close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala



| Organizator:
    Asociatia Invingem Autismul
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Autismul este o tulburare neurobiologica severa care afecteaza comunicarea, relationarea si integrarea senzoriala a individului. Fara interventie, acea persoana risca sa ramana izolata toata viata si dependenta de sprijinul altei persoane.
Copiii cu autism invata mult mai greu decat ceilalti, iar educatia lor trebuie sa fie sustinuta si specializata. Totodata, pentru a se integra mai bine social, copiii cu autism au nevoie de expunere si participare la activitati in scoala de masa si in comunitate, alaturi de colegi cu o dezvoltare tipica si empatici, ai caror parinti sa nu vada in prezenta colegilor lor speciali o amenintare.
Totodata, exista nevoia de informare si formare a cadrelor didactice, care sunt inca nepregatite sa primeasca elevi cu autism in clasele lor, pentru ca nu au cunostintele si abilitatile necesare de predare.


| Scopul proiectului
    Scop: Cresterea sanselor de integrare in scoala a cel putin 100 de copii din toata tara.
Obiective:
- sensibilizarea publicului larg pentru integrarea scolara si sociala a persoanelor cu autism
- mobilizarea a 30.000 Euro pentru pregatirea specializata pentru scoala a 12 copii cu autism si formarea a 100 de cadre didactice din tara, din gradinite si scoli de masa.
- determinarea autoritatilor sa sustina serviciile pt. copii cu autism prin promovarea unei petitii initiate de FEDRA – (federatie formata din 13 organizatii de profil din toata tara, din care Invingem Autismul face parte)


Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala

| Aria geografica
    Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca,

| Rezumat
    Ajuta un copil cu autism sa mearga la scoala! este o campanie de strangere de fonduri desfasurata de Asociatia Invingem Autismul, avand ca principal partener televiziunea Kanal D. Scopul proiectului a fost cresterea sanselor de integrare in scoala a cel putin 100 de copii din toata tara. Fondurile stranse in urma campaniei (38.0000 Euro) ajuta la pregatirea specializata pentru scoala a copiilor care beneficiaza de serviciile Centrului Invingem Autismul si la formarea a 100 de cadre didactice din tara din gradinite si scoli de masa in metode de predare pentru copiii cu autism.
Pe langa obiectivul de strangere de fonduri, un alt obiectiv al campaniei a fost de a determina autoritatile sa sustina serviciile dedicate copiilor cu autism. Totodata, campania a dorit sa sensibilizeze publicul larg la aceasta problematica, facilitand, astfel, integrarea scolara si sociala a persoanelor cu autism. Proiectul a pornit din nevoia de a avea sprijin pentru a putea pregati si integra in scoala in special copiii cu autism care beneficiaza de serviciile Centrului Multidisciplinar de Interventie pentru Autism al asociatiei noastre. Televiziunea Kanal D ne era deja alaturi prin alte parteneriate si cunostea nevoile noastre. Propunerea noastra de campanie li s-a parut extrem de interesanta si ei insisi ne-au propus o mediatizare si mai ampla, mobilizarea si altor parteneri media, iar echipele lor de PR, publicitate si stiri au propus sa dam acestei campanii o puternica incarcatura de constientizare, pe langa cea de strangere de fonduri.


| Date beneficiari
    Copiii tipici –au reprezentat beneficiarii principali ai obiectivului de constientizare, dar si cheia mesajului de intregrare sociala a copiilor cu autism.
Copiii cu autism – au fost protagonistii materialelor de promovare ale campaniei, au demonstrat abilitatile lor.
Parintii copiilor cu autism –au participat activ chiar si la implementarea activitatilor, unii dintre ei au mobilizat resurse suplimentare.
Cadrele didactice participante la cursul pilot organizat in timpul campaniei, prin feedback-ul lor au concretizat structura si curricula cea mai eficienta a cursurilor care vor fi organizate ulterior.
Cei peste 19.000 de oameni care au facut gestul de donatie prin sms – sunt oamenii care au reprezentat parte din grupul tinta al campaniei media de constientizare si s-au solidarizat cu aceasta cauza, actionand concret.


| Rezultatele proiectului
    12 reportaje realizate de Kanal D despre beneficiari si activitatile campaniei cu accent pe nevoia de integrare a copiilor cu autism, abilitatile lor, cazurile de succes s.a.
17 aparitii in emisiunile Kanal D si 7 aparitii in stirile postului
3 aparitii la alte postui TV si radio: Prima TV, Radio Guerrilla, Itsy Bitsy
Peste 1500 de copii si adolescenti informati si implicati direct in activitatile campaniei, alaturi de copiii cu autism
Peste 100 de cadre didactice constientizate in cadrul activitatilor campaniei
1000 de exemplare distribuite ale cartii “In zbor barba nu creste” – un rezultat este si faptul ca si in curand vom reedita cartii
10.000 de exemplare de flyere de promovare a campaniei, distribuite la Vitantis Shopping Center
3 expozitii (cu foto-eseu) despre viata unui frate cu autism – Horia Rizea, autorul carti
Peste 100 aparitii print si online
1 spot general al campaniei si 5 spoturi tip testimonial realizate de Kanal D (vezi in lista de materiale video)
3200 de semnaturi pentru petitia depusa Guvernului si Ministerelor de resort
19.549 de sms-uri si 38.000 de Euro colectati
Difuzare (de spot TV si radio), afisare de si print de machete si parteneriat cu: Kanal D, Vitantis Shopping Center, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, Cocor MediaChannel, Libertatea, Adevarul, Spectacular (reteaua interna TV de la metrou, Carrefour si REAL), Etno TV s.a.
2 premii I la Gala Oameni pentru Oameni 2012 organizata de ARC (pentru fundraising si mobilizare a institutiei media)
Locul I in topul organiz. mici care au desfasurat in aceeasi perioda campanii sms si locul 4 in topul


| Bugetul proiectului (in RON)
    5400

| Parteneri
    Kanal D, Vitantis Shopping Center, TVR, Europa FM, Itsy Bitsy, Etno TV Cocor MediaChannel, Libertatea, Adevarul, Spectacular (reteaua interna TV de la metrou, Carrefour si REAL), Funland etc, Scolile nr. 5 si 186 din Bucuresti, Liceul Teoretic "Eugen Pora" si Liceul de Muzica "Sigismund Toduta din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi si Scoala gimnaziala Otilia Cazimir din Iasi, Autism Transilvania si ANCAAR Iasi , FEDRA – Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele in Spectru Autist, Yellow Place, Jucariada, Contrapunct, Stefan Stan, Corul John Powell Singers din Manchester, Librariile Carturesti, Andrei Pungovschi, Editura Frontiera.

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes