close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tinere Talente



| Organizator:
    Fundatia Regală Margareta a Romaniei
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    De-a lungul timpului din cauza lipsurilor materiale,Romania a pierdut multe talente in favoarea altor natiuni ca urmare a exodului tinerilor spre civilizatii care ofera posibilitati de dezvoltare profesionala si de sustinere a talentului.Fundatia a dorit prin proiect sa sprijine atat financiar tinerii artisti (elevi si studenti la muzica si arte plastice)din familii cu venituri materiale reduse pentru dezvoltare prin participarea la cursuri de pregatire,concursuri internationale,achizitionare de materiale de lucru sau instrumente muzicale, cat si prin expunerea artei lor.Proiectul are ca obiective si promovarea creatiilor tinerilor artisti(expozitii,concerte)si organizarea intalnirilor de mentorat cu personalitati ale vietii culturale. In vara,tinerii se reunesc in tabara culturala la Tescani, iar noiembrie au o propria Gala de Absolvire.

| Scopul proiectului
    Scopul programului este de a crea oportunitati egale pentru tinerii artisti talentati care provin din familii cu posibilitati materiale reduse, prin sprijinirea si promovarea talentului lor.Obiectivele sunt oferirea de sprijin financiar prin burse individuale de 2000 euro, care sa acopere costurile materialelor si instrumentelor necesare in dezvoltarea artistica a tinerilor,a taxelor de participare la concursurile si cursurile nationale si interne;dezvoltarea artistica a tinerilor realizata in cadrul unui program de mentorat;promovarea creatiilor artistice si a talentul tinerilor.

Tinere Talente Tinere Talente Tinere Talente

| Aria geografica
     Bucuresti, Ploiesti/Prahova, Buzau/Buzau, Galati/Galati, Iasi/Iasi

| Rezumat
    In lipsa unui sprijin din partea familiei, tinerii artisti romani aflati la inceput de drum au sanse mici de a avea educatie la nivel international si de a-si dezvolta talentul.Competitia este acerba si adesea resursele financiare,nu talentul,fac diferenta intre o cariera artistica de succes si una neimplinita.Instrumentele de pictura si muzicale sunt scumpe, participarea la cursuri si concursuri implica costuri mari. In plus,tinerii nu au acces la mentori care sa ii indrume si de promovare. Proiectul Tinere Talente al Fundatia Principesa Margareta a Romaniei raspunde acestor nevoi si se adreseaza copiilor si tinerilor, cu varsta intre 14 si 24 de ani, care studiaza in toata tara la liceele, universitatile de arta (plastica, muzica) si care provin din familii cu posibilitati materiale reduse. In anul 2012, programul a sustinut 28 de tineri selectati de un juriu specializat cu burse in valoare de pana la 2.000 de euro pentru dezvoltarea artistica, programe de mentorat, tabara culturala la Tescani, evenimente de promovare. Rezultatele Tinere Talente in 2012:13 premii I,8 premii II ,3 premii III, 4 premii speciale castigate in urma participarii la diverse concursuri, cu ajutorul bursei;47 expozitii de grup;10 evenimente ale FPMR au promovat arta tinerilor;8 sesiuni de mentorat cu personalitati ale culturii;7 tineri au urmat cursuri de specializare in strainatate; 9 tineri au participat la masterclass-uri; proiectul de voluntariat „Culoare pentru suflet” pentru copii de la Spitalul Matei Bals. In 25 octombrie 2012, la Ateneul Roman, Fundatia a organizat Concertul Regal caritabil sustinut de catre Alexandru Tomescu, concert difuzat la postul public si la radioul public, scopul fiind de a strange fonduri in proiectul Tinere Talente, editia 2013.

| Date beneficiari
    Participarea beneficiarilor pe perioada programului este una directa si constanta. Impreuna cu mentorii si echipa de proiect fiecare tanar isi stabileste la inceputul programului un plan de dezvoltare artistica, cu obiective si termene de realizare. Prin intermediul rapoartelor de auto-evaluare realizate trimestrial, tinerii sunt responsabilizati, constientizeaza progresele facute.Tinerii propun tematica ce se abordeaza in cadrul intalnirilor de mentorat,se documenteaza,studiaza si dezbat teme de interes pentru domeniul in care se pregatesc. Tinerii nu sunt doar beneficiari,ei sunt implicati activ in procesul de dezvoltare profesionala dar si de dezvoltare personala.

| Rezultatele proiectului
    Prin proiect, cei 28 tineri artisti au avut acces la cursuri de perfectionare si la master-class-uri, au participat la concursuri nationale si internationale si implicit au contribuit la promovarea tarii prin premiile obtinute.Tinerii artisti pot cu ajutorul bursei sa isi achizitioneze materiale de lucru, sa isi finalizeze lucrarile artistice incepute, sa isi prezinte filmele de animatie la festivaluri internationale, sa se documenteze si sa isi largeasca reteaua de relatii profesionale prin intalnirile cu artistii din domeniu in cadrul mentoratului.Rezultatele bursierilor Tinere Talente in 2012:13 premii I,8 premii II,3 premii III,4 premii speciale castigate in urma participarii la diverse concursuri, cu ajutorul bursei;47 expozitii de grup;10 evenimente au promovat arta tinerilor;8 sesiuni de mentorat;7 tineri au urmat cursuri de specializare in strainatate; 9 tineri au participat la masterclass-uri; proiectul de voluntariat „Culoare pentru suflet” pentru copii internati la Spitalul Matei Bals. Activitatile derulate cu beneficiarii genereaza schimbari pe termen mediu si lung in viata lor prin cresterea increderii si respectului de sine, acces la modele si valori pozitive, reducerea izolarii. In plan personal, tinerii artisti prin specificul proiectului si a responsabilitatilor care le revin isi dezvolta abilitati de gestionare a bugetului,isi imbunatatesc abilitatile de comunicare, dezvolta capacitatea de empatie, imbunatatirea abilitatilor de cooperare si munca in echipa, imbunatatirea abilitatilor de luare a deciziilor si rezolvarea problemelor.

| Bugetul proiectului (in RON)
    520000,00

| Parteneri
    Universitatea Nationala de Muzica,Biblioteca Centrala a Romaniei,Muzeul National George Enescu, ARTEXIM, ISS - Facility Services, BRD Groupe Societe Generale, Class Living, Kaufland, SofMedica, Orange, HP, Nokia, Siemens, Salans, Eastern Space Systems, BDR Associates, Clinica Oculus, Mastechem Oil, Roche, RBS Bank, Hotel Siqua, Wave Division

| Website-ul proiectului
    http://www.fpmr.ro/index.php?page=tinere-talente





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes