close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SHEIDA COFFEE AND STORIES



| Organizator:
    Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    In acest moment, in Bucuresti exista peste 6.000 de persoane fara adapost, iar peste 200.000 de persoane nu beneficiaza de asigurari de sanatate. Pornind de la aceste statistici dar si de la dorinta de a creste gradul de constientizare al societatii asupra existentei acestei categorii de oameni, am decis sa cream aceasta structura care contribuie la dezvoltare economica si sociala, alaturandu-ne eforturilor deja derulate de Policlinica Sociala "Baba Novac". Nevoile beneficiarilor au fost identificate de catre Policlinica Policlinica Sociala Baba Novac.

| Scopul proiectului
    Contributia concreta prin sprijin financiar la cresterea numarului de beneficiari ai Policlinicii Sociale "Baba Novac". Crearea unei entitati viabile si autosustenabile din punct de vedere economic, care contribuie in mod direct la cresterea calitatii vietii atat a beneficiarilor directi, cat si a familiilor acestora. Cresterea gradului de constientizare si promovarea modalitatilor de contributie in randul societatii romanesti la imbuntatirea calitatii vietii beneficiarilor directi.

SHEIDA COFFEE AND STORIES SHEIDA COFFEE AND STORIES SHEIDA COFFEE AND STORIES

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Sheida Coffee and Stories este singura cafenea sociala din domeniu medical din Romania care redirectioneaza 100% din profitul obtinut in urma activitatii economice catre Policlinica Sociala "Baba Novac". Concret, prin redirectionarea profitului sprijinim persoane fara asigurari medicale si fara venituri de pe teritoriul orasului Bucuresti sa acceseze consultatii si tratamente medicale gratuite in cadrul Policlinicii Sociale "Baba Novac", proiect al Fundatiei Inovatii Sociale Regina Maria. In acest moment, in Bucuresti exista peste 6.000 de persoane fara adapost, iar peste 200.000 de persoane nu beneficiaza de asigurarile de sanatate. In primii doi ani de viata, in urma rezultatului financiar, profitul redirectionat a contribuit la sprijinirea unui procent de 5% din numarul total de 4500 de pacienti sociali ai Policlinicii. Obiectivul vizat pentru exercitiul financiar 2019 - 2020 este cresterea procentului la 10%. Un alt obiectiv vizat este cel al cresterii gradului de constientizare al autoritatilor dar si al societatii in general, asupra existentei acestei categorii de oameni, care nu au asigurare de sanatate, fie ca sunt oamenii strazii, fie ca sunt oameni fara posibilitati, care nu se pot adresa policlinicilor particulare. In acest sens, ne aliniem nevoilor de comunicare ale Policlinicii Sociale "Baba Novac" si derulam constant campanii de informare si constientizare in offline, adica in cafenea dar si in mediul online pe canalele proprii de comunicare, cu prezentare de cazuri concrete si nevoile acestora.

| Date beneficiari
    Public tinta: clientii cafenelei. Categorie de varsta: 18-65 ani, iubitori de cafea, venituri medii spre mari. Beneficiari directi: pacientii socialii fara venituri si asigurari medicale ai Policlinicii Sociale

| Date beneficiari
    Prietenii, familiile, colaboratorii clientilor cafenelei. Familiile pacientilor sociali.

| Activitati
    Sheida Coffee & Stories este un spatiu care invita comunitatea locala la a se implica intr-un mod concret in programele derulate de catre Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria, in Bucuresti, cu precadere in proiectul Policlinica Sociala "Baba Novac". Cafeneaua este un proiect de antreprenoriat social, care prin modelul de business propus vine cu o alternativa economica sustenabila si durabila. Scopul este de a construi o afacere durabila care sa aiba un impact social. Este o forma alternativă de dezvoltare economica, foarte responsabila, care ajuta multe sectoare: incluziunea sociala a persoanelor marginalizate, incurajeaza ocuparea fortei de munca, valorifica locul de munca actual.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiile publicului tinta (clientii cafenelei): - o modalitate concreta, atat prin consumarea produselor cat si prin organizarea de evenimente in spatiul cafenelei, de a contribui la cresterea calitatii vietii a beneficiarilor directi, adica a pacientilor sociali de la Policlinica Sociala "Baba Novac". - 20.000 de oameni au aflat in primii doi ani de viata ai afacerii sociale despre modalitatea concreta de a veni in sprijinul beneficiarilor directi. - implementarea conceptului de "Cafea in asteptare" si contributia concreta a peste 500 de clienti ai cafenelei in primii doi ani de viata ai afacerii sociale. - 3500 de prieteni virtuali, care beneficiaza constant de comunicarea in mediul online cu privire la stadiul afacerii sociale si evolutia dimensiunii sociale (ex: informari cu privire la nr. de pacienti sociali sprijiniti). - training gratuit,specializat in lumea cafelei si a ceaiurilor de specialitate care are loc in cadrul programului "Voluntar pentru o cauza", derulat de singura cafenea sociala din domeniu medical si horeca din Romania. Beneficiile Policlinicii Sociale "Baba Novac" si ale beneficiarilor directi, pacientii sociali: - Cresterea numarului de pacienti sociali care au acces la serviciile medicale gratuite. - Posibilitatea de a accesa o paleta mai larga de servicii medicale. - Cresterea calitatii vietii. - Acces la o cafea gourmet per pacient social/ luna in baza programului "Cafea in asteptare".

| Bugetul
    441800

| Parteneri
    FUNDATIA INOVATII SOCIALE REGINA MARIA

| Website proiect
    www.sheidacoffeeandstories.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes