close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Campionii Paralimpici



| Organizator:
    Asociatia Little People Romania
| Categorie:
    Apararea drepturilor individuale/ colective
| Problema de fond
    Inainte de toate ne-am propus sa obtinem egalitate! 40000 de euro erau necesari pentru a trimite echipa paralimpica la Londra si pentru a asigura fondurile necesare unui cantonament de pregatire pre-competitie care sa mareasca sansele la medalii. Aveam nevoie de companii care sa creada in reusita acestor sportivi, sa investeasca din bugetele de marketing si sa isi schimbe preconceptiile avute despre sportul de performanta si reusita in cazul sportivilor cu dizabilitati.


| Scopul proiectului
    Sustinerea financiara a echipei paralimpice a Romaniei si dobandirea dreptului de a se pregati si participa la Jocurile Paralimpice
Campania a urmarit convingerea companiilor pentru a sustine cu acelasi respect ambele echipe nationale prin alocarea de fonduri aferente bugetelor de marketing. De asemenea s-a urmarit obtinerea atentiei reprezentantilor media pentru promovarea sportivilor paralimpici.
Campania a prezentat si o componenta de lobby extern prin implicarea reprezentantilor media straini in convingerea Guvernului pentru a rasplati si investi in mod egal in performanta sportivilor.


Campionii Paralimpici Campionii Paralimpici Campionii Paralimpici

| Aria geografica
    Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi, toate orasele in care exista cluburi sportive pentru persoane cu dizabiltiati

| Rezumat
    Cele mai frecvente cauze care determina conditia de dizabilitate in Romania sunt accidentele sau bolile, cancerul fiind cea mai des intalnita boala care cauzeaza dizabilitatea. Sportul paralimpic este cunoscut pe plan mondial ca fiind o resursa unica de reabilitare si incluziune sociala, chiar daca in Romania nu primeste nici o finantare sau atentie din partea companiilor sau insititutilor, in afara ONG-urilor de profil. In 2012, Londra a gazduit Jocurile Olimpice, iar la 3 saptamani dupa, au fost organizate Jocurile Paralimpice pentru persoanele cu dizabilitati. Echipa olimpica a Romania a primit atentie din partea media si a corporatiilor, in timp ce echipa paralimpica nu a primit nici un sprijin material sau promovare chiar daca in componenta ei se regaseau sportivi cu potential. In 2008 la Beijing, Eduard Novak castigator al unei medalii de argint a primit din partea Guvernului un premiu simbolic, in locul unei remuneratii per medalie asa cum au primit toti medaliatii echipei Olimpice. Un argint la Olimpiada a fost recompensat cu 10 000 de euro, in timp ce argintul de la Jocurile Paralimpice a primit simbolic 10 000 de ron. Reprezentantii presei nu au fost interesati de prima medalia castigata de Romania la Jocurile Paralimpice. Am dorit sa schimbam in totalitate aceasta atitudine la nivel guvernamental, in media, in sectorul privat sau cel al sponsorizarilor pentru sport. Nu vom putea sa acceptam sau sa permitem ca o persoana cu dizabilitate sa fie tratata ca o persoana de mana a doua!


| Date beneficiari
    Contributia si prezenta sportivilor paralimpici in aceasta campanie a fost esentiala. Acestia au fost implicati in realizarea video-urilor de promovare si mentionam ca unii din ei au varste incepand cu 16 ani. Am dorit ca aceste video-uri inainte de toate sa respecte integritatea sportivilor, si sa surprinda pasiunea si determinarea lor in a castiga si obtine rezultate remarcabile pentru tara pe care o reprezinta.

| Rezultatele proiectului
    Divizia marketing a Companiei Vodafone a raspuns imediat cererii noastre, declarand ca vor sustine financiar si echipa paralampica, ei fiind unii din finantatorii echipei olimpice. Valoarea sponsorizarii - 25 000 de euro - a fost promovata ca fiind un proiect de marketing si nu ca si un ajutor ce sprijina cazurile sociale.
Compania Tarom a confirmat oferirea unei sponsorizari de 10 000 de euro, care consta in zboruri dus-intors pentru echipa paralimpica cat si pentru jurnalistii care au avut posibilitatea sa documenteze intreaga experienta. O alta companie prin intermediul unei campanii tip cause related marketing realizata in jurul importantei sustinerii sportivilor orbi a oferit o expunere media foarte mare echipei paralimpice. Nu au intarziat sa apara si articole in media de peste hotare care sa analizeze si sa atraga un semnal de alarma referitor la disparitatile si diferentele de sprijin oferit sportivilor olimpici si celor paralimpici. La insistentele si lobby-ul realizat, Victor Ponta, Prim-Ministrul Romaniei, declara sume egale oferite sportivilor medaliti la intoarcerea in tara. Totodata, echipa paralimpica a avut parte de toata atentia mediei nationale. O analiza post-eveniment insumeaza mai multe articole dedicate sportului paralimpic decat celui olimpic. Romania a castigat aurul si argintul la Jocurile Paralimpice, un nou record a fost stabilit in Londra, sportul practicat de sportivi cu dizabilitati a fost reinterpretat si apreciat!


| Bugetul proiectului (in RON)
    0

| Parteneri
    Asociatia Little People Romania Comitetul Paralimpic Roman Divizia marketing a companiei Vodafone Tarom

| Website-ul proiectului
    www.campioniiparalimpici.org





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes