close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Punti catre cunoastere



| Organizator:
    Asociatia Young Initiative
| Categorie:
    Programe
| Problema de fond
    Proiectul se desfasoara intr-un moment deosebit de dificil din punct de vedere economic si social, tara traversand o profunda criza economica si financiara, cu efecte directe si asupra copiilor din centrele de plasament. Din cauza constrangerilor bugetare, autoritatile publice se vad nevoite sa reduca finantarea pentru sectorul social, ceea ce poate avea efecte devastatoare asupra copiilor care au nevoie de o mai mare grija in ceea ce priveşte formarea acestora ca viitori adulti si membri ai societatii, dar si de un grad egal de acces la cultura si educatie. Printre problemele identificate se numara lipsa unor stimuli corespunzatori pentru abilitatile cognitive ale celor mici, grad limitat de acces la tehnologie de baza,si implicit lipsa alfabetizarii dar si a dezvoltarii comportamental-afective.

| Scopul programului
    Creşterea gradului de acces la cultura, educatie şi tehnologie pentru un grup 60 de copii institutionalizati cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani, aflati in evidenta DGASPC Sector 4 Bucuresti.
Infiinţarea unui Centru de Lectura si Educaiie Non-Formala in cadrul Centrului de Primire Urgenta Copil Abuzat Sector 4. Organizarea periodica de activitati de educatie non-formala si de imbunatatire a abilitatilor cognitive pentru beneficiarii proiectului. Imbunatatirea abilitatilor cognitive a beneficiarilor directi ai proiectului si familiarizarea lor cu tehnologia informatiei.


Punti catre cunoastere Punti catre cunoastere Punti catre cunoastere

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul isi propune infiintarea unui Centru de Lectura si Educatie Non-Formala in cadrul Centrul de Primire Urgenta Copil Abuzat (in care se află copii instituţionalizati cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani) din evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti. Prin acest proiect dorim sa desfasuram activitati prin intermediul carora sa sporim gradul de acces la cultura şi educatie al beneficiarilor, sa le stimulam creativitatea, inteligenta, spiritul de lectura si dorinta de a cunoaste cat mai multe lucruri despre lumea inconjuratoare, dar si sa ii introducem intr-o lume in care ei au un acces extrem de limitat, si anume cea a tehnologiei si informatiei.
Concret, voluntarii inclusi in program realizeaza activitati de animatie, lectura si IT (operare calculator) cu beneficiarii, urmarind scopul amintit mai sus.
Centrul a fost deschis pe 18 decembrie 2010, iar activitatile au inceput din 4 ianuarie 2011.
In primele luni de la deschidere deja au fost bifate peste 70 de activitati desfasurate in Centru. Iar pe parcursul anului 2011,numarul activitatilor s-a dublat.
Obiective:
Cresterea gradului de acces la cultura, educatie si tehnologie pentru un grup 60 de copii instituţionalizati cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani. Organizarea periodica de activitati de educatie non-formala si de imbunatatire a abilitatilor cognitive pentru beneficiarii proiectului.
Rezultate: peste 140 de activitati, 30 de voluntari inclusi, peste 60 de beneficiari. Dotarile centrului: 3 desktop PC, 1 videoproiector, 10 pachete software educationale.


| Date beneficiari
    36 de copii institutionalizati cu varste cuprinse intre 3 şi 18 ani aflati in evidenţa DGASPC Sector 4 Bucureşti din centrul-gazda; aproximativ 50 de copii din celelalte centre de plasament din evidenţa DGASPC Sector 4.

| Rezultatele programului
    Peste 140 de activitati desfasurate in Centru (3 activitati/saptamana in medie); 30 de voluntari implicati in activitati; 5 specialisti pentru evaluarea performantelor beneficiarilor; 60 de beneficiari din cel putin 2 centre de plasament din Sectorul 4; realizarea standardelor de lucru in activitatile desfasurate. Obtinerea de sponsorizari financiare si materiale.


| Bugetul programului (in RON)
    7947

| Parteneri
    Asociatia Young Initiative, Biblioteca Metropolitana Bucuresti - Filiala Ion Creanga, Fundatia IREX (International Research&Exchanges Board), Centrul de Primire Urgenta Copil Abuzat sector 4

| Website-ul programului
    http://www.younginitiative.org/punti.php





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes