close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



ATELIER DE IGIENA ORALA



| Organizator:
    ASOCIATIA PRIETENII SPITALULUI VALCEAN
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    S-a plecat de la faptul ca reprezentantii Asociatiei au remarcat faptul ca in mediul rural nu exista programe de igiena orala, marea majoritate a acestora fiind orientate catre mediul urban. Iar nevoia in mediul rural este extrem de mare.

| Scopul proiectului
    Scopul a fost initierea micilor beneficiar in tehnica periajului corect si intalnirea cu medicul stomatolog pentru a vedea ca acesta este prietenul lor si nu vrea decat sa ii ajute si sa ii invete cum sa isi pastreze o dentitie sanatoasa.

ATELIER DE IGIENA ORALA ATELIER DE IGIENA ORALA ATELIER DE IGIENA ORALA

| Aria geografica
    JUD. VALCEA

| Rezumat
    Atelieul de igiena orala si-a desfasurat activitatea in cursul anului 2017.
Am avut sprijinul mai multor medici stomatologi voluntari, printre care amintim: Genoiu Sandra, Lavinia Liliac, Ciprian Deaconu, Adelina Morar, Boiangiu Flavia, Gabi Roibu, Doru Binisor, Georgiana Georgescu, Clara Negoita.
Am vizitat urmatoarele localitati rurale: Stanesti, comuna in care nu exista cabinet medical stomatologic, Roesti – comuna aflata la aproximativ 40 de km de Rm Valcea unde exista medic stomatolog, medic care ne-a sustinut in proiect, Maciuca – comuna din apropierea orasului Dragasani unde exista un cabinet stomatologic, dar unde medicul stomatolog de fapt nu merge,Lapusata – comuna aflata la aproximativ 50 de km de Rm Valcea unde nu exista stomatolog,Cernisoara – comuna aflata la aproximativ 50 de km de Rm Valcea unde exista cabinet stomatologic, dar medicul merge foarte rar, Dangesti – sat izolat la poalele muntilor Cozia unde nu exista nicio facilitate medicala,Ciungetu – sat din munti, aflat la circa 15 km de centrul comunei Malaia, unde nu exista decat biserica si o gradinita cu 10 copii,Muereasca – comuna aflata la circa 15 km de Rm Vaclea unde nu exista cabinet stomatologic, Pausesti-Otasau – cabinet unde exista cabinet stomatologic si medicul merge o data la una/doua saptamani, Madulari – comuna din sudul judetului Valcea, la aproximativ 20 de km de Dragasani, unde nu exista cabinet stomatologic, N. Balcescu – comuna aflata la circa 20 de km de Rm Valcea, unde exista medic stomatolog, dna doctor fiind si cea care ne-a sustinut in proiect, Alunu- cumuna aflata la circa 60 de km de Horezu, unde exista medic stomatolog care ne-a sustinut in proiect, dar unde exista mai multe familii sinistrate. Numarul copiilor beneficiari a fost de 720.


| Date beneficiari
    Elevi calsele 0-8. 720 de copii beneficiari.

| Date beneficiari
    Membrii comunitatilor rurale unde s-au desfasurat atelierele.

| Activitati
    S-au identificat parteneri in localitatile rurale vizate, respectiv scoala sau parohie. S-au identifcat medici stomatologi voluntari care, impreuna cu membrii Asociatiei s-au deplasat la micii beneficiari, si i-au invatat tehnica periajului, au colorat, au facut machete din plastilina si au primit periute si paste de dinti.

| Rezultatele proiectului
    Beneficiile au constat in identificarea problemelor de sanatate orala, consilierea de catre medicul stomatolog a initierii tratamentului in cele mai apropiate cabinete in contract cu CASS, invatarea periajului corect de catre copii.

| Bugetul
    20000

| Parteneri
    SCOLI SI PAROHII

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes