close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Gala "Din Inima pentru Viitor" - Fundatia Regina Maria



| Organizator:
    Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    In Bucuresti, in 2012 existau peste 200.000 de persoane fara asigurare medicala si peste 6.000 de persoane fara adapost. Beneficiarii Policlinicii Sociale sunt persoane fara venituri, fara asigurare medicala, fara adapost. Ei primesc de servicii medicale gratuite: medicina generala, cardiologie, dermatologie, oftalmologie, pneumoftiziologie, psihiatrie, asistenta psihologica, diabet, ginecologie, imagistica, teste de laborator, stomatologie, tratamente, management caz medical, certificate medicale. Ei beneficiaza si de: dus, imbracaminte si incaltaminte si jucarii, produse panificatie saptamanal, facilitare acces catre alte institutii si organizatii pentru servicii sociale, cantine, adapost si locuri de munca. Afectiunile in tratament: afectiuni cardio-vasculare, pulmonare, HIV, hepatite, stomatologice, ginecologice si oftalmologice.

| Scopul proiectului
    Scopul Galei: Atragerea suportului din comunitate pentru sustenabilitatea asigurarii serviciilor medicale sociale de baza catre publicuri excluse din punct de vedere sociale.
Obiective:
- generarea de awareness cu privire la activitatile si rezultatele proiectelor desfasurate de Fundatie in zona corporate, personalitati, persoane fizice si mass-media
- comunicarea rezultatelor primei Policlinici Sociale la 30 de luni de la infiintare
- atragerea de fonduri in vederea extinderii proiectelor medicale sociale, in vederea deschiderii celei de-a doua Policlinici Sociale


Gala "Din Inima pentru Viitor" - Fundatia Regina Maria Gala "Din Inima pentru Viitor" - Fundatia Regina Maria Gala "Din Inima pentru Viitor" - Fundatia Regina Maria

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Gala “Din Inima pentru Viitor” a reprezentat lansarea Campaniei de strangere de fonduri organizata de Fundatia Regina Maria in beneficiul deschiderii celei de-a doua Policlinici Sociale. Tematica Galei a anuntat o seara memorabila, plina de surprize si momente frumoase pentru toti cei prezenti la dezvaluirea povestii unui vis implinit. Daruirea, entuziasmul si spiritualitatea Reginei Maria au inspirat fondatorii sa transmita valorile care au determinat o astfel de implicare si sa porneasca proiecte care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii a cat mai multor persoane defavorizate. Gala a adunat peste 270 de persoane, vedete si personalitati publice din diverse domenii ce si-au aratat sustinerea fata de initiativa Fundatiei Regina Maria de a oferi asistenta medicala de calitate celor care au cea mai mare nevoie. In urma evenimentului s-au strans 47.000 de euro, suma ce reprezinta un sfert din fondurile necesare pentru a putea oferi servicii medicale gratuite persoanelor care nu beneficiaza de serviciile sistemului national de asigurari de sanatate.
Prima Policlinica Sociala a reprezentat un proiect pilot ce s-a dovedit a fi un real succes. Cei 3 ani de cand aceasta functioneaza au reprezentat 17.055 de ore de voluntariat din partea cadrelor medicale, peste 5.000 de servicii medicale oferite anual, peste 1.300 de pacienti fara venituri si asigurare medicala tratati in cadrul Policlinicii Sociale Baba Novac. In urma experientei acestui proiect, dar si a observarii atat a nevoii crescande de servicii medicale sociale de baza, cat si a disponibilitatii zecilor de cadre medicale care ne-au contactat in vederea activitatilor de voluntariat, ne-am dorit sa extindem capacitatea acesteia printr-o noua Policlinica Sociala.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi ai proiectului au fost cei peste 1.300 de pacienti actuali ai Policlinicii Sociale, o parte dintre ei fiind implicati in realizarea unui material video de prezentare a Policlinicii, precum si in diverse articole mass-media. De asemenea, beneficiarii indirecti au avut ocazia sa se implice intr-un proiect frumos, eficient si transparent.


| Rezultatele proiectului
    In urma evenimentului s-au strans 47.000 de euro, suma ce reprezinta un sfert din fondurile necesare pentru a putea oferi servicii medicale sociale persoanelor care nu beneficiaza de serviciile sistemului national de asigurari de sanatate. De asemenea, proiectul a generat parteneriate importante pentru sustenabilitatea Policlinicilor Sociale, atat in ceea ce priveste sponsorii (donatori individuali, corporatii) cat si media sau voluntarii.Proiectul si-a indeplinit si obiectivele de generare de awareness cu privire la activitatea si proiectele Fundatiei, dar si de comunicare a rezultatelor a primei Policlinici Sociale, la implinirea a 30 de luni de activitate.

| Bugetul proiectului (in RON)
    70000

| Parteneri
    Companii partenere: Romtelecom și COSMOTE Romania (parteneri principali), Petrom (parteneri), Pfizer Romania (parteneri), Reteaua privata de sanatate Regina Maria (parteneri), Sponsori: AFI Palace Cotroceni, Agricover Credit IFN, Avon Romania, Banca Transilvania, Clinica Zetta, Ericsson, Fresenius Medical Care, Groupama Asigurari, Fundatia Helpnet, ING Asigurari, Intrafit, KDF Energy, Porsche Romania, Raiffeisen Bank, Sony. Sustinatori: Advanced Ideas, andreii.org, Bestevent, Bigotti, Conviv Media, Dreamcatchers, Epson, Gino Rossi, HB Entertainment, I AM, Iutta, Jazzappella, La Blouse Roumaine, Marie Nouvelle, Mouzenidis Travel, Multi Media East, Paralela 45, Pro Reclama, Rhea Costa, Shiny Events, Smart Point, Tui Travel Center, Viva Advertising.

| Website-ul proiectului
    http://gala.fundatiareginamaria.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes