close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ASISTEL



| Organizator:
    RE:START Cauza Buna
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Proiectul a dorit sa raspunda necesitatii potentialilor beneficiari de a rezolva diverse probleme psiholocice si juridice, in conditiile in care nu aveau acces la servicii specializate datorita veniturilor pe care le realizau.
In societatea actuala, problemele psihologice ale populatiei care se confrunta cu dificultati financiare, nu sunt adresate si se pot adanci cu efecte atat asupra persoanei cat si asupra familiei si apropiatilor acesteia.
ASISTEL poate fi o solutie daca beneficiarul este hotarat sa urmeze sedintele de consiliere si sa colaboreze pentru a rezolva problemele cu care se confrunta.


| Scopul proiectului
    Scopul ASISTEL este de a oferi servicii psihologice si juridice unei categorii a populatiei care nu ar avea acces la acestea datorita limitarilor legate de venit. Serviciile ASISTEL includ:
• ASISTENTA PSIHOLOGICA: Abuzuri familiale, Dependente, Atacuri de panica, Depresii, Anxietati, Stres posttraumatic.
• ASISTENTA JURIDICA: Litigii, Dreptul muncii, Sanatatea si siguranta in munca, Servicii financiare: taxe si impozite, Contracte, Divorturi.
Obiectivul este de a oferi asistenta cat mai multor persoane aflate in dificultate si de a populariza necesitatea de a apela la ajutor.


ASISTEL ASISTEL ASISTEL

| Aria geografica
    Bucuresti, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara

| Rezumat
    Proiectul ASISTEL se adresează persoanelor care trec printr-un moment dificil al vietii, pierderea unei persoane dragi, abuz familial, dependența de orice fel, anxietate, atacuri de panica, depresie, divort sau alte situatii in care este necesar sprijinul psihologic sau juridic, putand fi primul pas in gasirea celei mai bune solutii. Serviciile sunt gratuite si sunt dedicate persoanelor care au venitul mai mic sau egal cu salariu minim pe economie.
Activitatile realizate pentru implementarea proiectului au constat in atragerea voluntarilor, psihologi si avocati sau juristi, angajarea dispecerului si pregatirea manualului privind functionarea serviciului, promovarea proiectului catre publicul tinta si monitorizarea acestuia.
In cadrul serviciului ASISTEL au primit consiliere telefonica 102 persoane si 25 de persoane au beneficiat de servicii directe de consiliere psihologica si juridica, ce au contribuit la rezolvarea problemelor pe care le intampinau.


| Date beneficiari
    Persoane care se confrunta cu probleme de natura psihologica sau juridica si care au venitul mai mic decat cel minim pe economie , 102 beneficiari directi in 2018.

| Date beneficiari
    Familiile si apropiatii beneficiarilor directi, numarul fiind estimat la aproximativ 300 de persoane.

| Activitati
    Activitatile realizate pentru implementarea proiectului:
- identificarea voluntarilor, psihologi si avocati sau juristi, care doresc sa ofere cateva ore de consultanta gratuita saptamanal;
- angajarea dispecerului cu pregatire in zona psihologca;
- pregatirea manualului privind functionarea serviciului pentru dispecer;
- promovarea proiectului catre publicul tinta;
- realizarea efectiva a serviciului;
- monitorizarea proiectului si a serviciilor prestate.
Accesul la serviciu ASISTEL se realizeaza pentru beneficiari prin apelarea numarul de telefon 075 RESTART (0757 378 278), de luni pana vineri, intre 9:00 si 13:00, pentru a intra in legatura cu un reprezentant RE:START ROMANIA. In functie de detaliile oferite, acesta redirectioneaza beneficiarul catre unul dintre specialistii implicati in acest program prin realizarea primei programari si tine legatura cu specialistul pentru a monitoriza realizarea sedintelor, fara a obtine informatii confidentiale specifice problemei.


| Rezultatele proiectului
    ASISTEL a furnizat consiliere telefonica pentru 102 persoane cu ajutorul dispecerului ce este specializat in psihologie. Desi scopul proiectului nu a fost de a oferi consiliere telefonica, acest lucru s-a produs inevitabil, beneficiarul povestind situatia cu care se confrunta si primand consiliere punctuala.
Servicii psihologice si juridice directe au fost furnizate catre 25 de persoane, care fie au urmat consiliere psihologica cu o durata medie de 3 luni, fie au fost ajutati cu consiliere juridica de catre avocatii ASISTEL.
ASISTEL a reusit sa rezolve situatii legate de mosteniri, divorturi si probleme contractuale, beneficiarii sunana pentru a multumi si sa ne impartaseasca bucuria lor. In cazul serviciilor psihologice, am avut cazuri care in urma terapiei au reusit sa isi gaseasca un loc de munca, sa inceapa noi activitati si sa obtina o stare de sanatate mai buna.


| Bugetul
    95000

| Parteneri
    Nu au fost implicate organizatii partenere

| Website proiect
    www.asistel.org.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes