close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Romania Youth Leadership Forum



| Organizator:
    AIESEC Romania
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Romania Youth Leadership Forum face parte din ciclul national de educare al AIESEC Romania, fiind una dintre cele 8 conferinte nationale. Conferinta a pornit din nevoia de educare a doua grupuri tinta de tineri membri ai organizatiei: membri noi care au nevoie de abilitati soft si hard pentru a-si putea desfasura activitatea si membri vechi care sa aprofundeze conceptele de leadership pentru a le pune in practica in experienta lor viitoare in AIESEC.
De asemenea, uitandu-ne la mediul extern si la trend-urile care influenteaza constant parcursul profesional al tinerilor, am decis ca aceasta conferinta nationala sa fie principalul moment de interactiune dintre tineri si mediul extern (corporate, social, cultural), principalele discutii fiind purtate in jurul conceptului de leadership de care este atat de mare nevoie in contextul romanesc.


| Scopul proiectului
    Scopul evenimentului a fost de a pregati cei 500 de tineri in a deveni viitori agenti pozitivi ai schimbarii in Romania, oferindu-le cunostinte despre leadership si management.
Obiectivele conferintei au fost:
1. 500 delegati din 15 orase
2. 5 speakeri lideri de opinie pentru evenimentul Inspire Leadership
3. 20 de companii partenere (cash si inkind)
4. 7 parteneri media
5. locatie in Bucuresti


Romania Youth Leadership Forum Romania Youth Leadership Forum Romania Youth Leadership Forum

| Aria geografica
    15 orase: Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Constanta, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Tg.Mures, Timisoara

| Rezumat
    Cu o tradiție de peste 18 ani, Romania Youth Leadership Forum, una dintre cele mai importante conferințe din rețeaua AIESEC Internațional are rolul de a inspira, motiva și educa tineri studenți în spiritul proactiv, antreprenorial și de leadership specific valorilor promovate de AIESEC. Scopul conferinței este de a oferi participanților cadrul propice pentru a-și descoperi și dezvolta potențialul de leadership. Scopul conferinței este de a oferi participanților cadrul propice pentru a-și descoperi și dezvolta potențialul de leadership. Romania Youth Leadership Forum are și un important rol de networking deoarece pune în legatură membrii, alumni AIESEC România și reprezentanții companiilor partenere.
Conferinta a oferit toate aceste benficii delegatilor prin intermediul unor evenimente create special: sesiuni generale, Youth to Business Forum (training-uri livrate de companiile partenere), Inspire Leadership (discursuri inspirationale sustinute de Cosmin Alexandru, Tudor Giurgiu, Alex Gavan, Leslie Hawke, Liana Buzea cu rolul de a provoca tinerii la discutii despre leadership), gala de celebrare a 20 de ani de la infiintarea AIESEC Romania.
Principalele rezultate ale conferintei au fost: 500 de tineri delegati la conferinta, studenti cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani, din cele 15 orase in care AIESEC este prezent, 300 Alumni AIESEC prezenti la gala de celebrare, 20 de companii partenere, 5 speakeri lideri de opinie, 7 parteneri media, conferinta de presa ce a generat 25 de aparitii media in aceeasi zi pe toate canalele de comunicare media.


| Date beneficiari
    Alumni AIESEC Romania au fost implicati in partea de planificare a conferintei prin feedback constant, in evenimentul AIESEC 20 de ani in care au participat in calitate de invitati si prin feedback final pentru evaluarea evenimentului. Mass media locala si nationala a fost implicata in desfasurarea conferintei, asigurand pozitionarea externa a evenimentului si a organizatiei.
Alti beneficiari indirecti au fost membri care au organizat conferinta si au avut parte de o experienta personala si profesionala intensa. De asemenea, luand in considerare strategia pe termn lung, putem considera intreaga societate civila ca beneficiar indirect, societatea de maine fiind formata din tinerii educati astazi.


| Rezultatele proiectului
    Beneficiile aduse grupului tinta sunt legate de 2 directii de educare: abilitati soft si abilitati hard. Abilitatile soft reunesc capacitatea de networking, atitudini orientate spre proactivitate, antreprenoriat, leadership, dorinta de schimbare pozitiva. Abilitatile hard sunt legate de tehnici de vanzari si negociere, tehnici de comunicare eficienta, project management, management financiar, scriere de finantari etc. De asemenea, un beneficiu major al conferintei este reprezentat de interactiunea tinerilor cu oamenii de la companii si cu liderii de opinie ai societatii actuale. Ca viitori lideri ai societatii romanesti, acesti tineri au avut sansa de a-si forma o imagine clara si reala despre contextul ecnomic, cultural si social actual, de a dobandi cunostintele si abilitatile necesare pentru a schimba societate in care traim.
Companiile partenere au beneficiat de 2 oportunitati: acces la talente si employer branding. Au avut sansa sa interactioneze direct cu tinerele talente si sa isi pozitioneze compania in randul potentialilor viitori angajati.
Alumni AIESEC Romania au avut oportunitatea de a se reconecta la reteaua nationala de Alumni care numara peste 1.000 de membri, folosind acest prilej pentru pozitionare personala si a afacerilor lor.
AIESEC Romania a folosit acest eveniment pentru a se pozitiona in mediul extern ca cea mai relevanta entitate in materie de leadership si management.


| Bugetul proiectului (in RON)
    200

| Parteneri
    Parteneri principali - BRD Groupe Societe Generale, Accenture Romania, Partener gala - Ancada, Partener hosting - Rin Grand Hotel, Parteneri Youth to Business Forum - Unicredit Tiriac Bank, Unilever, Iquest, Ancada, KPMG, Grup7, A&D Pharma, Ursus, Wlantrade, Fibrex, GPV Groupe, Ulker, Milka, Tnuva, Burn, Jacobs, BioFruct, Autonom, Alis Group, Kdo.ro, Silvian, MacroDevelopment, New Host, Parteneri Print - MVC Print, VIP Band, Tipografie rapida, Parteneri media - Business Magaxin, Ziarul Financiar, Mediafax, Studentie.ro, Elevate, The Money Channel, centruldepresa.ro

| Website-ul proiectului
    www.rylf2010.aiesec.ro , http://www.issuu.com/mariusv/docs/evaluare_romania_youth_leadership_forum_2010





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes