close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Romanian Youth Leadership Forum 2011



| Organizator:
    AIESEC Romania
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Este cel de-al treilea an in care AIESEC organizeaza unul dintre cel mai mare forum pentru tinerii lideri din Romania.Inca de la inceput, scopul proiectului a fost sa reuneasca sub acelasi forum reprezentanti din companii, lideri din diferite sectoare, si tinere talente seletati de AIESEC sa se implice intr-un dialog in jurul subiectului leadershipul tinerilor din Romania si contributia lor la imbunatatirea societatii romanesti de azi. Acest forum a evoluat si a dat perspective diverse, atat tinerilor studenti cat si reprezentanti din randul companiilor si a speaker-ilor pe care i-am invitat. Acest forum e un loc in care toti participantii si invitatii au posibilitatea de a colabora si de a se inspira. Romanian Youth Leadership Forum este despre conectare, despre invatare si despre a da o voce si un scop tinerilor din Romania de azi.

| Scopul proiectului
    Scopul conferintei este acela de a oferi participantilor cadrul potrivit pentru a-si descoperi si dezvolta potentialul de leadership. In acest sens, pe parcursul celor 4 zile de activitati, tinerii avut acces la workshop-uri pe diverse tematici din sfera leadership-ului si antreprenoriat-ului, prezentate prin evenimentul Youth to Business Forum si totodata la discursuri motivationale ale unor personalitati pregnante din mediul social, in cadrul evenimentului Inspire Leadership, dar a oferit si o perspectiva asupra educatiei din Romania prin forum educational organizat in cadrul conferintei.

Romanian Youth Leadership Forum 2011 Romanian Youth Leadership Forum 2011 Romanian Youth Leadership Forum 2011

| Aria geografica
    Arad, Brasov, Constanta, Craiova, Galati, Iasi,Tirgu-Mures, Sibiu, Timisoara, Pitesti, Ploiesti, Oradea

| Rezumat
    Romanian Youth Leadership Forum este una dintre cele mai importante conferinte din reteaua AIESEC Romania, si are rolul de a inspira, motiva si educa tineri studenti in spiritul proactiv, antreprenorial si de leadership specific valorilor promovate de AIESEC. Editia din acest an adunat in perioada 24 - 27 Noiembrie 2011 in Bucuresti, peste 450 de tineri membri ai organizatiei AIESEC din toate cele 15 centre universitare ale Romaniei (Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Galati, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu-Mures, Timisoara). In cadrul conferintei au fost prezenti 150 de membri proaspat recrutati care au primit o pregatire ce ii va ajuta sa performeze in organizatie in urmatoarea perioada si care sa formeze atitudinea proactiva pe care organizatia o doreste de la membrii sai, insa si 300 de membri cu experienta care au dorit sa interactionezecu mediul corporatist si exemplele clare de lideri autohtoni care le vor deservi ca bun exemplu pentru activitatile si planurile lor de viitor. Forumul educational,un eveniment proaspat lansat in aceasta editiei a conferintei, a fost conceput pentru a oferi membrilor AIESEC oportunitatea de a reprezenta vocea tineretului in ceea ce priveste eficienta educatiei din tara noastra si ce am putea face pentru a o imbunatati, unde au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului; Universitatea Romano-Americana, Junior Achievement Romania, Erasmus Network si Tineret in Actiune.

| Date beneficiari
    Grupul tinta este format din participantii conferintei, cei 450 de tineri care au beneficiat de ambele agende, dintre care 150 de studenti de anul 1 si 2 dar si 300 de membri, cu profile diferite, de la economie, management, business, studii internationale, geografie, calculatoare.
Beneficiarii indirecti ai acestui proiect sunt cei 4000 de vizitatori de pe live-streaming, care au participat virtual la sesiunile oferite in cadrul conferintei si care, cu toate ca nu au putut participa in mod fizic, au beneficiat de plusul pe care il aduce conferinta la nivelul de dezvoltare a membrilor din cadrul organizatiei. Beneficiarii proiectului au fost convinsi sa participe la aceasta conferinta prin promovarea beneficiilor pe care ei le pot avea dupa ce vor interactiona cu speakerii, mediul corporate si impactul ce il pot avea dupa proiect.


| Rezultatele proiectului
    Agenda pentru membri cu experienta in organizatie a fost construita astfel ca acestia sa primeasca cunostintele necesare pentru a putea ocupa pozitii de leadership in cadrul organizatiei. Agenda pentru membri noi a fost construita pentru ca acestia sa primeasca training-uri necesare pentru a se putea integra cat mai bine in organizatie.De asemenea, am urmarit oferirea unor informatii care ii vor ajuta pe noii membri sa performeze in urmatoarea perioada in organizatie, dar care sa formeze atitudinea proactiva pe care organizatia o doreste si o asteaptă de la membrii sai. In urma acestei conferinte, au fost ocupate 150 pozitii de leadership de catre membrii cu experienta, iar dintre membrii noi un procentaj de 70% s-au implicat activ in activitatile ce au urmat in cadrul organizatiei la nivel local. Totodata, acesta conferinta a avut sustinerea a 24 de parteneri media si o campanie de promovare media care s-a desfasurat in perioada 1-30 Noiembrie. Aceasta sustinere s-a concretizat in 100 de aparitii media, atat online cat si offlline, cu 5300 de vizitatori pe site-ul proiectului si cu 4000 de vizualizari unice pe live-stream. Dorind sa promovam AIESEC ca cea mai puternica organizatie de leadership pentru tineri, ne-am propus sa celebram cei 21 de ani de activitate a organizatiei prin evenimentul AIESEC Magic 21, unde am avut alaturi de noi peste 100 de Alumni din cele 15 orase in care AIESEC Romania este prezenta impreuna cu reprezentati ai companilor si media, si unde s-au oferit 6 premii ce au sprijinit antreprenoriatul si leadershipul romanesc.

| Bugetul proiectului (in RON)
    258810,00

| Parteneri
    BRD Groupe Societe Generale, Acenture, Hilti, Human Invest, Hellenic Coca Cola, TMI Training & Consulting, Domus Stil, Saatchi&Saatchi, Catalyst, Grup 7, P&G, Human Performance & Development.

| Website-ul proiectului
    http://www.rylf2011.aiesec.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes