close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ateliere de Creatie



| Organizator:
    Asociatia Autism Baia Mare
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Copiii cu autism au nevoie de abordari diverse pentru a-si dezvolta abiitati de viata independenta.Am observat ca unii dintre ei sunt foarte atrasi de anumite texturi, in timp ce altii nu reusesc sa atinga alte texturi.Prin acest proiect am dorit sa oferim o oportunitate de activitate creativa pentru cei care lucreaza cu placere cu materiale precum lutul, dar in acelasi timp sa ii desensibilizam pe acei copii care au o problema cu anumite texturi si materiale. Prin acest proiect am urmarit de asemenea sa aratam comunitatii ca si copiii cu autism sunt creativi cu conditia unei indrumari adecvate, indrumarea care a fost oferita prin parteneriatul cu Daniel Les.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost imbunatatirea calitatii vietii a 55 de copii cu autism din judetul Maramures care frecventează Centrul de Zi al Asociatiei Autism Baia Mare prin implicarea acestora in activităti artistice. Am oferit copiilor posibilitatea de a se implica in activitati diverse care au ca scop final dezvoltarea de abilitati de viata independenta.
Obiective:1.dezvoltarea de abilitati creative prin olarit;
2. dezvoltarea abilitatilor de socializare;
3. sensibilizarea si constientizarea comunitatii prin organizarea unei expozitii cu creatiile copiilor.


Ateliere de Creatie Ateliere de Creatie Ateliere de Creatie

| Aria geografica
    judetul Maramures

| Rezumat
    Scopul principal al acestei actiuni culturale a fost dezvoltarea activitatii culturale in judetul Maramures inclusiv pentru copii din grupuri dezavantajate. Obiectivul proiectului a fost imbunatatirea calitatii vietii copiilor defavorizati prin sustinerea programelor, proiectelor si actiunilor culturale.
Problematica copiilor cu tulburari de spectru autist este una dificila si putin cunoscuta in randul populatiei care nu se confrunta cu aceasta boala. Unul din obiectivele Asociatiei Autism Baia Mare este informarea larga a publicului si sensibilizarea acestuia cu privire la problematica autismului, de aceea desfasuram diverse actiuni de constientizarea a publicului larg si de promovare a solidaritatii fat de persoanele care sufera de autism. Un alt obiectiv important este promovarea unui parteneriat durabil intre autoritatea judeteana (in calitate de finantator al acestui proiect) si asociatia noastra.
Datorita parteneriatului cu MAESTRUL CERAMIST DANIEL LES a putut oferi o oportunitate culturala pentru copiii cu autism din judetului Maramures.
Asociatia Autism Baia Mare va avut ocazia de a-si marca cei 5 ani de existenta printr-o expozitie artistica, promovand cauza copiilor cu autism din judetul Maramures prin sensibilizarea populatiei.
Actiunilor si activitatile culturale desfasurate in beneficiul membrilor comunitatii, indiferent de statutul social, gen, varsta si apartenenta la un grup, este unul fundamental. Olaritul este o forma de arta populara straveche care care poate face apel la sensibilitatea fiecaruia, atat a celui care creeaza cat si a privitorului. Copiii au avut ocazia sa interactioneze cu lutul si sa observa ca din mainilor lor pot iesi obiecte frumoase si functionale.


| Date beneficiari
    Beneficiarii nu au fost implicati in implemenatrea proiectului.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul "Ateliere de creatie" a reprezentat o abordare inovativa, atat pentru copiii au autism cat si pentru a atrage atentia comunitatii asupra unui grup defavorizat, copiii cu autism din judetul Maramures.

Olaritul este o forma de arta populara straveche care face apel atat la sensibilitatea creatorului cat si la cea a privitorului.
Copiii au avut oportunitatea de a veni in contact cu lutul sub indrumarea maestrului ceramist Daniel Les, sesiunile de olarit reprezentnd in acelasi timp desensibilizare fata de stimuli si locuri noi. Toti copiii care au participat la sesiunile de olarit, indiferent de varsta si gradul de afectare au reactionat foarte bine.

Derularea acestei actiuni a oferit oportunitatea de a promova egalitatea de sanse si colaborarea intre diverse institutii si organizatii.



| Bugetul proiectului (in RON)
    17778

| Parteneri
    Consiliul Judetean Maramures

| Website-ul proiectului
    http://www.autismbaiamare.ro/proiecte/atelieredecreatie





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes