close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs



| Organizator:
    Asociatia Atelierul de Creatie
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Domeniul produselor handmade este unul in plina expansiune, artizanii si creatorii de produs au realizat forumuri unde discuta subiecte precum : handmade-ul ca o afacare, statutul juridic pentru un creator de produse handmade, realizarea brandului personal si detalii despre fidelizarea cumparatorilor. Creatorii de produse handmade din Romania cred in aceasta industrie creativa si au realizat din aceasta pasiune pentru multi dintre ei o afacere. Conform site-ul www.revista-atelierul.ro, 80% din cei care viziteaza acest site sunt interesati de articolele referitoare la metodele de promovare a propriei afaceri si in special a brandului. De asemenea peste 50% dintre creatorii si designerii de produs nu sunt constienti ca schimbarea brandului sub care activeaza nu este benefica pentru afacerea lor.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este valorizarea produselor de autor, si create de designeri de produs din Romania prin realizarea unui eveniment de avengura.
Obiectivele proiectului sunt:
- Promovarea produselor lucrate manual
- Consolidarea comunitatilor locale de creatori si designeri
- Promovarea creatorilor debutanti talentati
- Identificarea liderilor si a formatorilor de opinie locali
- Familiarizarea publicului cu tehnicile prin care sunt lucrate obiectele handmade
- Ridicarea standardelor pentru evenimentele de nisa
- Diseminarea informatiei despre handmade si design-ul de produs prin brosuri.


Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Publicul prezent la eveniment este definit prin nevoia acuta de invata din experientele unor creator de produs de succes, cu o deschiderea catre nou in acest domeniu al industriei creative si prin asteptari ridicate asupra acestei Nopti Albe a creatorilor si designerilor de produs. Participantii selectati dupa criterii standard la aceasta Noapte alba a creatorilor si designerilor de produs sunt creatori si desineri de produs renumiti in proportie de 70%, iar ceilalti vor fi tineri antreprenori in acest domeniu cu perspective mari de reusita in acest domeniu.

Un rezultat anticipat al acestui proiect este identificarea unor noi lideri de opiniei in acest domeniu, unor specialisti in acest domeniu in plina expansiune in spatiul romanesc. Participantii prin cadrul acestui proiect vor putea sa interactioneze cu personalitati deja consacrate in domeniul creatorilor si designerilor de produs. Participantii la acest proiect, vor putea primi sprijin atat din partea Asociatiei Atelierul de Creatie pentru dezvoltarea unei viitoare afaceri prin oferirea de spatiu de prezentare a afacerii in paginile brosurii, cat si din partea altor profesionisti din domeniu sau organizatii de profil.
Consideram ca peste 40% dintre tinerii creatori si designeri de produse participanti la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs isi vor consolida brandul, astfel incat aceasta industriei creativa a handmade-ului romanesc se va imbunatati si mari. De asemenea peste 50% dintre vizitatorii acestui eveniment vor achizitiona produse de autor, si vor intelege de ce un produs de autor este o investitie buna. Prin participarea in numar mare a vizitatorilor la acest eveniment capacitatea organizationala a unor astfel de evenimente de profil se va intari si dezvolta.


| Date beneficiari
    Fiecare participant la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs a primit o invitatie personalizata pe care a folosit-o pe blogul/site-ul personal. Participantii au fost indrumati sa preia toate informatiile referitoare la acest eveniment: comunicat de presa, afise, bannere. De asemenea fiecare participant a oferit un produs catre tombola cu premii organizate.

| Rezultatele proiectului
    Consideram ca:
- peste 50% dintre participantii la aceste Nopti albe, in doua luni de la prima editie a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs si-au creat un public nou, iar participantii debutanti: Miruna Toma, Incraft, Transformator, Papionaut editie si-au redefini clar si coerent maniera de branding si promovare constanta.
- peste 20% dintre participanti au deveni la randul lor formatori de opinie in acest domeniu: Mona Dragusanu, Amarui de Ciocolata, Inner Design, Mariana Marin, Doricica.
- peste 30% dintre tinerii creatorii de produse handmade, artizani si designeri de produs promovati in cadrul brosurii aferente evenimentului vor deveni de renume in acest domeniu in cel putin 12 luni.
- peste 5.000 de cititori sunt informati despre designerii de produs contemporani si despre tehnicile si cultura handmade prin intermediul brosurii online.

Un rezultat anticipat al acestui proiect este identificarea unor noi lideri de opiniei in acest domeniu, unor specialisti in acest domeniu in plina expansiune in spatiul romanesc. Participantii prin cadrul acestui proiect au putut sa interactioneze cu personalitati deja consacrate in domeniul creatorilor si designerilor de produs.: David Sandu, Monica Alexandru, Idei Cusute, Sucita Goodies, Asociatia Inspired. Participantii la acest proiect, au primit sprijin din partea Asociatiei Atelierul de Creatie pentru dezvoltarea unei viitoare afaceri prin oferirea de spatiu de prezentare a afacerii in paginile brosurii.


| Bugetul proiectului (in RON)
    3000

| Parteneri
    Asociatia Macaz Cultural- incubator107, Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage, Amariu de ciocolata, Clubul Energeia, Clubul Expirat, Tinker.ro

| Website-ul proiectului
    www.revista-atelierul.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes