close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Mobile for Good



| Organizator:
    Fundatia Vodafone Romania
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    1.In Romania sunt in prezent 787.185 pacienti diagnosticati cu diabet (crestere cu 6% fata de anul trecut), care sunt in grija a mai putin de 500 de medici diabetologi (aproximativ 1.500 de pacienti per medic). Diabetul este o boala cronica care reduce speranta de viata a pacientului cu pana la 20 de ani.
2.Persoanele in varsta din Romania se confrunta de foarte multe ori cu problemele sociale, economice si de sanatate. Izolarea, sentimentul de inutilitate, bolile au determinat organizatia Caritas sa dezvolte proiecte in beneficiul persoanelor in varsta.
3.Special Olympics Healthy Athletes este un program lansat de organizatia Special Olympics Romania destinat imbunatatirii starii de sanatate si a conditiei fizice a sportivilor cu dizabilitati intelectuale, cu efect in cresterea performatelor sportive si a integrarii lor sociale.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului Mobile for Good este a oferi acces la tehnologie si solutii inovative si de a mobiliza comunitatile sa foloseasca aceste instrumente pentru rezolvarea problemelor sociale stringente.
Obiective:
1. monitorizarea starii de sanatate printr-un sistem de telemedicina pentru 500 de bolnavi de diabet;
2. monitorizarea starii de sanatate pentru 150 de batrani asistati la domiciliu.
3. imbunatatirea starii de sanatate si a conditiei fizice a 100 de sportivi cu dizabilitati intelectuale


Mobile for Good Mobile for Good Mobile for Good

| Aria geografica
    acoperire nationala

| Rezumat
    Fundatia Vodafone a lansat anul trecut proiectul „Mobile for Good”, cel mai amplu proiect din Romania care foloseste tehnologiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sanatate
Cu o investitie de 475.000 de Euro din partea Fundatiei Vodafone si beneficiind de accesul la reteaua si serviciile Vodafone, “Mobile for Good” debuteaza cu programe speciale care vin in sprijinul a 3 categorii de beneficiari: persoanele bolnave de diabet, batranii care au nevoie de ingrijire la domiciliu si sportivii cu dizabilitati intelectuale.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    1. Cele peste 700 de inscrieri pentru proiectul de monitorizare a diabetului a reprezentat confirmarea faptului ca solutia propusa prin proiectul Mobile for Good este una foarte necesara sistemului medical din Romania. Folosirea tehnologiei mobile pentru a-i ajuta pe bolnavi sa tina sub control diabetul (valorile glicemiei sunt transmise automat in aplicatia mobila prin intermediul glucometrului cu Bluetooth) si sa aiba acces la recomandarile unui medic specialist care vede in timp real variatia valorilor glicemiei, in conditiile in care avem un raport de 1.500 de pacienti per medic, reprezinta o solutie pe care speram sa o exindem la un numar cat mai mare de beneficiari.
2. 150 de persoane vârstnice beneficiaza de Teleasistenta (supraveghere) permanenta
Imbunatatirea si largirea activitatii a 60 asistente si ingrijitoare din reteaua Caritas din tara
3. 100 de atleti cu dizabilitati intelectuale beneficiaza de servicii de monitorizare a starii de sanatate prin intermediul aplicatiei mobile dezvoltate in cadrul proiectului.


| Bugetul proiectului (in RON)
    2085250

| Parteneri
    Fundatia Special Olympics, Asociatia Caritas Alba-Iulia si Asociatia React

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes