close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



BRAINetwork - Become Responsibly Active in International Networking



| Organizator:
    Liga Studentilor Romani din Strainatate
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Nevoile beneficiarilor au fost identificate prin marturiile unui numar de studenti romani din Danemarca, care spun ca au nevoie de un network mai puternic pentru a isi usura intrarea pe piata muncii in Danemarca, prin recomandare. Nevoia de informare si a sfaturilor privind integrarea mai usoara in Danemarca, a reiesit din multitudinea de intrebari pe care le primim din partea viitorilor studenti, cu privire la lucrurile cotidiene: cazare, transport, finante, cultura, etc.

| Scopul proiectului
    Obiectivul principal al BRAINetwork a fost facilitarea interactionarii intre studentii romani din Danemarca, autoritatile romane si daneze si cetateni romani care sunt activi pe piata de munca daneza, atat ca si angajati cat si ca si antreprenori.

Un obiectiv secundar a fost gazduirea unei sesiuni de Intrebari-Raspunsuri, in timpul careia Ambasadorul Romaniei la Copenhaga, Matei Viorel Ardeleanu, Seful Politiei din Jutlanda de Est, Michael Weiss si prof. Sebastian Buhai, PhD in Economie, Aarhus University, au raspuns la intrebarile participantilor.



BRAINetwork - Become Responsibly Active in International Networking BRAINetwork - Become Responsibly Active in International Networking BRAINetwork - Become Responsibly Active in International Networking

| Aria geografica
    Midtjylland, Danemarca

| Rezumat
    Conform datelor Ambasadei Romaniei la Copenhaga, exista o numeroasa comunitate de romani in regiunea Midtjylland. In 2012 existau 3851 persoane originare din Romania, impartiti in doua categorii mari: studenti romani care studiaza in cadrul unei Universitati din Midtjylland, si cetateni romani activi pe piata de munca daneza, ca si angajati sau antreprenori.
In timp ce din grupul tinta primar al LSRS Danemarca fac parte “studentii romani in Danemarca” ,organizatia recunoaste in mod clar importanta intaririi relatiilor intre studentii si absolventii romani din Danemarca, activi sau nu pe piata de munca daneza, cu ceilalti cetateni romani, care sunt deja angajati ai unei companii daneze. Prin conectarea puternica a acestor doua categorii, studentii isi pot largi considerabil oportunitatile profesionale si cercul de cunostiinte, pentru a le facilita integrarea in mediul danez de activitate profesionala.
Oportunitatea de largire a cercului de cunostiinte, pe care o ofera BRAINetwork, nu se limiteaza la mediul profesional, ci incurajeaza interactiunea cu autoritatile romane si daneze, in scopul de a facilita integrarea in mediul social si civic, a studentilor romani in Danemarca. Asftel, in cadrul evenimentului au tinut discurs: Domnul Matei-Viorel Ardelelanu (Ambasadorul Romaniei la Copenhaga) Michael Weiss ( Seful Politiei din Jutlanda de Est) si prof. Sebastian Buhai (Ph.D in Economie, Aarhus University).

Am realizat un network vizibil, prin conectarea in scris a participantilor. Initiativa a fost laudata de participanti, iar feedback-ul in scris a aratat ca paticipantii ar mai participa la asemenea evenimente si l-ar recomanda cu placere.


| Date beneficiari
    Prin trimiterea mai departe catre alte persoane interesate, a invitatiei pre-event, prin dresarea intrebarilor catre speak-eri , prin feedback scris, la imbunatatirea viitoarelor evenimente.

| Rezultatele proiectului
    Participantii si-au largit network-ul si a cercul de cunostiinte, intalnind persoane diferite , dar care sunt activi in acelasi domeniu de activitate.
Participantii au primit contactele unui numar de companii din Danemarca, prezente in Romania, in vederea consultarii ofertelor de job-uri.
Ambasada, prin reprezentantul sau, a luat legatura cu reprezentantul Aarhus University, in vederea unor viitoare proiecte.


| Bugetul proiectului (in RON)
    300,00

| Parteneri
    Ambasada Romaniei la Copenhaga

| Website-ul proiectului
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151107490008857.439593.296957268856&type=3





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes