close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Dezbatere nationala asupra noilor planuri cadru pentru liceu



| Organizator:
    Asociatia Tine de Noi
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Punctul de la care porneste anual aceasta conferinta este reprezentat de starea sistemului de educatie romanesc.

| Scopul proiectului
    Pe termen lung ne dorim ca educatia sa fie cu adevarat o prioritate nationala, sa fie un sector depolitizat si sa constituie o prioritate nationala pentru orice partid aflat la guvernare, indiferent de culoarea politica.

Dezbatere nationala asupra noilor planuri cadru pentru liceu Dezbatere nationala asupra noilor planuri cadru pentru liceu Dezbatere nationala asupra noilor planuri cadru pentru liceu

| Aria geografica
    Desfasurare in Bucuresti - dar participare nationala

| Rezumat
    Acest proiect doreste sa creeze o comunitate de specialisti in domeniul politicilor publice din domeniul educatiei, experti independenti care sa contribuie la posibila viitoare strategie de dezvoltare si la reformarea sistemului educational din România.
Anual, conferinta are scopul de a dezbate "pe bune" starea sistemului educational din Romania si gasirea solutiilor pentru problemele curente.
Organizarea acestei conferinte ce dezbate nivelul performanţei în educaţie şi abordarea celor mai importante obstacole din sistem se impun în condiţiile în care acestea reprezintă preocupări la nivel naţional în România. Reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale iau în discuţie în mod constant aceste aspecte însă, până acum, nu s-a elaborat o strategie concretă pentru optimizarea măsurilor care ar trebui aplicate pentru depăşirea acestor probleme.
Identificarea corectă şi cuprinzătoare a problemelor care constituie frâne ale performanţei şcolare ar trebui să reprezinte o prioritate în educaţia din România. Astfel, se impune discutarea lipsei motivaţiei elevilor, implicării reduse a unor cadre didactice în procesul educaţional, neadaptării curriculei la necesităţile actuale ale societăţii, legăturii insuficiente între şcoală şi comunitatea locală, preocupării scăzute a autorităţilor faţă de problemele reale ale şcolilor, pregătirea adesea deficitară a absolvenţilor învăţământului preuniversitar care devine evidentă în primul an de studenţie şi altor aspecte care au un impact negativ asupra performanţei în educaţie. In acest sens asociatie intreprinde anual o serie de dezbateri si seminarii pe teme de educatie si politici publice in educatie, spre o constientizare pe scara larga a problemelor si gasirea solutiilor pentru acest sector cheie in dezvoltarea tarii.


| Date beneficiari
    In 2017 evenimentul s-a aflat la cea de-a treia editie, cu un total de 220 de participanti, elevi, studenti, parinti, profesori, agenti guvernamentali, ONG implicate in acest domeniu

| Date beneficiari
    Fiecare participant a multiplicat informatia in institutia pe care o reprezinta, numarul de beneficiari indirecti este greu de estimat.

| Activitati
    -

| Rezultatele proiectului
    -

| Bugetul
    17657

| Parteneri
    Federatia Coalitia pentru Educatie, Fundatia World Vision, Asociatia ROI, Fundatia Hanns Seidel

| Website proiect
    Este in lucru, www.conferintaeducatie.ro , consideram ca va fi online incepand cu luna mai-iunie 2018





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes