close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Muzică clasică la metrou



| Organizator:
    Asociația Arta nu mușcă
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Punctul de plecare a fost partea umana.Inainte de toate, e trist cand oamenii nici nu se uita la altii,se creaza un individualism și ignoranta in diverse aspecte.
* Asadar, am pus accent pe ceea ce muzica clasica reuseste sa creeze : relaxare, stimularea creierului si dezvoltarea emotiilor.
* De asemenea, a reprezentat un program de educarea publicului, din punct de vedere muzical, prin intermediul a 28 de spctacole realizare de tineri artisti, drept exemplu pentru cei de varsta lor.
* Nevoile au fost identificate prin intermediul unui chestionar aplicat pe e-mail (3000 persoane, cu varste cuprinse intre 14-60 ani). S-a constat ca nivelul de saturatie e ridicat, cu privire la nonvalorile promovate de media si e timpul sa reapara cultura si arta.


| Scopul proiectului
    Obiectivele propuse au urmarit realizarea recitalurilor in cele mai bune conditii, crearea unui liant dintre muzica clasica si public si constientizarea sa de a lua parte mai des la astfel de actiuni si sa consume arta.

Muzică clasică la metrou Muzică clasică la metrou Muzică clasică la metrou

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    A). Nevoi

1. Oamenii resimt din ce în ce mai mult nevoia de artă și culturalizare, mai ales în contextul actual, unde în media sunt promovate nonvalorile și s-a ajuns la un nivel de saturație.
2. Stresul este factorul inevitabil în viețile cotidiene, drept urmare cu toții căutăm soluții viabile de deconectare și relaxare
3. Conform studiilor, muzica clasică relaxează și stimulează cel mai mult creierul, iar publicul cunoaște, dar nu găsesc activitățile respective.

B).Obiective

1. Promovarea muzicii clasice și a tinerilor artiști talentați
2. Crearea de alternative calitative, din punct de vedere muzical și de petrecerea timpului
3. Educarea publicului de a susține și de a consuma artă, pentru a merge la spectacole , recitaluri, piese de teatru, etc

C.Activități

1. Selectarea artiștilor, de la Conservator, Liceul George Enescu/Dinu Lipatti, a stațiilor și a programului.
2. Organizarea a 28 de recitaluri de muzică clasică, câte 4 concomitent în fiecare seară, în cele 4 stații alese (Unirii, Eroilor, Universitate, Victoriei), în intervalul orar-18.00-19.00
3. Creearea unui spațiu profesional de desfășurare pe cele 4 peroane, astfel încât publicul să asculte și să participe
4. Viralizarea activității online și offline

D). Rezultate

1. Un feedback impresionant testat printr-un public numeros(copii, tineret, în vârstă) în cele 7 zile
2. Preluarea știrii de toate canalele media
3. Artiștii au acumulat experiență și curaj în abordarea muzicii clasice pe o scala mai larga
4. Colectivul s-a arătat interesat fie în a lua lecții de pian/vioară, fie în a reveni la astfel de activități ( o parte sunt participanți la evenimentele Arta nu mușcă)


| Date beneficiari
    -

| Rezultatele proiectului
    * Beneficiile au fost urmatoarele : artistii au fost apreciati si solicitati pentru alte diverse proiecte, castigand o altfel de experienta, beneficiarii directi si-au exprimat direct dorinta de a lua lectii de pian sau vioara si sa primeasca newslettere cu alte spectacole, iar pentru ca stirea a fost viralizata in media, am primit pe adresa de mail multe solicitari din partea altori artisti de a performa in cadrul proiectului, de colaborari.
*Alte rezultate : METROREX a fost foarte incantat de colaborare, drept urmare ne-a inclus in programul lor de aniversare 33 ani, de asemenea si in viitoare proiecte.
* Publicul s-a aratat foarte interesat de aceasta actiune, fiind prezenti atat multi copii cu parintii, cat si tineri ” de cartier” care au afirmat direct ca nu le place acest gen de muzica, dar apreciaza ce se intampla.
*Un feedback impresionant si mai presus de toate- am umanizat peronul rece si atitudinea rece a oamenilor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    15000

| Parteneri
    METROREX & Vincon Vrancea

| Website-ul proiectului
    www.artanumusca.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes