close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sa construim poduri!



| Organizator:
    Asociatia Hifa-Romania Ajutor pentru Toti
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Din experienta anilor de munca in cadrul Asociatiei noastre ne-am intalnit adesea nevoia persoanelor cu dizabilitati de a trai intr-o societate unde sunt acceptate, au relatii mai deschise fara prejudecati. Din 2005 avem programul Sa construim poduri ! unde persoanele au putut incerca cum e sa fi o persoana cu nevoi speciale: au incercat un scaun rulant pe un traseu inaccesibil, comunicarea fara voce etc. si din aceste intamplari am constatat ca persoanele care au aflat, chiar si putin, modul de viata a persoanelor cu dizabilitati au dat dovada de o atitudine mult mai deschisa, fara prejudecati. Din acest motiv am vrut ca informatiile despre modul de viata a persoanelor cu dizabilitati sa ajunga la cate mai multe persoane.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului Sa construim poduri! a fost editarea, prezentarea si promovarea cartii Sa construim poduri! Cunostinte generale despre viata persoanelor cu dizabilitate si mediul lor. Cartea este o sursa de informatie accesibila si folositoare a modului de viata a persoanelor cu dizabilitati. De asemenea aceasta carte a fost creat pentru a fi manual la cursurile: asistent personal al persoanei cu handicap grav, asistent personal ingrijire si la cursului competente sociale si civice.

Sa construim poduri! Sa construim poduri! Sa construim poduri!

| Aria geografica
    Tg.-Mures

| Rezumat
    Sa contruim poduri! este titlul cartii editat de Editura Hifa-Ro, care a fost creat pentru a ajuta cititorii acestuia de a avea o relatie mult mai deschisa, fara prejudecati fata de persoanele cu dizabilitati. Este podul construit de catra noi intre cele "doua lumi" care nu se pot dezvolta una fara cealalta. Contine cunostinte (psihologice, medicale, juridice, de ingrijire, limbajul semnelor, scrisul Braille)generale despre viata persoanelor cu dizabilitati si mediul lor. Scopul a fost editarea acestui carti si promovarea de a lungul cursurilor competente sociale si civice, asistent personal al persoanei cu handicap grav.
Pentru noi cea mai importanta realizare a fost editarea (fiind prima carte editata de Editura Hifa-Ro, editura Asociatiei) cartii in 2000 de exemplare ( 1000 in limba romana si 1000 de carti in limba maghiara) din care am reusit sa distribuim 500 de carti.


| Date beneficiari
    Persoanele care iau parte la cursul competente sociale si civice, asistent personal al persoanei cu handicap grav primesc cartile ca manual pe perioada cursurilor. La cursul de competente sociale si civice au participat 81 de tineri care au primit cartea, ceea ce inseanma un rezultat bun pentru noi. La cursul asistent personal al persoanei au primit cartea 50 de persoane. Asociatia noastra organizeaza aceste cursuri de mai multe ori in fiecare an.

| Rezultatele proiectului
    Am reusit sa editam 2000 de carti. Din septembrie 2010 am putut folosi cartea ca manual pe perioada cursurilor competente sociale si de asemenea pe perioada cursurilor asistent personal al persoanei cu handicap grav. Cartea inseamna foarte mult pentru ei, deoarece obtin informatii necesare despre modul de viata a persoanelor ingrijite, ceea ce ajuta in dezvoltarea unei relatii bune.

| Bugetul proiectului (in RON)
    20000,00

| Parteneri
    Tipografia Masterdruck

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes