close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Produse menstruale gratuite în Ghica



| Organizator:
    Clubul de egalitate de gen și de șanse al Colegiului Național Grigore Ghica
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    În decursul anilor petrecuți în sistemul de învățământ, am observat că elevii sunt mult mai motivați să aibă rezultate bune și foarte bune la școală dacă li se asigură toate condițiile decente de igienă și sănătate. Am observat că există un număr consistent de eleve care lipsesc în fiecare lună de la școală din cauza menstruației și a prețului mare pe care în au produsele de igienă. Așa cum în multe țări civilizate, aceste produse sunt asigurate de școală, suntem de părere că tinerele din România merită aceleași servicii. Am analizat nevoile acestora prin completarea de către eleve a unui formular online și am tras concluzia că un astfel de proiect- care să le ofere absorbante gratis în baia școlii- va fi bine primit în comunitate. Am consultat site-uri de specialitate și am apelat la diferite asociații specializate, pentru a le oferi fetelor din Colegiul Național Grigore Ghica cele mai bune produse, în raportul calitate-preț.

| Scopul proiectului
    Principalul nostru scop este de a primi finanțare din banii publici pentru acest proiect, dar și de a rupe stigmatul social asociat menstruației. Ne-am propus totodată să oferim un sprijin fetelor din toate mediile și clasele sociale și în timpul acestei perioade lunare.

Produse menstruale gratuite în Ghica Produse menstruale gratuite în Ghica Produse menstruale gratuite în Ghica

| Aria geografica
    Județul Botoșani, localitatea Dorohoi

| Rezumat
    Proiectul "Produse menstruale gratuite în Ghica" își propune să destigmatizeze menstruația și să le ajute pe elevele care nu au posibilități să treacă prin această perioadă a lunii cu bine, fără să fie nevoite să lipsească de la școală, din cauza prețului mare al absorbantelor.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiarii sunt fetele de la Colegiul Național Grigore Ghica momentan, dar ne dorim să extindem la nivelul întregii localități. Acestea au vârste cuprinse între 15 și 19 ani, fiind eleve din clasele 9-12, din toate mediile sociale. Județul Botoșani, fiind din zona Moldovei, care a fost destul de privată de investițiile statului, nu a beneficiat de proiecte guvernamentale de aploare în aria educațională și nu numai. De aceea ne-am dorit să aducem acest proiect aici.

| Activitati
    1. Informarea voluntarilor și adunarea datelor necesare (numărul de eleve, prețurile absorbantelor)
2. Stabilirea bugetului
3. Consultarea elevelor cu privire la dorințele acestora în materie de tipuri și brand-uri de produse menstruale
4. Discuții cu administrația școlii și cu domnul primar al localității privind aprobarea programului
5. Căutarea și contactarea sponsorilor
6. Cumpărarea și distribuirea săptămânală a absorbantelor
7. Formularul de feedback pentru eleve
8. Îmbunătățirea continuă a calității proiectului prin informare constantă prin participarea de webinarii și evenimente pe tema destigmatizării menstruației


| Rezultatele proiectului
    Proiectul nostru a avut rezultatele dorite, într-o oarecare măsură, iar acest lucru este observabil prin formularele de feedback adresate elevelor. Am reușit să le facem să se simtă mai confortabil în școală și să nu se mai simtă rușinate. Am făcute elevii să înțeleagă că menstruația este ceva normal.
Există un singur lucru pe care nu l-am îndeplinit încă, dar este în lucru: obținerea finanțării din bani publici a proiectului nostru. Vor urma dicuții cu administrația locală în vederea realizării acestui lucru.


| Bugetul
     Până la data de 31 decembrie 2022 am folosit 800 de lei.
Bugetul necesar achiziționării produselor de igienă menstruală este de aproximativ 350 de lei pe lună. Acești bani i-am obținut prin donații de la persoane fizice și firme locale. LEI


| Despre organizator
    Autorul acestui proiect este Clubul de egalitate de gen și de șanse al Colegiului Național Grigore Ghica Dorohoi și este constituit din 26 de membri elevi, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, plus o doamnă profesoară- Cucoreanu Gianina- coordonator al grupului. Acest club a fost înființat în 2021 și are scopul de a crea un spațiu safe pentru exprimarea oricăror opinii și de a trage un semnal de alarmă asupra discriminărilor de orice fel, care sunt încă prezente în unitățile de învățământ.

| Website proiect
    -



Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes