close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Guerilla Verde



| Organizator:
    Alucro
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
     Din 2009, caravana educationala Guerilla Verde aduce in atentia tinerilor (elevi si studenti) subiecte de actualitate care vizeaza protectia mediului si adoptarea unui comportament responsabil fata de acesta. Conform previziunilor ONU, pana in 2050, aproximativ 70% din populatia lumii (peste 6 miliarde de oameni) va locui in zone urbane, fata de 54% in prezent. Pentru a satisface nevoile acestei populatii in crestere rapida, este necesar sa reinnoim orasele astfel incat acestea sa functioneze mult mai inteligent decat in prezent. Pornind de la premisa ca tinerii de astazi au nevoie sa deprinda abilitatile necesare pentru a deveni antreprenorii si arhitectii orasului inteligent de maine, editia martie - mai 2018 a caravanei Guerilla Verde a adus in fata elevilor conceptul de oras inteligent.

| Scopul proiectului
    Pornind de la premisa ca tinerii de astazi au nevoie sa deprinda abilitatile necesare pentru a deveni antreprenorii si arhitectii orasului inteligent de maine, editia martie - mai 2018 a caravanei Guerilla Verde si-a propus sa aduca in fata elevilor conceptul de oras inteligent si sa ii ajute sa inteleaga care sunt caracteristicile unui oras inteligent (iluminat inteligent, masini electrice si statii de incarcare, irigare automata etc), ce proiecte in aceasta directie exista in Romania, dar si ce inseamna a face cariera in orasul viitorului.

Guerilla Verde Guerilla Verde Guerilla Verde

| Aria geografica
    Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov, Tulcea

| Rezumat
    Din 2009, caravana educationala Guerilla Verde aduce in atentia tinerilor (elevi si studenti) subiecte de actualitate care vizeaza protectia mediului si adoptarea unui comportament responsabil fata de acesta.
Conform previziunilor ONU, pana in 2050, aproximativ 70% din populatia lumii (peste 6 miliarde de oameni) va locui in zone urbane, fata de 54% in prezent. Pentru a satisface nevoile acestei populatii in crestere rapida, este necesar sa reinnoim orasele astfel incat acestea sa functioneze mult mai inteligent decat in prezent.
Pornind de la premisa ca tinerii de astazi au nevoie sa deprinda abilitatile necesare pentru a deveni antreprenorii si arhitectii orasului inteligent de maine, editia martie - mai 2018 a caravanei Guerilla Verde a adus in fata elevilor conceptul de oras inteligent, explicand pe intelesul lor care sunt caracteristicile unui oras inteligent (iluminat inteligent, masini electrice si statii de incarcare, irigare automata etc), ce proiecte in aceasta directie exista in Romania, dar si ce inseamna a face cariera in orasul viitorului.
In acest sens, au avut loc prezentari in scolile care au raspuns pozitiv invitatiei de a gazdui caravana. Acolo unde organizatorii si invitatii speciali nu au putut ajunge fizic, cadrele didactice au organizat prezentari cu suport logistic din partea caravanei (materiale in format electronic).
Peste 2700 de elevi au intrat in contact cu mesajul acestei editii prin intermediul prezentarilor sustinute de organizatori (60 scoli inscrise, prezentari in 12 scoli si un eveniment organizat in cadrul unui centru cultural) si de cadrele didactice inscrise in proiect, contribuind astfel la cresterea gradului de informare cu privire la orasele inteligente.


| Date beneficiari
    2700 elevi si profesori - majoritar din ciclul gimnazial si liceu.

| Date beneficiari
    autoritati, mass-media

| Activitati
    Caravana educationala Guerilla Verde s-a constituit drept o modalitate alternativa de educatie si invatare, prin care elevii si-au insusit cunostinte despre orase inteligente si protectia mediului, prin intermediul prezentarilor sustinute de organizatori si invitati peciali, care au abordat initiat dezbateri pe teme de inters pentru elevi (ex. masini electrice vs. masini conventionale, invitat special Oraan Marculescu). Avand in vedere specificul caravanei, dar si interesul tot mai crescut al elevilor pentru tehnologie, prezentarile au fost insotite de proiectia unor materiale video relevante pentru subiectul abordat.
Astfel, in perioa martie - mai 2018 s-au desfasurat prezentari in scoli din orasele Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Brasov, iar in orasul Tulcea a fost organizat un eveniment in parteneriat cu Centrul Cultural Jean Bart, cu acces gratuit pentru elevi si profesori.
Pentru a incuraja un comportament responsabil in randul elevilor, prin intermediul programului Every Can Counts, scolile au putut implementa gratuit programul dedicat colectarii dozelor din aluminiu.
Editia martie - mai 2018 a caravanei Guerilla Verde a fost aliniata altor evenimente de mediu organizate la nivelul UE, din 2015 fiind partener Green Week, initiativa Comisiei Europen, a carei tema a fost „Green Cities for a Greener Future”.


| Rezultatele proiectului
    In cadrul editiei martie – mai 2018 a caravanei Guerilla Verde, peste 2700 elevi au intrat in contact cu mesajul educational al caravanei si au devenit mai informati cu privire la conceptul de oras inteligent.
Elevi si profesori din cele 5 orase incluse in traseul caravanei au avut acces gratuit la prezentari si evenimente. Toate scolile au avut posibilitatea de a implementa sistemul de colectare separata a dozelor din aluminiu Every Can Counts, facand astfel din scoala lor un loc axat pe solutii inteligente.


| Bugetul
    11,000

| Parteneri
    Media Image Factory, Vimetco Alum, Rompack Management,Consiliul Judetean Tulcea, Centrul Cultural Jean Bart

| Website proiect
    www.guerillaverde.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes