close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Open Park Festival



| Organizator:
    Asociatia Colors
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Ideea festivalului a plecat de la experientele personale ale organizatiei noastre, care foloseste parcul in mod constant pentru activitati outdoor si lucreaza cu copii si tineri de la infiintare. In Brasov nu exista evenimente care sa se intample in parc, oportunitatile culturale destinate tinerilor sunt reduse, chiar daca interes ar exista. In plus am dorit sa aratam ca orice spatiu poate fi transformat intr-un spatiu cultural, cu resurse minime.

| Scopul proiectului
    Prima editie a Open Park Festival a urmarit promovarea activitatilor nonformale (jocuri, ateliere creative) si culturale ca alternative de timp liber in randul tinerilor din Brasov, prin:
- Implicarea a cel putin 100 de tineri din Brasov in jocuri outdoor, ateliere creative, ateliere artistice si spectacole de strada desfasurate pe parcursul a 4 zile in parcul Tractorul din Brasov
- Dezvoltarea unui nucleu de voluntari capabili sa promoveze nonformalul in randul egalilor lor.


Open Park Festival Open Park Festival Open Park Festival

| Aria geografica
    Brasov, jud. Brasov

| Rezumat
    Open Park Festival a fost un festival cultural de tineret outdoor, finantat de MTS prin DJST Brasov, desfasurat intre 25-27 iulie, in Parcul Sportiv Tractorul din Brasov care a avut ca scop promovarea activitatilor nonformale si culturale ca alternative de timp liber in randul tinerilor din Brasov, prin implicarea a cel putin 100 de tineri din Brasov in jocuri outdoor, ateliere creative, activitati artistice si spectacole de strada si dezvoltarea unui nucleu de voluntari brasoveni capabili sa promoveze cultura in randul egalilor lor.
Am creat acest festival plecand de la nevoile tinerilor pentru activitati interesante de timp liber si de la dorinta de a transforma parcul intr-un spatiu prietenos tinerilor si activitatilor culturale si nonformale.
In cadrul celor 4 zile de festival, impreuna cu partenerii nostri am realizat peste 60 de activitati diferite cu ajutorul a 70 de voluntari, timp de 10 ore in fiecare zi, sub 6 categorii: ateliere creative, ateliere artistice, jocuri, sport, spectacole, expozitii.
Realizari: 810 participanti inregistrati (copii si tineri), peste 2500 de vizitatori, primul festival in parc din Brasov, transformarea parcului Tractorul pentru 4 zile intr-o zona destinata culturii si activitatilor nonformale in aer liber, dezvoltarea cooperarii intre voluntarii locali si organizatiile acestora.


| Date beneficiari
    Beneficiarii inregistrati au fost cei care au realizat toate produsele culturale ale proiectului din cadrul atelierelor creative si artistice.

| Rezultatele proiectului
    Tinerii brasoveni au beneficiat de varietatea programului festivalului, fiindu-le aduse intr-un spatiu nonformal - parcul - o multitudine de activitati culturale si nu numai, sub forma gratuita. Pentru 4 zile parcul Tractorul a fost o zona culturala verde, gazduind pentru prima data un festival de amploare; tot pentru prima data cultura s-a mutat din centru in cartierele Brasovului. De asemenea organizatiile si voluntarii locali au aratat ca putine resurse puse laolalta pot avea rezultate multiplicate (Colors face constant activitati in parc, dar capacitatea noastra nu ar fi putut acoperi atat de multe activitati).

| Bugetul proiectului (in RON)
    7424

| Parteneri
    Reteaua CAN, Tineri pentru Tineri, Centrul de Voluntariat, Muzeul Casa Muresenilor, Biblioteca Jud. G. Baritiu, FAST Sacele, Papergirl, Ralu's Creative Journeys

| Website-ul proiectului
    plinideidei.ro (Open Park Festival)





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes