close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Big Build 2012



| Organizator:
    Habitat for Humanity Romania
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Big Build a fost evenimentul prin care Habitat for Humanity Romania a sarbatorit ”Ziua Mondiala a Locuirii”, construind impreuna cu voluntari locuinte pentru familii defavorizate din Romania.
In 2012 am extins sprijinul oferit pana in prezent familiilor din Romania, organizand Big Build in doua orase diferite din Romania. Bucuria de a face parte dintr-o familie atat de mare a fost impartasita de aceasta data in doua colturi diferite ale tarii, intr-o incercare de a transmite un mesaj cat mai puternic autoritatilor din Romania cu privire la importanta caminului si a conditiilor de locuit in viata familiilor noastre si de a invita autoritatile la dialog si cooperare.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectului:
Sa imbunatatim radical situatia de viata a unor familii nevoiase din Craiova si Oradea si sa sporim implicarea comunitatii locale.
Obiectivele proiectului:
• Constructia de locuinte pentru familii sarace si grupuri defavorizate intr-un ritm acceelerat, cu ajutorul voluntarilor.
• Promovarea voluntariatului national prin constientizarea de catre public a valorii spijinului acordat voluntar de membrii comunitatilor.
• Implicarea comunitatilor locale si a autoritatilor locale in acest proiect si sporirea spiritului de solidaritate intre membrii acestora.


Big Build 2012 Big Build 2012 Big Build 2012

| Aria geografica
    Oradea, judetul Bihor si Preajba, judetul Dolj

| Rezumat
    Evenimentul Big Build reprezinta unul din raspunsurile Habitat for Humanity Romania la situatia locuirii precare din tara noastra. Big Build inseamna mai mult decat constructia propriu-zisa a unor case, proiectul este unic prin forta lui. An de an, timp de cateva zile, acesta genereaza o interactiune uluitoare intre grupuri sociale diferite (familii sarace, grupuri vulnerabile, voluntari straini, tineri studenti, companii, autoritati publice, media) si ofera o noua stare de spirit comunitatilor in care se desfasoara. Mai mult decat atat, evenimentul are loc in fiecare an de Ziua Mondiala a Locuirii tocmai pentru a atrage atentia asupra nevoii unui camin decent pentru peste 5 milioane de romani. Astfel dovedim ca, prin implicare si solidaritate, vietile unor oameni pot fi schimbate radical in bine. Un alt aspect este acela ca beneficiarii locuintelor sunt responsabiliozati pentru ajutorul primit, participand, la randul lor, cu munca voluntara la casele altor familii si achitand o rata lunara modica, fara dobanda, pentru noua casa.
In 2012, evenimentul s-a derulat sub sloganul: “Mai multe case, doua judete, o singura comunitate”. Intre 1-5 octombrie, peste 500 de voluntari alaturi de orfani si familii cu venituri mici au construit simultan 11 locuinte noi si au ajutat la finalizarea a altor trei case, in doua locatii din tara: la Oradea in judetul Bihor si la Preajba in judetul Dolj.


| Date beneficiari
    Familiile beneficiare au fost selectate pe baza celor 3 conditii ale programului : nevoia de locuire, capacitatea de a returna investitia catre fondul pentru umanitate si participarea voluntara la ridicarea locuintelor.
Evenimentul a presupus un voluntariat intensiv, beneficiarii locuintelor lucrand 600 de ore la proiect. Orele de contributie ale beneficiarilor, pe langa faptul ca au asigurat intrarea lor in program, au ajutat la reducerea costurilor locuintei si au creat o legatura intre beneficiari, care au muncit impreuna la ridicarea noilor lor locuinte.


| Rezultatele proiectului
    Constructia a 11 locuinte si finalizarea a inca 3, in 5 zile, in perioada 1-5 octombrie 2012, simultan in doua locatii: Oradea si Preajba, (6 km de Craiova).
• Atingerea tintei de 200 voluntari pe zi, fapt ce a permis constructia accelerata a caselor.
• Incurajarea voluntariatului strain in Romania prin aducerea si coordonarea timp de o saptamana a unui grup de 40 de voluntari straini din Irlanda de Nord.
• Responsabilizare a beneficiarilor Big Build prin implicarea lor la constructia propriilor case,prin efectuarea de catre fiecare familie beneficiara a 600 de ore de voluntariat;
• Adresarea problemei comunitatilor marginalizate si atragerea de fonduri pentru rezolvarea problemelor de locuire: 14 companii partenere, care au daruit mai mult de 150.000 euro in bani, materiale de constructie, servicii si ore de voluntariat;


| Bugetul proiectului (in RON)
    1146820

| Parteneri
    Partener Principal: Fundatia Vodafone Romania. Parteneri: Habitat for Humanity Northern Ireland, Caminul Felix Oradea, Porsche Romania, Europharm Distributie, Wienerberger Sisteme de Caramizi, Celestica, Lafarge Romania, Good Sign, Ursa Romania, Elpreco, Kronospan, Camera de Comert si Industrie Dolj, Asociatia Firmelor Bihorene. Sustinatori: Azalis Gaz, Knauf, Moviplast, Oz Maraton, Pan Group, Basicra s.a. Partenerii media sunt: Agenda Constructiilor, Cocor Media Channel, CSR Media, Radio Lynx, Radio RFI, Romania Pozitiva, Gazeta de Sud, Radio Sud, www.craiova.ro, Editie Speciala, Indiscret, TVS Craiova, Crisana, www.voicetag.ro si Good Sign.

| Website-ul proiectului
    www.bigbuild.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes