close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Revista Atelierul



| Organizator:
    Asociatia Atelierul de Creatie
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    Revista Atelierul are dubla misiune – cea de a educa publicul in directia designului de produs contemporan romanesc, la fel de unic si de valoros ca arta de circulatie internationala, dar si de a clarifica statutul unui obiect de arta: o alegere asumata, care ne reprezinta.

Revista Atelierul a creat comunitatea creatorilor si designerilor de produs din Romania,a crescut nivelul de profesionalism pentru organizarea unui eveniment de profil si in continuare este un spatiu de promovare a brandurilor romanesti si internationale. Prin articolele pe care le realizam, peste 3000 de numar (300 publicate in 2019) am creat un spatiu virtual, de unde orice creativ isi poate lua toate informatiile necesare(sfaturi de PR, Branding, Marketing, evenimente de profil, interviuri cu designeri consacrati).


| Scopul proiectului
    Scopul este valorizarea si promovarea industriilor creative si culturale din Romania, si din strainatate.
Construim comunitatea acestor designeri si creatori de produse unicat la nivel national, incurajand designul de produs vazut ca arta contemporana, mobilitatea culturala si accesul facil la cultura. Obiective:(a)Promovarea produselor de autor din toate oraşele din Romania si strainatate;(b)consolidarea comunitatii nationale de creatori (c)identificarea liderilor si a formatorilor de opinie nationali;(d)ridicarea standardelor pentru site-urile de profil; (e)redefinirea statutului designului


Revista Atelierul Revista Atelierul Revista Atelierul

| Aria geografica
    Toate orasele din Romania, marii si de dimensiune medie + zone culturale din Europa: Milano, Madrid, Londra, Paris, Munchen, Graz, Viena

| Rezumat
    Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro) este o platforma activa de prezentare online si offline a industriilor creative si culturale din Romania si din strainatate. Revista Atelierul s-a pozitionat de la data fondarii, in 2010, ca promotor international activ al produselor de autor si de designer. Cu un numar de peste 9 milioane de cititori, in cei 10 ani de activitate, pe care i-am implinit pe 1 aprilie 2020, am realizat un continut de peste 3000 de articole, am promovat peste 1.500 de artisti si designeri de produs si suntem parteneri media viabili la peste 600 de evenimente de profil nationale si internationale. Sustinem si de asemenea organizam evenimente de profil destinate promovarii industriilor creative romanesti.

In 2019 am co-organizat 2 conferinte: una in cadrul BIFE SIM - Romexpo (Conferinta de Design), una in cadrul Ambient-Construct Expo Romexpo (conferinta omonima), ambele au avut peste 200 de participanti live, si peste 20 de speakeri. Site-ul Revista Atelierul am avut peste 1.5 milioane de vizitatori online, am promovat peste 100 de designeri nationali si internationali si am oferit sfaturi de obiect celor interesati.

De asemenea, am organizat expozitia din cadrul Noptii Muzeelor: One Open Night. Am continuat intens activitatea zilnica pe www.revista-atelierul.ro si am initiat peste 7 parteneriate media internationale cu Graz Design Month, Milano Design Week, Artistar, Venice Design Week etc Am oferit premiul de Best Designer in cadrul targurilor de autor: V for Vintage, Inedithe, Art Fashion Fair.

In martie 2019, Marie Bardy printr-un proiect Erasmus a fost invitata sa cunoasta prin intermediul Revistei Atelierul statusul national al industriilor creative romanesti.

In mai 2019, am fost nominalizati Best Women Website la Digital Divas.


| Date beneficiari
    Beneficiarii directi peste 25.000 de vizitatori unici/ lunar pe www.revista-atelierul.ro (publicul tinta in proportie de 60%, iar restul de 40% interesati de acest domeniu al industriei creative), Beneficiarii directi ai acestui proiect au acces la ideile antreprenoriale si proiectele de succes ale colegilor lor de breasla prin articolele si interviurile prezente pe www.revista-atelierul.ro.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt persoanele interesate de acest domeniu al industriei creative, care au acces la informatiile prezentate pe site. Tot in categoria beneficiarilor indirecti ai proiectului sunt inclusi toti creatorii, designerii de produse unicat activi, organizatiile cu profil similar evenimentului organizat de noi. Proiectul www.revista-atelierul.ro s-a conturat in jurul ideii de promovare a designeri si creatori de produse in spatii culturale. In cadrul activitatii noastre online (www.revista-atelierul.ro) am observat nevoia acuta de promovare a artei contemporane in domeniile designului vestimentar, designul de bijuterie contemporana si de produs laolalta in cadrul unui proiect/eveniment care sa tina pasul cu dezvoltarea

| Activitati
    - am co-organizat Conferinta de Design (Romexpo), in cadrul BIFE SIM (2019)· peste 12 speakeri cu renume national si international, un public de peste 100 de persoane, peste 20 de parteneri media
- am co-organizat Conferinta Ambient Construct Expo (Romexpo), (2019) peste 12 speakeri, peste 80 de persoane in public, peste 15 parteneri media
- One Open Night (2019), proiect desfasurat in cadrul Noptii Muzeelor; peste 500 de vizitatori

De asemenea, in 2019 am promovat pe Revista Atelierul, creatorii si designerii de produs din Romania si din strainatate.

Pentru realizarea evenimentelor si a activitatilor de pe site am pus in aplicare metode de cercetare si redactionale pentru realizarea articolelor, interviurilor, stabilirea de parteneriate media. Aceste echipe au pastrat contactul constant cu designerii si creatorii de produs prezentati pe site, la evenimente. Am ales aceasta abordare analizand evolutia comunitatii de creatori romani si comparand-o in permanenta cu comunitațile creatoare internationale.

In urma acestei analize am observat lipsuri in doua directii: cea creativa si cea antreprenoriala, de aceea site-ul nostru www.revista-atelierul.ro are si o parte cu articole de marketing, PR, branding, plagiat, rebranding, metode de calculare a preturilor.


| Rezultatele proiectului
    - Am continuat sa fim lideri de opinie pe segmentul targetat de noi;
- Am realizat alte noi 300 de articole de interes pentru beneficiari;
- am consolidat comunitatea locala, nationala si internationala de creatori si designeri;
- Am promovat creatori debutanti talentati
- Am identificat noi lideri si a formatori de opinie nationali si internationali pe care i-am prezentat pe www.revista-atelierul.ro
- Am mentinut ridicate standardele pentru organizarea evenimente de nisa prin maniera de promovare, prezentare, gestionare a activitatilor noastre.
- Am redefinit statutul de opere de arta contemporana pentru produsele de autor,
- Am incurajat schimburile culturale de inspiratie nationala si internationala.


| Bugetul
    6000,00

| Parteneri
    Graz Design Month (colaborare internationala), Artistar Italia (colaborare media), Frankfurt Messe (colaborare internationala), peste 30 de parteneri media constanti ai Revistei Atelierul

| Website proiect
    https://www.revista-atelierul.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes