close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Cu drag de stiinta



| Organizator:
    Asociatia Fascination
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    In Romania,stiinta este considerata neatragatoare si plictisitoare ceea ce duce catre formarea unor generatii de adulti lipsiti de gandire critica ce vor tinde sa umple lipsa de cunostinte, cu credinte si cu informatii pseudostiintifice,acestea fiind mai atragatoare cu un continut usor de insusit dar cu potential tragic. O parte importanta din societatea noastra este analfabeta stiintific. 80% dintre elevi-"analfabeti stiintific", 50% dintre studenti- candidati la somaj (Ministerul Educatiei in Raportul privind Starea Invatamantului). Cifrele sunt confirmate si de testarile PISA-Romania-pe locul 48 din 70 la punctajul obtinut de elevii romani la stiinte.80% din populaţia tanara a României nu dispune de cunostinte stiintifice elementare nu isi pot explica fenomene naturale. Beneficiarii proiectului nostru sunt: copii si tineri(8-16 ani).

| Scopul proiectului
    O societate orientata spre stiinta este o societate orientata spre solutii. "Cu drag de stiinta" este un proiect special gandit spre a schimba modul in care este perceputa stiinta. Scopul acestuia este acela de a oferi copiilor si tinerilor noi perspective asupra stiintei si noi optiuni legate de alegerile lor profesionale din viitor. Pas cu pas, fiecare uimire legata de fenomene stiintifice, fiecare intrebare nascuta in timpul intalnirilor noastre din mediul online cu ei, conteaza si este un obiectiv atins. Per total am strans milioane de astfel de reactii ce ne apropie de scopul nostru.

Cu drag de stiinta Cu drag de stiinta Cu drag de stiinta

| Aria geografica
    toate judetele

| Rezumat
    "Cu drag de stiinta" este o emisiune de stiinta amuzantă, difuzata saptamanal pe canalul de youtube-Profesorul Trasnit TV. Misiunea noastra este popularizarea stiintei si dorim sa convingem cat mai multi copii sa iubeasca stiinta. Fizic este foarte greu sa ajungem la cei din mediul rural si in zone indepartate. Ca solutie am ales tehnologia si mediul online astfel ca din 2016 suntem pe youtube in viata lor. Stim ca nu toti copiii au acces la tehnologie dar macar la cei care avem sansa sa ajungem. Gazda emisiunii, un profesor genial, pasionat si foarte trasnit, ajutat de invitatii sai, copii, tineri cunoscuti tot in mediul online, youtube, ii introduce pe copii in lumea fascinanta a stiintei.Experimentele stiintifice promovate vor fi din : astronomie, nutritie, mediu, stiinta, sanatate si siguranta etc si fac parte din cea mai trasnita serie de activitati pentru copii.
Imprietenim copiii si tinerii cu stiinta. In fiecare vineri, din iunie 2016 pana in prezent am adunat peste 82.000 de abonati, peste 5 milioane de vizualizari si am strans peste 200.000 ore petrecute alaturi de stiinta distractiva. La finalul acestei intalniri, stiinta va fi reconsiderata in ochii celor ce o vor intalni si marturie stau sutele de comentarii si sugestii ale copiilor, la episoadele noastre din emisiune.
Am considerat extrem de importanta o astfel de initiativa ca raspuns la rata analfabetismului stiintific in crestere din societatea noastra cf ministerului educatiei.


| Date beneficiari
    82.000 copii si tineri

| Date beneficiari
    adulti ( parinti si bunici) presupunem ca cel putin tot atati

| Activitati
    "Cu drag de stiinta" este un proiect nascut in urma popularitatii dovedite a canalelor de youtube. Am realizat ca pe youtube gasim publicul nostru tinta si beneficiarii ideilor noastre si ne-am gandit sa profitam de acest val. Alaturi de noi am avut experienta de peste 10 ani a interactiunii Profesorilor Trasniti de la Fun Science cu copiii si expertiza televiziunii de stiinta pentru intreaga familie Da Vinci. Pentru a capata notorietate, am atras alaturi de noi tineri iubiti si apreciati deja pe youtube cum ar fi: Eugen Orange Blue, Cezar Poiata, INicholas, Cristian Batrinu, Mariposa, Viktor Moozz, AndreiRO, Bibi, Gami Os, Noris, Karina Maria. Alaturi de ei am conceput si realizat episoade centrate pe curiozitati si experimente stiintifice spre a atrage atentia publicului nostru. Am creat canalul de youtube, Profesorul Trasnit TV, am amenajat un spatiu dedicat acestui proiect in casa unuia dintre Profesorii Trasniti si am inceput avand resurse minime, o lumina, o camera de luat vederi si microfon.Fiecare episod a fost difuzat in fiecare vineri de la ora 17.00, continuand acest lucru si in prezent

| Rezultatele proiectului
    Consideram ca in urma proiectului am reusit sa ne construim o comunitate activa de copii si tineri in jurul nostru care ne urmaresc constant si duc mai departe informatiile la scoala si in mediul lor. In cifre avem: In 3 ani, peste 82.000 abonati, aproape 6 milioane de vizualizari, 150 de video-uri realizate, 113 episoade "Cu drag de stiinta"

| Bugetul
    20000

| Parteneri
    Fun Science Romania, Da Vinci

| Website proiect
    www.youtube.com/ProfesorulTrasnitTV





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes