close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Casele Ronald McDonald - Mi-e pofta sa fac bine!



| Organizator:
    Fundatia pentru Copii Ronald McDonald Romania
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Programul Casa Ronald McDonald vine in intampinarea unei nevoi reale, concrete: parintii copiilor internati in spitalele de stat din Romania nu au unde sa ramana alaturi de copiii lor - spitalele nu le pun la dispozitie nici macar un scaun. Casele Ronald McDonald din Bucuresti si Timisoara s-au dovedit a fi un sprijin real pentru familii, care au putut ramane aproape de copii pe toata durata spitalizarii. In urma unui studiu amplu realizat de catre Point PA, urmatoarele doua spitale identificate pentru constructia Caselor Ronald McDonald au fost: Sf. Maria din Iasi si MS Curie din Bucuresti. Ambele spitale trateaza un numar foarte mare de cazuri, peste 50% sunt din afara localitatii si au sectii ce necesita spitalizare indelungata. Campaniile Mi-e pofta sa fac bine din 2018 au vizat strangerea de fonduri pentru noile Case Ronald McDonald.

| Scopul proiectului
    Scopul celor doua Campanii "Mi-e pofta sa fac bine" a fost strangerea de fonduri pentru construirea urmatoarelor 2 Case Ronald McDonald din Romania.
Obiective:
1. Cresterea sanselor de insanatosire a copiilor internati in spitale prin facilitarea accesului gratuit si nediscriminatoriu a familiilor la serviciile de gazduire pe care Casele Ronald McDonald le ofera
2. Strangerea de fonduri pentru constructia urmatoarelor Case
3. Implicarea beneficiarilor si partenerilor in dezvoltarea programelor Fundatiei
4. Generare awareness pentru proiectele Fundatiei


Casele Ronald McDonald - Mi-e pofta sa fac bine! Casele Ronald McDonald - Mi-e pofta sa fac bine! Casele Ronald McDonald - Mi-e pofta sa fac bine!

| Aria geografica
    București și Timișoara

| Rezumat
    De 21 de ani, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald, fundatie de utilitate publica, tine familiile din Romania impreuna. Principala activitate a Fundatiei este sustinerea celor doua Case Ronald McDonald din Bucuresti (la Spitalul Grigore Alexandrescu, din 2003) si Timisoara (la Spitalul Louis Turcanu, din 2008), case departe de casa ce au gazduit in tot acest timp peste 19.000 de parinti. Casele ofera cazare gratuita familiilor care au copiii cu probleme medicale deosebite spitalizati in cadrul celor doua spitale, pe toata durata internarii, familii care vin din afara celor localitatii, cu posibilitati materiale reduse. Toti acesti ani ne-au dovedit ca sprijinul pe care il oferim nu este suficient comparativ cu cererile pe care le primim. Avand in vedere experienta si aprecierea familiilor fata de cele doua programe din Bucuresti si Timisoara, ne-am propus sa venim cu o solutie pentru alte Spitale. Acestea au fost identificate la Iasi si la Bucuresti in baza unui studiu amplu de necesitate, care a condus la proiectul de construcție a doua noi case. Atat la Spitalul MS Curie, cat si la Spitalul Sf. Maria din Iasi, se trateaza cazuri complexe, iar micii pacienti, in proporție de 60%, vin din alte localitati. Echipele medicale fac eforturi pentru a rezolva problemele de sanatate ale micilor pacienti in cel mai bun si eficient mod posibil. Familia este principala sursa de putere si sustinere a copilului în suferinta. Atunci cand familia ramane impreuna, impactul psiho-social al bolii si al spitalizarii este diminuat. In absenta resurselor financiare, cele mai multe familii nu-si pot permite sa inchirieze apartamente in proximitatea spitalului si fie aleg sa vina rar sa viziteze copiii sau impart spatiile foarte mici din saloane cu copiii bolnavi.




| Date beneficiari
    parinti ai copiilor internati in Spitalele Grigore Alexandrescu si Louis Turcanu: 1750; Spitalele de Copii beneficiare: cazarea apartinatorilor si uneori si a copiilor pre-interventii sau pentru recuperare medicala si terapii - 1.750 de persoane,

| Date beneficiari
    Companii partenere, Institutii de stat, Clienti ai restaurantelor McDonald's: peste 1.000.000 de persoane

| Activitati
    În lunile mai (14-20) și noiembrie (19-25) 2018, am derulat în premieră două Campanii “Mi-e poftă să fac bine”, la nivel național, cu scopul de a strânge fonduri pentru construcția următoarelor doua Case Ronald McDonald din România. Ambele campanii au armonizat rețeaua de restaurante McDonald’s din Romania la nivel național, care a promovat constant și consistent pe durata campaniei cauza către clienți, furnizori, parteneri și prieteni. În cele două săptămâni, angajații din restaurante le-au prezentat cauza clienților și au colectat fonduri în cutiile de donații și la casele de marcat. McDonald’s a donat câte un leu din fiecare meniu Happy Meal vândut în perioada Campaniei. Campania a fost comunicată prin toate canalele de promovare: TV, Radio, online și print. De data aceasta, Evenimentele McHappy Day au avut loc la Iași, Timișoara și București și au beneficiat de prezența reprezentanților mass-media, autorităților locale și persoanelor publice. Săptămânile de donații au culminat cu două evenimente de strângere de fonduri, numite McHappy Day (18 mai și 23 noiembrie) la fiecare participând peste 150 de persoane publice. De asemenea, un sprijin important a venit de la partenerii McDonald’s, care s-au implicat în număr mare în eforturile de strângere de fonduri ale Fundației. În ambele campanii, Chef Nicolai Tand, alaturi de voluntarii Fundatiei, a gatit cina pentru familiile prezente la Casa Ronald McDonald din Bucuresti, oferind cu bucurie momente fericite.

| Rezultatele proiectului
    Campaniile McHappy Day din 2018 au reusit sa stranga fonduri in valoare de circa 1.400.000 lei, reprezentand 16.5% din suma necesara pentru deschiderea celor doua Case Ronald McDonald noi.
In premiera, au fost organizate doua Campanii, comunicate prin toate mediile (proprii sau externe).


| Bugetul
    90000

| Parteneri
    McDonald's, Transavia, Coca Cola, Havi Logistics, Ket Construct, NNDKP, Lantmannen, Primaria Sector 1 - AUIPUSP Sector 1,

| Website proiect
    http://rmhc.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes