close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Aspire Academy & Aspire High School



| Organizator:
    Aspire for Education
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Intr-un raport din anul 2010 al companiei de consultant Mckinsey & Co Romania se situeaza printre tarile cu un sistem de invatamant sub medie, obtinand valoare 2 (mediu) pe o scara de la 1 (slab) la 5 (excelent). Cu toate acestea, anual, elevii si studentii romani obtin rezultate remarcabile in concursurile si olimpiadele internationale sau se remarca prin initiative si proiecte care au impact major in comunitatile in care acestia traiesc. Comparand aceste doua aspecte, am identificat nevoia unui program alternativ in care elevii si studentii excelenti sa poata avea acces la studii de caz condusi de profesori de la Harvard sau Berkely, dar si la o comunitate de oameni ce au obiective si interese comune, care dezvolta proiecte, colaborari, parteneriate si isi ofera sprijin in procesul de invatare pe tot parcursul vietii.

| Scopul proiectului
    Scopul Aspire este sa descopere, sa dezvolte si sa conecteze in fiecare an 100 de tineri definiti prin excelenta, ce au demonstrat potential mare de leadership.
Obiective:
-constientizarea si mobilizarea participantilor si stimularea initiativei si a spiritului antreprenorial al acestora, prin realizarea de initiative antreprenoriale sau proiecte cu impact major in societate;
-crearea unei comunitati crescande de tineri proactivi, cu idei inovative, care sa formeze si sa reprezente in viitorul apropiat masa critica a transformarii socio-economice a Romaniei.


Aspire Academy & Aspire High School Aspire Academy & Aspire High School Aspire Academy & Aspire High School

| Aria geografica
    Toate judetele Romaniei + Europa

| Rezumat
    In urma analizarii indeaproape a sistemului educational romanesc, am identificat o problema reala in ceea ce priveste stimularea gandirii creative a elevilor si studentilor. Sistemul este mai degraba orientat spre insusirea unor atitudini si aptitudini si nu spre descoperire. De asmenea, tinerilor romani le lipseste dimensiunea globala a educatiei, potentialul de interconectivitate si interculturalitate. Noua generatie de tineri, insufletita de idei inovatoare, care printr-o gandire critica si practica poate deveni propulsorul societatii actuale are nevoie de sprijin si ghidare. De aceea am creat Aspire, o comunitate ce are ca nucleu 2 programe desfasurate simultan – Aspire Academy – program de 8 zile pentru studenti, aflat in 2014 la a patra editie si Aspire High School – program de 4 zile pentru elevi, aflat la a doua editie. In cadrul celor doua programe, elevii si studentii participa la workshop-uri in care adopta idei ale modelului educativ al marilor universitati americane si europene, le imbina cu cele existente in institutiile romanesti de invatamant si creaza un mix original, unic. Ei interactioneaza cu antreprenori sau manageri ai unor companii importante din Romania si cu specialisti din varii domenii de activitate, iar reteaua creata in cadrul celor doua programe este baza unor proiecte ulterioare, cu impact major in mediul social si antreprenorial romanesc. Rezultatele se traduc in motivatia pe care participantii o castiga, concretizata in varii proiecte, initiative si colaborari ulterioare, unul dintre cele mai bune exemple fiind echipa de 22 de voluntari care organizeaza editia programelor din fiecare an si activitatile ulterioare din comunitate.

| Date beneficiari
    Echipa de organizare Aspire se imbogateste cu participantii editiei din anul respectiv. Astfel, in acest moment, avem o echipa de 22 de voluntary. Cele 4 echipe (logistica, evenimente, finante, marketing & recrutare ) sunt conduse de absolventi ai Aspire Academy & Aspire High School 2013, avand componenta lor participanti din editiile 2012, 2013 si 2014. Elevii au sanse egale de a fi parte a echipelor cu studentii, iar contributia lor este notabila, indiferent de zona in care gandesc si implementeaza activitati. Voluntarii nostril au un rol crucial in dezvoltarea programelor, realizand cicluri complete de proiectare, organizare, implementare si evaluare a scolilor de vara sau ale diverselor activitati organizate in cadrul evenimentelor (webinarii pe diverse teme; activitati formale si informale; programul de mentorat).

| Rezultatele proiectului
    Cea de-a patra editie Aspire a reunit in total 92 de participanti, elevi si studenti, acest lucru rezultand intr-o crestere substantiala a numarului total de alumni din Comunitatea Aspire, care are acum peste 250 de Alumni. Alaturi de acestia s-au aflat un numar de 20 de profesori, speakeri si mentori, dar si membrii ai echipei de organizare, interactiunea dintre ei fiind extrem de valoroasa, in contextul in care incubatoarele de idei si colaborari nu sunt un fenomen des intalnit in Romania.
Pe parte de rezultate, participantii nostri au fost admisi la universitati de top din strainatate (de exemplu Maria Ivanciu, eleva in Ploiesti, a fost admisa la Oxford), sa obtina roluri in marile companii in domenii precum: consultanta, financiar bancar, dezvoltare; sa devina antreprenori sau sa inceapa proiecte indraznete. Alumnii nostril devin profesionisti de exceptie. De exemplu: Cristian Chis a deschis in Timisoara un centru de meditatii care pregateste elevii si studentii pentru examenele de bacalaureat sau admiterile la facultate; efiind acceptat anul acesta la 5 programe MBA la universitati precum Duke sau Yale. De asemenea, un alt rezultat al proiectului este dezvoltarea organizatiei in sine, printr-o noua structura a echipei de organizare, care a permis implicarea unui numar de 20 de persoane in organizarea viitoare, 2015 - o mare oportunitate de dezvoltare profesionala, voluntarii reusind sa practice principiile managementului de proiect, managementului financiar sau al resurselor umane, Aspire devenind pe an ce trece o structura sustenabila.


| Bugetul proiectului (in RON)
    225000

| Parteneri
    Programul este sustinut de universitati internationale de prestigiu precum Harvard, Stanford sau Wharton, prin prezenta profesorilor lor care predau studii de caz in cadrul programelor de vara. In acelasi timp, proiectul este sustinut financiar de companii romanesti, fondurile fiind obtinute de voluntarii Aspire ce lucreaza in echipa de finante.

| Website-ul proiectului
    www.aspireacademy.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes