viata angajatilor si clientilor Mega Image, pentru a ajuta la minimizarea amprentei de CO2 si, in egala masura, proiectul isi propune consolidarea unui stil de viata sanatos in randul clientilor Mega Image prin incurajarea folosirii bicicletelor personale pentru cumparaturile zilnice.

Pentru a putea fi credibili e necesar ca noi sa fim un exemplu pentru clientii si furnizorii nostri.


Biciclete cu cosul plin Biciclete cu cosul plin Biciclete cu cosul plin

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Green Revolution a reusit intotdeauna sa dezvolte si sa implementeze proiecte importante, purtatoare de mesaje relevante impreuna cu parteneri strategici. Parteneriatul cu Mega Image pentru proiectul „Biciclete cu cosul plin” a fost realizat tocmai datorita pozitionarii acesteia ca o companie responsabila fata de clientii sai si fata de mediu prin incurajarea mersului pe bicicleta.

Asa cum am mai spus, implicarea fiecarui dintre noi in cauze menite sa protejeze mediul inconjurator, prin reducerea amprentei de dioxid de carbon nu mai este in ziua de astazi o optiune, ci mai mult, singura alternativa de a contibui si a asigura o dezvoltare sustenabila pentru generatiile viitoare.

Mega Image a raspuns pozitiv propunerii noastre de a schimba mentalitatea grupului tinta, in speta, clientii Mega Image, prin incurajarea folosirii bicicletei ca principal mijloc de transport a cumparaturilor acasa.

Fiecare gest conteaza si implicarea fiecaruia poate face diferenta. Totodata, protectia mediului inseamna beneficii directe si indirecte pentru cei care aleg sa sustina acesta cauza. Un astfel de exemplu si-a dorit sa fie si proiectul „Biciclete cu cosul plin”.


| Date beneficiari
    In cadrul proiectului “Biciclete cu cosul plin”, clientii Mega Image, prin implicarea lor in proiect au inregistrat 5707 km parcursi cu bicicletele personale si 5862 km parcursi cu bicicletele AGR si Mega Image. In acest sens, putem vorbi despre o contributie de 1735.35 tone Co2 economisiti.

Aportul proiectului „Biciclete cu cosul plin” la obiectivul principal Mega Image de reduceri directe de CO2 este gandit in baza factorilor de calcul agreati la nivelul UE - Cycle more Often 2 cool down the planet !, Federatia Europeana a biciclistilor (2011). Respectiv proiectul „Biciclete cu cosul plin” a vizat reducerea amprentei de CO2 prin utilizarea bicicletei ca mijloc alternativ de transport in defavoarea masinii, iar potentialul de reducere este in medie: 1 Km de deplasare cu bicicleta poate insemna 150 grame CO2 mai putin in atmosfera.


| Rezultatele proiectului
    Proiectul a atras o serie de beneficii pentru tot grupul tinta vizat, actionand direct pe factori ca: mediu, companie si, client, furnizori, atat pe termen scurt, cat si se termen mediu si lung.

Justificari pentru Mediu: prin alegerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, alegi sa protejezi mediul si sa diminuezi amprenta de dioxide de carbon.
Justificari pentru Clienti:
- Au putut veni cu bicicleta la cumparaturi si au beneficiat de un loc de parcare sigur si la intrarea in magazin
- Au putut inchiria una dintre cele min 10 biciclete din cadrul flotei proiectului pe durata maxima de 24h
- Scurtarea timpului petrecut pentru a ajunge la magazin si in acelasi timp, prin inchirierea unei biciclete, identificarea si experimentarea beneficiilor directe ale acestui vehicul (sanatate, agrement, utilitar, mediu)
- Conceptul magazinelor Mega Image de a se afla in proximitatea casei a fost dublat de accesul si viteza cu care au putut face cumparaturile.
- Au fost implicati in actiuni demotivare si au putut avea astfel beneficii suplimentare
Justificari pentru Mega Image & angajatii sai:
- Consolidarea pozitiei Mega Image ca si companie responsabila fata de clientii sai si fata de mediu prin incurajarea mersului pe bicicleta
- Monitorizarea si incurajarea schimbarii de comportament a clientiilor si angajatiilor vis a vis de proiecte de reducere a amprentei de CO2
- Respectarea principiilor durabile: dezvoltare economica si sociala, protectia mediului precum si egalitate de gen si incluziunii sociale
- Implicarea activa a comunitatii locale si a angajatilor Mega Image


| Argument
    Ciclismul are un rol major in orice Plan de Transport Urban Durabil. Acesta ajuta la reducerea congestionarilor, a poluarii locale a aerului si a emisiilor care provoaca incalzirea globala. 23% din calatoriile cu masina sunt mai mici de 3 km, o distanta care poate fi parcursa usor cu bicicleta in mai putin de 15 minute. Daca oamenii aleg sa faca unele dintre aceste calatorii cu bicicleta, de exemplu cand isi fac cumparaturile, am putea avea un impact considerabil asupra congestiei locale si poluarii.
Avantaje: economiseste din spatiul urban, economiseste bani, promoveaza sanatatea si bunastarea, face calatoria placuta, reduce timpii pierduti in transport, poate chiar sa imbunatateasca viteza de deplasare per total.
Astfel, peste 18.000 de clienti Mega Image au fost informati despre beneficiile mersului pe bicicleta in cadrul proiectului “Biciclete cu cosul plin” si, de la demararea proiectului, 3 iulie 2013, clientii Mega Image au parcurs pe bicicletele personale sau pe bicicletele inchiriate “Biciclete cu cosul plin” mai bine de 11.000 de kilometri. Astfel, acestia au contribuit, pana acum, la reducerea emisiilor de CO2 cu - 1735.35 tone.


| Bugetul proiectului (in RON)
    118305,05

| Parteneri
     Proiectul “Biciclete cu cosul plin” a fost realizat in parteneriat cu Mega Image Romania, una dintre primele retele de supermarketuri aparute pe piata locala. Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer international infiintat in 1867 in Belgia, ce opereaza pe trei continente. Mega Image este o companie in plin proces de expansiune care isi propune sa fie prima alegere a clientilor in ceea ce priveste alimentele proaspete, calitatea produselor si sortimentatia unica si diversificata, toate oferite intr-un mediu ambiant cat mai placut.

| Website-ul proiectului
    http://www.mega-image.ro/fabrica-pentru-un-viitor-curat/parteneriat.php





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes