close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Flori pentru Suflet 2018



| Organizator:
    Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Campania de voluntariat „Flori pentru Suflet” se desfasoara anual in toate tarile membre ale Federatiei Les Petits Freres des Pauvres, federatie din care Niciodata Singur face parte. O importanta componenta a misiunii Niciodata Singur este mobilizarea voluntarilor in sprijinul varstnicilor din Romania. Campania „Flori pentru Suflet” ne dovedeste ca transformarea unui gest frumos intr-o modalitate de voluntariat local, inseamna o mai buna interventie in problemele batranilor. Asociatia Niciodata Singur este singura organizatie de varstnici din Romania, care in fiecare an mobilizeaza organizatiile si institutiile din acest domeniu de activitate, pentru o campanie de voluntariat ce atrage atentia opiniei publice privind situatia varstnicilor: 1 din 2 batrani se simte singur (studiul GfK, 2015)

| Scopul proiectului
    Scop: Promovarea voluntariatului in cauza varstnicilor, la nivel local si national, prin dezvoltarea unui model de implicare simplu si replicabil.
Obiective:
- Organizarea campaniei de voluntariat „Flori pentru Suflet” 2019 la nivel national, prin mobilizarea de parteneri si resurse locale
- Generarea si promovarea de metode simple de implicare pentru replicarea campaniei in comunitati locale
- Sensibilizarea opiniei publice privind situatia varstnicilor din Romania, prin generarea unui mesaj unitar si comun, la nivel national.
- Promovarea serviciilor oferite varstnicilor la nivel local


Flori pentru Suflet 2018 Flori pentru Suflet 2018 Flori pentru Suflet 2018

| Aria geografica
    Campania s-a derulat in toate judetele din Romania (atat in mediul urban, cat si rural) si Municipiul Bucuresti

| Rezumat
    Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice (1 octombrie) Asociatia Niciodata Singur – Prietenii Varstnicilor a derulat a 7-a editie a Campaniei de Voluntariat „Flori pentru Suflet”, pentru prima data la nivel national. Campania are loc simultan in 12 tari din intreaga lume si doreste sa traga un semnal de alarma asupra situatiei varstnicilor din tara noastra, oferind un model simplu de implicare voluntara in fiecare comunitate. 104 parteneri (ONG-uri, institutii de administratie publica locala, companii, persoane fizice) s-au alaturat campaniei si timp de aproape 2 saptamani au daruit flori, felicitari, zambete si ganduri bune batranilor din comunitate. In 2018, peste 1200 de voluntari din toate judetele din Romania au oferit 11000 de flori persoanelor varstnice. Modelul de voluntariat din campanie a fost foarte simplu, Niciodata Singur oferind un kit cu materialele necesare desfasurarii actiunii celor care au vrut sa se alature initiativei. Florile si felicitarile cu mesajul campaniei au fost distribuie in perioada 27 septembrie – 8 octombrie 2018, varstnicilor pe care echipele de voluntari i-au intalnit in caminele de batrani, cafenele si restaurante, mall-uri, casierii si puncte de lucru ale partenerilor, centre de zi, parcuri si spatii publice sau chiar la domiciliul acestora.

| Date beneficiari
    11000 de varstnici din Romania, atat din mediul urban, cat si rural au primit „Flori pentru Suflet” si felicitarea campaniei si 1200 de voluntari cu varste cuprinse intre 5 si 60 de ani au participat la campanie.

| Date beneficiari
    aproximativ 1.000.000 de utilizatori online, cititori de presa sau persoane din retelele sociale ale celor participanti la campanie

| Activitati
    1. Identificarea partenerilor
Pentru a dezvolta parteneriate in vederea realizarii campaniei a fost creat un landing page de inscriere dedicat campaniei. Printr-o campanie de comunicare online au fost gasiti aproximativ 50 de parteneri noi (ONG-uri nationale, locale si regionale, institutii, companii, colegii, universitati, gradinite sau voluntari). De asemenea, au fost reactivati partenerii care au participat la campanie in anii trecuti.
2. Realizarea kit-ului pentru parteneri
Pentru a oferi unitate campaniei, a fost realizat un kit de implementare pe care Asociatia l-a trimis tuturor partenerilor de program. Acesta continea materialele de campanie (postere, felicitari, insigne pentru voluntari, reguli de implementare) si un set de materiale de comunicare customizabile (set branding social media si comunicat de presa). Totodata, partenerii locali au fost rugati să dăruiasca, alaturi de flori si flyere cu informatii despre serviciile locale destinate batranilor.
3. Stabilirea zonelor de distributie si a evenimentelor
Fiecare partener a organizat una sau mai multe actiuni de distributie a florilor.
4. Derularea campaniei
Campania s-a derulat in perioada 27 septembrie – 8 octombrie. In total, au fost organizate peste 100 de actiuni de distributie de flori, fiecare partener alegand un alt loc de distributie. Mai multe companii au participat la campanie, mobilizandu-si angajatii timp de doua ore pentru a iesi in strada si a imparti flori, ca o activitate de team-building.


| Rezultatele proiectului
    Rezultate cantitative
- 11.000 de flori distribuite in toate judetele din Romania
- 1200 de voluntari mobilizati
- 104 de parteneri (ONG, companii, institutii, persoane fizice) implicati
- 100 de evenimente si actiuni de distributie organizate in perioada campaniei
- Dezvoltarea unui mecanism online de recrutare a partenerilor de campanie
- Crearea de parteneriate cu alte ONG-uri care sprijina cauza varstnicilor
Rezultate calitative
- 2018 a fost primul an in care campania s-a desfasurat la nivel national
- incurajarea comportamentului civic si a voluntariatului pentru cauza varstnicilor singuri
- stabilirea dialogului social si intergenerational intre beneficiarii proiectului
- cresterea gradului de constientizare a problematicii varstnicilor din Romania la nivelul intregii tari, prin trasmiterea unui mesaj comun.
- oferirea unui model de campanie „la cheie” pentru toti cei care vor sa se implice si sa organizeze activitati in sprijinul varstnicilor, cu ocazia Zilei de 1 octombrie.


| Bugetul
    13731

| Parteneri
    Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, NEPI Rockcastle, Grupul CEZ in Romania, Oracle Romania, Asociatia Modelam Inimi - Plopeni, Prahova, Centrul Multifunctional de servicii socio medicale pentru persoane varstnice - Galati, Asociatia de ajutorare a copiilor Benita si Gradinita Sociala cu Program Normal Benita - Bistrita, Bistrita Nasaud, Asociatia Nationala Cultural Artistica TOTAL - Constanta, Colegiul National

| Website proiect
    http://niciodatasingur.ro/floripentrusuflet/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes