close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine. 

Participanti & ProiectePrima cladire educationala din Romania construita pe principii de sustenabilitate si eficienta energetica.| Organizator:
    Transylvania College
| Categorie:
    Protectia mediului
| Problema de fond
    Misiunea Fundatiei Transylvania College de a oferi elevilor o educatie de excelenta a intalnit nevoia acestora de a invata intr-un spatiu adecvat, dotat la standarde internationale,care sa fie construit pe principii ce ii ajuta sa obtina rezultate exceptionale.
Proiectul constructiei unei cladiri verzi s-a nascut de aici si s-a dezvoltat cu sprijinul partenerilor care s-au alaturat lui, aducand-si contributia pentru a atinge exigentele cerute de certificarea unei cladiri ca eficiente energetic.
Constructia a fost completata de informarea in cadrul comunitatii de copii, elevi, parinti si angajati ai institutiei si in comunitatea clujeana.privind beneficiile desfasurarii activitatii zilnice intr-o cladire construita pe principii verzi si a fost promovat conceptul de “cladire verde” si de mediu sanatos.


| Scopul proiectului
    Scopul: crearea unui model replicabil in educatia romaneasca.
Obiective specifice:
1.Construirea cladirii educationale verzi.
2.Utilizarea materialelor de constructie non-toxice.
3.Amenajarea si compartimentarea ergonomica a spatiului.
6.Construirea unei sali de sport.
7.Construirea unei piscine pentru copii intre 4 luni si 10 ani.
8.Dotarea piscinei pentru nevoile copiilor cu dizabilitati.
9.Amenajarea unei sali pentru cadrele didactice.
10.Dotarea bibliotecii cu materiale in format print si multimedia.
11.Amenajarea unei sali de arte.
12.Dotarea unei Sali de Business.


Prima cladire educationala din Romania construita pe principii de sustenabilitate si eficienta energetica. Prima cladire educationala din Romania construita pe principii de sustenabilitate si eficienta energetica. Prima cladire educationala din Romania construita pe principii de sustenabilitate si eficienta energetica.

| Aria geografica
    Cluj-Napoca

| Rezumat
    Proiectul apartine Fundatiei Transylvania College si face parte dintr-un proiect extins de dezvoltare a campusului educativ initiat in anul 2007. In campus isi desfasoara in prezent activitatea Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj- Scoala Internationala Cluj si Gradinita Happy Kids. impreuna reunesc peste 500 de elevi din intreaga tara, din 24 de tari si 6 continente, impreuna cu alti 600 elevi din comunitate care participa la programele de dupa-amiaza. Noua cladire a campusului Transylvania College este o cladire verde, o premiera nationala, fiind prima scoala din Romania construita pe principii de sustenabilitate si eficienta energetica, fiind finalizata in 6 luni calendaristice. Studiile au demonstrat ca, invatand in astfel de cladiri “verzi”, unde se tine cont de iluminatul natural, de eficientizarea modului de incalzire si racire a spatiilor, materialele folosite sunt naturale, non-toxice, iar aerul din salile de clasa este in permanenta curat, performantele elevilor cresc spectaculos, cu peste 30 %, iar absentele pe motive medicale sunt reduse cu peste 25 %.
Cladirea se doreste un model de buna practica pentru sistemul educational romanesc, fiind, in acest sens, si un exemplu de inovatie.| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    1. 300 copii petrec zilnic in medie 8 ore intr-un mediu sanatos.
2. 40 de angajati isi desfasoara munca in spatii adecvate fiecarui tip de activitate.
3. 9 sali de grupa dedicate copiilor de la cresa si gradinita.
4. Sala de mese amanajata special pentru copiii de cresa si gradinita.
5. Reducerea numarului de imbolnaviri cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
6. Cresterea capacitatii de concentrare 40 % dintre copii.
7. Cresterea numarului de copii inscrisi la cluburi afterschool cu 100% (inot, dans).
8. Reorganizarea salilor de clasa pentru elevii din ciclul primar si liceu, in urma darii in folosinta a noii cladiri.


| Bugetul proiectului (in RON)
    3903512

| Parteneri
    Gradinita Happy Kids, Transylvania College, Alexander si Lucinda Scott, MSA, SecPral Pro Instalatii, Smartech, Albalact, Farmec, Resido, Nokia, Banca Transilvania, Primaria si Consiliul Local, TB Exclusive, Adrian si Bianca Suciu, Primera Interiors, Morphoza, RoGBC. Dan si Simona Baciu- fondatori.

| Website-ul proiectului
    http://transylvania-college.ro/ro

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL