close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Alearga TU pentru EI - cros caritabil



| Organizator:
    Fundatia HOSPICE Casa Sperantei
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    In urma cu zece ani,crosul "Alearga Tu pentru Ei!" a strans cca 50 de persoane la start, oameni care au ales sa alerge atat pentru sanatate dar mai ales sa dedice alergarea cuiva care lupta cu boala incurabila sau in memoria cuiva care a pierdut aceasta lupta. Crosul a inchegat o comunitate a oamenilor care participa din solidaritate cu cei care inca mai lupta cu suferinta, motiv suficient pentru creste numarul participantilor, astfel incat editia din 2018 sa numere 1000 de articipanti la linia de start. Acest cros este un exemplu atat de implicare si solidaritate dar si un exemplu despre cum o comunitatea intreaga (cetateni, companii si institutii) isi pot uni fortele pentru a avea grija de ceilalti de langa ei, care au de dus o cursa mult mai grea si mai dureroasa, cea cu suferinta si boala care rapeste timpul.

| Scopul proiectului
    Scopul crosului a fost cresterea gradului de implicare civica din comunitate pentru sustinerea gratuita a serviciilor de ingrijire paliativa pe care Fundatia HOSPICE Casa Sperantei le ofera de peste 27 de ani
Obiectivele acestui eveniment au fost:
1. promovarea in comunitate a nevoii de ingrijire paliativa a persoanelor care lupta cu afectiunea incurabila
2. mobilizarea potentialilor parteneri din Brasov in implementarea cu costuri minime a evenimentuluio Crosul Alearga TU pentru EI
3. cresterea gradului de participare a membrilor comunitatii intr-un evenenimet caritabil de alergare


Alearga TU pentru EI - cros caritabil Alearga TU pentru EI - cros caritabil Alearga TU pentru EI - cros caritabil

| Aria geografica
    BRASOV

| Rezumat
    Crosul “Alearga TU pentru EI” este unul din cele mai indragite si mai vechi evenimente sportive caritabile din Brasov, aflat in 2018 la a Xa editie. Anual HOSPICE Casa Sperantei are in grija cca 4000 de pacienti impreuna cu familiile lor iar nevoia de sustenabilitate a serviciilor gratuite pentru acestia este vitala.
Crosul Alearaga TU pentru EI reprezinta proiectul care a adus adus in 2018 impreuna 1000 de participanti si sustinatori (cca 800 de persoane), a mobilizat 49 din cele mai importante companii si institutii publice si de mass media din Brasov si a implicat 89 de voluntari care au facut posibil succesul acestei editii.
Activitatile principale ale acestui proiect au constat in promovarea evenimentului, atragerea de sponsori, parteneri si amabsadori ai crosului, atragerea unui numar mare de participanti, asigurarea logisticii necesare desfasurarii celor 4 categorii de curse, asigurarea bunului mers al evenimentului in ziua de 14 iulie 2018.
Numarul mare de concurenti alergătorilor și parteneri care au susținut evenimentul au facut posibil ca fondurile strânse sa totalizeze o suma mai mare de 80.000 de lei, sumă care asigura medicamentele pacienților aflați în grija centrului HOSPICE Casa Speranței din Brașov pentru aproape un an de zile.


| Date beneficiari
    989 de persoane inscrise la Cros (persoane intre 0.5 ani- 72 de ani) si insotitori ai acestora (cca 800 de persoane)

| Date beneficiari
    2000 de pacienti HOSPICE Casa Sperantei din Brasov care au beneficiat de medicamente gratuite aproape 1 an de zile,. datorita fondurilor colectate la Crosul Alearga Tu pentru EI

| Activitati
    Implementarea crosului Alearaga TU pentru Ei a necesitat o suma de actiuni intreprinse atat de cei 3 membri angajati ai echipei de proiect precum si de voluntarii HOSPICE Casa Sperantei. Activitatile majore ale proiectului au fost:
1. Obtinerea de autorizatii si acreditari, parteneriate pentru buna desfasurarea a evenimentului in ziua de 14 iulie 2019 (Politie, Salvare, Jandarmerie, Kinetoterapeuti)
2. Abordarea partenerilor si sponsorilor crosului in vederea gasirii resurselor necesare implementarii evenimentului (in acest sens au fost abordate aproape 50 de companii si institutii)
3.Actiuni de promovarea ale crosului si ale modalitatilor de inscriere la eveniment
4. Instruirea voluntarilor si implicarea acestora in toate etapele de planificare si implementare ale proiectului
Activitati din ziua evenimentului:
1. Amenajarea traseului de alergare, sistem de cronometraj
2. Amenajarea locatiei evenimentului (scena, corturi sponsori si parteneri, amenajarea zonei de inscriere, garderoba, arbitraj, puncte de hidratare)
3. Organizarea ateliere pentru copii cu ajutorul partnerilor
4. Organizarea incalzirii participantilor pentru fiecare din curse
5. Asigurarea fondului de premiere
6. informarea comunitatii privitor la rezultatele evenimentului (numar participanti, fonduri stranse)



| Rezultatele proiectului
    Rezultatele cantitative ale proiectului
80 000 de lei colectati
989 de participanti la crosul caritabil
49 de companii si institutii implicate
89 de voluntari implicati in organizarea Crosului
a crescut cu 35% numarul alergatorilor la Cros fata de editia anterioara

Schimbari si efecte produse de Crosul Alearga TU pentru EI
- a impulsionat cca 30 de pacienti adulti sa faca o schimbarea in ritmul zilnic si sa participe la un eveniment din comunitate (lucru rar intalnit mai ales din momentul diagnosticului)
- aproximativ 10 000 de oameni din comunitate au auzit de organizarea acestui cros (prin intermediul flyer-elor si afiselor) lucru ce a dus si la constientizarea nevoii de ingrijire paliativa si importanta acestor servicii
- 400 de copii de pana in 14 ani concurenti la Cros au inteles ca implicarea lor in astfel de evenimente poate avea efect dublu daca aleg sa faca asta pentru un scop caritabil
- a crescut numarul companiilor care si-au inscris angajatii la Cros, au demonstrat implicarea activa pentru caritate
Efecte neasteptate
In urma celei de-a 10-a editii o parte din participanti au ales sa poarte tricoul HOSPICE si sa -si implice cercul apropiatilor in activitati de strangere de fonduri (cca 5 persoane prin www.galantom.ro)
-pacientii au asigurat punctele de hidratare au decis sa se antreneze astfel incat la editia din 2019 sa se alinieze la start alaturi de ceilalti concurenti
-numarul voluntarilor care au dorit sa se inscrie in organizatie dupa acest eveniment a crescut cu cca 55% fata de aceeasi perioada a anului anterior


| Bugetul
    12000

| Parteneri
    Asociatia Judeteana de Atletism Brasov, Primaria Municipiului Brasov,

| Website proiect
    http://team.hospice.ro/evenimente/crosul-hospice/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes