close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ONG Online: Scoala Digitala pentru ONG-uri



| Organizator:
    Asociatia Techsoup
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Datorita Programului TechSoup, programul nostru care echipeaza organizatiile cu tehnologia de care au nevoie ca sa isi indeplinească misiunea, am realizat ca organizatiile sunt impiedicate in accesarea de resurse tehnice si online de lipsa de alfabetizare tehnica, lipsa de traininguri specializate si lipsa de informare in multe cazuri despre resursele existente si care poate fi aplicabilitatea lor pentru ONG-uri. Pentru a putea ajuta ONG-urile sa recupereze din decalajul de prezenta si activitate online si a le crea premisele utilizarii tehologiei, am construit Scoala ca pe o experienta sistematica de invatare gratuita si personalizata pentru activitatile specifice unui ONG si limitarile logistice si de resurse umane. Nevoile concrete ale beneficiarilor au fost identificate prin chestionare si interactiuni directe.

| Scopul proiectului
    Scopul Scolii Digitale este cresterea capacitatii organizatiilor nonprofit de a alege corect si utiliza instrumente si resurse digitale care sa le usureze munca si sa creasca impactul misiunii lor.

ONG Online: Scoala Digitala pentru ONG-uri ONG Online: Scoala Digitala pentru ONG-uri ONG Online: Scoala Digitala pentru ONG-uri

| Aria geografica
    National

| Rezumat
    ONG-urile din Romania sunt impiedicate in accesarea de resurse tehnice si online de lipsa de alfabetizare tehnica, lipsa de traininguri specializate si lipsa de informare in multe cazuri despre resursele existente si care poate fi aplicabilitatea lor pentru ONG-uri. Sursele de invatare a abilitatilor online sunt dificil de accesat gratuit pentru ONGuri: resursele gratuite sunt doar in rare cazuri adaptate nevoilor unei organizatii nonprofit romanesti.

Obiectivul ONG Online este sa creasca capacitatea organizatiilor nonprofit de a identifica, selecta si implementa solutii si servicii online care sa le usureze sau eficientizeze managementul de proiecte, comunicarea cu comunitatile online de sustinatori sau strangerea de fonduri, dar si sa le pregateasca mai bine pentru a-si indeplini misiunea într-o lume mult mai tehnologizata. https://ongonline.techsoup.ro

Angajatii si voluntarii organizatiilor neguvernamentale din Romania beneficiaza prin ONG Online de training profesionist si la indemana online in utilizarea tehnologiei sau solutiilor online disponibile lor, dar si de tutoriale video si publicatii online. Trainingurile sunt organizate sub forma de webinarii si sunt sustinute de specialisti care contribuie voluntar la activitatile programului.

In 2017, in ONG Online au fost: 238 de ONG-uri participante la webinarii, peste 300 de angajati si voluntari participanti la webinarii, 9 participanti la 1 training offline, 11 webinarii, 4 tutoriale video, 1 publicatie online (ghid) si 468 de utilizatori inregistrati pe platforma.



| Date beneficiari
    350 angajati si voluntari din organzatii nonprofit

| Date beneficiari
    un estimativ de 1190 angajati si voluntari ai organizatiilor nonprofit participante in program

| Activitati
    Activitatea principala a ONG Online este organizare de webinarii gratuite pentru angajati si voluntari din ONG-uri din Romania si Republica Moldova. Subiectele webinariilor au fost alese in urma unei analize de nevoi realizate pe baza unui chestionar initial. Experienta de invatare din cadrul webinariilor a fost completata de realizarea unor teme pe care participantii au primit feedback de la trainer.

De asemenea, in cadrul programului au mai fost realizate:
- tutoriale video despre instrumente online pentru strangere de fonduri
- un ghid despre programul global Google pentru organizatii nonprofit
- un training offline despre protectia datelor in cadrul unei organizatii


| Rezultatele proiectului
    In 2016 am organizat prima editie a ONG Online cu sprijinul unei finantari acordate prin Fondul ONG in Romania. De atunci, peste 1488 utilizatori unici au fost inregistrati pe platforma online, peste 300 de angajati si voluntari participa anual la webinarii si peste 200 de persoane au participat la evenimente offline gratuite complementare trainingurilor online.
In urma activitatilor din cadrul ONG Online, participantii reusesc sa indentifice mai bine nevoile organizatiilor lor si stiu sa foloseasca instrumentele si resursele online relevante pentru misiunea lor.
Testimonialele primite de la participanti:
"am dezvoltat site-ului nostru; webinarul m-a ajutat sa inteleg mai bine ce inseamna un vizual pentru ONG-uri, o identitate si profilul publicului meu; am putut sa ne perfectionam campania redirectioneaza 2% din impozitul pe venit; organizarea timpului mult mai bine."
"Scoala Digitala a fost un nou inceput pentru mine si organizația mea, am invatat lucruri noi, am cunoscut oameni noi dispusi sa ne impartaseasca din experienta lor. Detinem mai multa informatie, deci suntem mai “puternici”, mai organizati, mai invatati, mai “dezvoltati”. "
"Scoala Digitala a venit cu un supliment de resurse gratuite oferite de experți care ne ofera idei noi, dar ne si ajuta sa profesionalizam lucrurile pe care le facem, fie ca acestea tin de design, promovare sau organizare interna mai eficienta. "
"Prin intermediul webinariile am aflat despre instrumentele Google for Nonprofits, dar si altele, prin intermediul carora am putut sa dezvolt campaniile organizatiei."


| Bugetul
    35360

| Parteneri
    Asociatia Techsoup

| Website proiect
    https://ongonline.techsoup.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes