close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



BIBLIOTECA DESCHISA



| Organizator:
    RE:START Cauza Buna
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Punctul de pornire a fost premiza ca sunt persoane care doresc sa citeasca, dar nu isi permit sa cumpere o carte sau nu au de la cine sa o imprumute. Mai apoi, ne-am gandit ca de fapt acest proiect poate avea impact asupra comunitatii indemnand persoanele sa citeasca, dar si sa schimbe carti.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost de a oferi acces la carti oricarei persoane dornica sa citeasca deoarece consideram ca lectura este unul din pilonii educatiei. De asemenea, am dorit sa responsabilizam beneficiarii sa aduca si sa dea o carte la schimb, din dorinta de a contribui la cresterea sentimentului de apartenenta in cadrul societatii, biblioteca functionand fara orar si fara abonament.

BIBLIOTECA DESCHISA BIBLIOTECA DESCHISA BIBLIOTECA DESCHISA

| Aria geografica
    Bucuresti, Pitesti

| Rezumat
    Biblioteca Deschisa este un spatiu liber, de unde se pot imprumuta sau schimba carti, accesibil oricui, atat celor care se plictisesc in metrou sau asteptandu-si prietenii, cat si celor care isi doresc sa citeasca, dar nu isi permit mereu sa cumpere carți. Biblioteca deschisa este o biblioteca circulara, orice persoana poate lua si dona carti la schimb, fara abonament sau orar, doar responsabilitate.
Obiectivul este de a incuraja oamenii sa faca schimb de carti, sa aiba incredere, sa citeasca, pentru ca nu este niciodata nepotrivit sa citim, sau prea devreme sau prea tarziu.
Dupa ce a fost realizat designul standului bibliotecii si realizat primul prototip, au fost construite cele patru standuri, a fost montata sticla si realizat brandingul. Gasirea locatiilor in care au fost instalate au vizat zone cu trafic pedestru, pe teren privat, la care orice persoana sa aiba acces. A urmat partea de colectarea a cartilor si de promovare a standurilor in social media in special.
Au fost instalate patru biblioteci in aer liber, trei in Bucuresti si una in Pitesti, care ofera carti din cele mai diverse, atat noi cat si vechi, oricui doreste sa citeasca.


| Date beneficiari
    Publicul tinta consta in orice persoana care isi doreste sa citeasca, biblioteca avand de la carti penrtu copii pana la publicatii noi.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti sunt persoanele care afland despre proiect se redeschid spre lectura.

| Activitati
    Principalele activitati pentru realizarea Bibliotecii Deschise:
- realizarea designului standului bibliotecii si realizat primul prototip,
- construirea celor patru standuri si montarea sticlei,
- designul brandingul si colantarea standurilor,
- gasirea locatiilor pentru standuri,
- colectarea cartilor pentru primul plin si completari ulterioare,
- instalarea standurilor,
- comunicarea proiectului in social media,
- monitorizarea functionarii bibliotecii.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele directe ale proiectului au constat in instalarea a patru standuri cu 150-200 de carti fiecare, trei in Bucuresti si unul in Pitesti.
Beneficiarii au inceput sa ia carti si sa aduca carti la schimb, feedbackul primit pe pagina noastra de Facebook fiind imbucurator.
Am intalnit persoane care ne spuneau sa au recitit cu drag carti de care credeau ca au uitat si tineri care descopera placerea si utilitatea lecturii.


| Bugetul
    12000

| Parteneri
    SWISS GLASS INVEST

| Website proiect
    www.bibliotecadeschisa.org.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes