close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



TABERELE DE INTEGRARE PENTRU COPIII CU NEVOI SPECIALE - CONIL's CAMP



| Organizator:
    Asociatia CENTRUL DE PERFORMANTA BEFORE&AFTER SCHOOL CONIL
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    Asociatia CONIL este un ONG care militeaza pentru integrarea copiilor cu dizabilitati si CES (cerinte educationale speciale) in societate si in invatamantul de masa. Asociatia sprijina descoperirea talentelor de orice fel, in orice context, atat la copii tipici, cat si la copiii cu dizabilitati, propunandu-si sa educe viitoare talente care sa fie o prezenta constanta pe scena sau in lumea artistica. Nevoia identificata a fost aceea a unui spatiu propice, prietenos, pentru copiii cu nevoi speciale, pentru ca acestia sa-si dezvolte abilitatile in vederea unei mai bune integrari scolare si sociale. De asemenea, nevoia unei oferte educationale de calitate accesibila oricarei categorii de copii, indiferent de conditia materiala.

| Scopul proiectului
    Scopul principal este integarea cu succes a copiilor cu dizabilitati si CES (cerinte educationale speciale) in societate si in invatamantul de masa prin intermediul activitatilor non-formale educationale si de socializare. Obiectivul a fost atragerea si, ulterior, integrarea unui numar cat mai mare de beneficiari prin intermediul activitatilor derulate. In ultima perioada, societatea romaneasca s-a confruntat cu un numar tot mai crescut de cazuri de copii cu nevoi speciale, si aceasta ridica tot mai acut problema educarii acestora, a integrarii lor in societate.

TABERELE DE INTEGRARE PENTRU COPIII CU NEVOI SPECIALE - CONIL's CAMP TABERELE DE INTEGRARE PENTRU COPIII CU NEVOI SPECIALE - CONIL's CAMP TABERELE DE INTEGRARE PENTRU COPIII CU NEVOI SPECIALE - CONIL's CAMP

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Scopul principal al taberelor este sprijinirea integrarii sociale pe termen lung a copiilor cu nevoi speciale - ex. nevazatori si ambliopi, hipoacuzici, cu Tulburari de Spectru Autist TSA, insulino-dependenti s.a. - prin implicarea acestora in activitati educative si de socializare cat mai variate. Pe parcursul taberei, copiii beneficiaza de asistenta asigurata de profesionisti din domeniul medical si de profesori ai Asociatiei CONIL.
Beneficii: implicarea copiilor in activitati educationale alternative, transmiterea si insusirea unor deprinderi fundamentale pentru viata sociala, consiliere psihologica a copiilor, prin organizarea unor activitati de suport
socializarea in grupuri mixte si lucrul in echipa copii tipici-copii nevazatori, consulturi medicale de specialitate si evaluare psihologica pentru copii, precum si identificarea nevoilor lor specifice.


| Date beneficiari
    O parte dintre beneficiari au devenit si voluntari sau promotori ai proiectului.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiarii implicati au progresat fie in plan scolar, prin imbunatatirea performantelor scolare, fie in plan social, prin o relationare mai buna in familie sau comunitate. Ca efect direct s-a evidentiat o mai mare incredere in sine a beneficiarilor, si, in consecinta, o integrare sociala sporita.

| Argument
    In societatea romaneasca actuala exista o oferta foarte limitata de proiecte si de initiative de incluziune sociala a copiilor cu nevoi speciale, de integrare a acestora prin activitati educative si recreative gratuite sau cu o contributie materiala foarte mica din partea beneficiarilor.
De asemenea, exista foarte putine initiative atat non-guvernamentale, cat si guvernamentale, care sa aduca impreuna, in scop incluziv, copiii tipici, alaturi de cei cu dizabilitati, si sa le ofere un cadru non-formal de a socializa si de a relationa.
Oferta de tabara de incluziune gandita si implementata de Asociatia CONIL se constituie intr-un proiect unic in ultimii ani, fiind, in plus, o initiativa sustinuta din resurse proprii de finantare.


| Bugetul proiectului (in RON)
    60000,00

| Parteneri
    Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 2 - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 3 - Facultatea de Teologie Ortodoxa “Iustin Patriarhul” – Universitatea Bucuresti - Centrul Scolar nr 3 pentru copii hipoacuzici - Scoala pentru Deficienti de Vedere din Bucuresti, sector 2 - Fundatia Vodafone Romania - Primaria Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti - Fundatia Heydar Aliyev – Reprezentanta pentru Romania - AITA - Asociatia pentru interventie terapeutica in autism -

| Website-ul proiectului
    http://asociatiaconil.wordpress.com/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes