close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



www.altreileasector.ro - Despre oameni care schimba lumea



| Organizator:
    Asociatia REACT
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Exista peste 70.000 de organizatii neguvernamentale in Romania. Doar 13,7% din romani s-au implicat voluntar intr-o cauza sociala, in ultimul an. Pe langa lipsa de timp, cel mai invocat motiv pentru care romanii nu se implica in activitatile sectorului nonprofit este lipsa de informatii despre nevoile societatii si solutiile propuse de asociatii si fundatii (studiul Responsabilitatea sociala individuala in Romania, 2013). In acest context, organizatiile societatii civile si oamenii care pornesc initiative individuale pentru a rezolva problemele societatii, adica beneficiarii AlTreileaSector.ro, au nevoie de mai multa vizibilitate, sustinere din partea actorilor mass-media si de materiale de presa originale, care sa ii apropie de oamenii cu potential de a le urma exemplul si de a aduce schimbari pozitive in comunitatea lor.

| Scopul programului
    Scopul AlTreileaSector.ro este sa creasca nivelul de implicare sociala a romanilor, prin promovarea unui nou model de cetatean; un cetatean implicat, activ in sectorul nonprofit sau activist independent. Obiectivul principal al proiectului este promovarea anuala catre minimum 40.000 de persoane (direct si indirect) a minimum 170 de modele ale schimbarii pozitive in societatate: oameni, ONG-uri, proiecte care schimba lumea in bine. Obiectivul secundar vizeaza cresterea atentiei pe care mass-media romanesti o acorda subiectelor legate de societatea civila, de romanii care schimba lumea in bine.

www.altreileasector.ro - Despre oameni care schimba lumea www.altreileasector.ro - Despre oameni care schimba lumea www.altreileasector.ro - Despre oameni care schimba lumea

| Aria geografica
    Nationala

| Rezumat
    Scopul AlTreileaSector.ro este sa creasca nivelul de implicare sociala a romanilor, prin promovarea unui nou model de cetatean; un cetatean implicat, activ in sectorul nonprofit sau activist independent. Solutiile ONG-urilor si cetatenilor, ca raspuns la problemele sociale, sunt principalele subiecte tratate. Lupta impotriva mineritului cu cianuri, redeschiderea unui centru cultural, dotarea cu panouri solare a unui sat sarac – sunt doar cateva actiuni in spatele carora se afla oamenii care schimba in bine Romania. Ei sunt exemplele ca “ se poate si la noi”, care apar rar in presa traditionala. De aceea, AlTreileaSector.ro promoveaza, prin articole proprii, cu un limbaj accesibil, povestile de succes ale societatii civile si ale oamenilor implicati civic. Obiectivul major al proiectului este prezentarea si promovarea anuala a minimum 170 de modele ale schimbarii pozitive in societate: oameni, ONG-uri, proiecte care schimba lumea in bine. Etapele deja realizate ale proiectului: crearea site-ului (design si programare); stabilirea bugetului primului an; stabilirea politicii editoriale; stabilirea indicatorilor de performanta; formarea echipei; realizarea planului de promovare; crearea si cresterea unei comunitati online. Pentru implementarea proiectului am utilizat resurse logistice, tehnologice, financiare si umane. Cele mai importante realizari ale proiectului sunt: 33.000 vizitatori in 10 luni, 70.000 pagini vizitate, 600 abonati la newsletter, 1.700 de membri in comunitatea Facebook, recordul de 2.130 de reactii(inregistrate in site)la un singur articol.

| Date beneficiari
    170 de oameni si organizatii din Romania (anual) care schimba lumea in bine.

| Rezultatele programului
    In 11 luni de existenta, AlTreileaSector.ro a publicat si a promovat 170 de articole proprii (interviuri, anchete, reportaje, studii de caz etc.) despre oameni, organizatii, initiative care schimba lumea in bine. Cele 170 de modele de a schimba in bine lumea, au fost citite de 70.000 de ori. 600 de persoane s-au abonat la newsletterul saptamanal pentru a primi pe e-mail articolele AlTreileaSector.ro. Comunitatea de Facebook a ajuns la 1.700 de membri. Recordul de reactii online, direct din site, atins de unul dintre articolele publicate, a fost de 2.130 de distribuiri si aprecieri pe Facebook, LinkedIN si Twitter. Dintre articolele publicate, 50 au avut intre 100 si 2.130 de reactii pe social media inregistrate pe site. Au fost onorate 12 parteneriate media de promovare a unor evenimente, campanii si proiecte despre oameni si organizatii care schimba lumea in bine. Au existat, in presa nationala, 45 de preluari (cu mentionarea sursei) ale articolelor publicate pe AlTreileaSector.ro.

| Bugetul programului (in RON)
    66840

| Parteneri
    reteaua de intreprinderi sociale Fabrica de bine

| Website-ul programului
    www.altreileasector.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes