close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti



| Organizator:
    Elite Art Club UNESCO
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Din poziţia de lider în lume între organizatiile muzicale pentru tineret, Jeunesses Musicales International pune la dispoziţia tinerilor artisti un cadru special de manifestare: Concursul de Dirijat Internaţional se desfăşoară de mai bine de 50 de ani în ţările afiliate Jeunesses Musicales. Astfel, şi ediţiile de la Bucureşti oferă tinerilor artişti oportunitatea de a se face remarcaţi în lumea muzicii clasice şi de a debuta pe scenă alături de nume consacrate, în condiţiile în care, din cauza problemelor socio-economice, foarte puţine instituţii de creaţie sunt interesate de noile talente. În ciuda unui număr mic de dirijori care absolva facultatea de profil din România, aproximativ un sfert dintre ei ajung să performeze în cadrul instituţiilor de profil.

| Scopul proiectului
    Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ediţia a IV-a - are ca scop crearea de oportunităţi pentru tinerii muzicieni din Romania, cu un accent deosebit în ceea ce-i priveşte pe cei specializati in muzică clasică, pentru a spori participarea lor în cadrul industriilor de creaţie din lumea intreaga.Concursul reprezintă o şansă importantă pentru dirijorii tineri: participanţii selectaţi pe baza mai multor criterii (profesionalism, măiestrie, cunoştinţe, respectiv limita de vârstă de 35 de ani) vor debuta alături de orchestre cunoscute.

Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti

| Aria geografica
    Bucuresti, Sibiu, Craiova, Timisoara

| Rezumat
    Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ediţia a IV-a - creaza oportunităţi pentru tinerii muzicieni din Romania, cu un accent deosebit în ceea ce-i priveşte pe cei specializati in muzică clasică, pentru a spori participarea lor în cadrul industriilor de creaţie din lumea intreaga. Prin activitatile concursului am dorit să creăm un spaţiu de întâlnire şi de interpretare cu cât mai mulţi participanţi, între participanţi, membrii juriului şi maeştri care să genereze colobaroare diversificata şi o circulaţie semnificativă a operelor şi produselor culturale. În acest mod a fost stimulata interacţiunea reciprocă şi crearea unui dialog real între tinerii muzicieni care să le permită să înveţe unii de la alţii, să îşi descopere propriile aptitudini şi date despre identitatea lor socio-culturală. Concursul reprezintă o şansă importantă pentru dirijorii tineri: participanţii selectaţi pe baza mai multor criterii (profesionalism, măiestrie, cunoştinţe, respectiv limita de vârstă de 35 de ani) vor debuta alături de orchestre faimoase, pe o scenă apreciată şi se vor face remarcaţi de personalităţi din domeniu, dar şi de un public numeros.

| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    Premiilr finalistilor sunt importante in lansarea carierei lor:

Hyun-Jin Yun (30 ani) - Marele Premiu si Premiul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu din Bucuresti si un concert la pupitrul Filarmonicii Banatul din Timisoara in stagiunea 2013

George Jackson (25 ani)- Premiul al II-lea si un concert la pupitrul Filarmonicii Oltenia - Craiova

Tung Chieh Chuang (29 ani) - Premiul al III-a si un concert la pupitrul Filarmonicii de Stat din Sibiu


| Bugetul proiectului (in RON)
    61530,00

| Parteneri
    ELITE ART Club UNESCO, Jeunesses Musicales International, Filarmonica

| Website-ul proiectului
    www.bucharestcompetition.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes