close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Education through Rugby



| Organizator:
    Fundatia Education through Rugby
| Categorie:
    Educatie, Invatamant, Cercetare
| Problema de fond
    Scopul Fundatiei Education through Rugby este de a sprijini tinerii jucători (in special cei cu varste intre 14-18 ani) in a-si dezvolta pasiunea pentru rugby alaturi de abilitățile interpersonale, sociale și sportive. Prin includerea rugby-ului ca proba olimpica in 2016, fara indoiala ca acestea sunt cele mai bune timpuri pentru un jucator profesionist de rugby.Insa, adolescenta reprezinta o varsta dificila, cu o mare focus pe dezvoltarea identitatii iar foarte multi jucatori talentati renunta sa practice rugby de performanta din cauza lipsei de antrenori, fara conditii decente de antrenament, accidentari,s.a. Sportivul de performanta adolescent face trecerea de la "joc rugby " la "sunt jucator de rugby".

| Scopul proiectului
    Intentia a fost sa-i prioritizam pe jucatorii talentati care provin din medii dezavantajate si care au demonstrat deja calitati de lideri si o mare disponibilitate de a invata.

Education through Rugby Education through Rugby Education through Rugby

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    Fundatia a fost infiintata de catre o familie tanara cu o mare pasiune pentru rugby, in special pentru a-i ajuta pe tinerii jucatori cu varste cuprinse intre 14-18 ani in a-si dezvolta pasiunea pentru rugby alaturi de abilitatile interpersonale, sociale si sportive.
Programul FER-Iranz vizeaza trimiterea unui grup de 9 jucatori (U16-U17) si a 3 antrenori la un stagiu de pregatire in Noua Zeelanda, la cea mai importanta academie de rugby privata- International Rugby Academy of New Zealand (IRANZ)in perioada (30 Iunie-14 Iulie 2019). Tinerii selectati provin din echipele-CSS Gura Humorului, CSM Suceava, CSS Barlad, CSS Baia Mare, Begles Bordeaux.Criteriile de selectie s-au bazat pe abilitatile sportive, rezultatele scolare, abilitati de leadership si comportament in societate, si in special, background social.
Intentia a fost sa-i prioritizam pe jucatorii talentati care provin din medii dezavantajate si care au demonstrat deja calitati de lideri si o mare disponibilitate de a invata.


| Date beneficiari
    9 jucatori de rugby cu varste cuprinse intre 14-18 ani si 3 antrenori

| Date beneficiari
    jucatori de rugby cu varste cuprinse intre 14-18 ani

| Activitati
    In pregatirea acestui stagiu, tinerii selectati au o scurta pregatire in Bucuresti (in perioada 23-30 iunie), un program intensiv de antrenament (atletism, box, weightlifting, yoga), sesiuni de social skills pentru a-si dezvolta abilitatile sociale (self awareness, disciplina, etica, integritate, public speaking) precum si training de limba engleza. Bursierii au avut oportunitatea de a vizita companii si institutii de stat prestigioase (Ministerul Apararii Nationale, Banca Comerciala Romana, DHL Romania precum si intalniri cu mentori-din zona de business si sportiva (Sergiu Manea, CEO BCR, Daniel Kearvell, CEO DHL Romania, Andreea Raducan, campioana olimpica si presedinta Federatiei Romane de Gimnastica) si idoli din rugby- Florin Vlaicu,Viorel Lucaci, Alexandru Gordas, Sione Vaiamo'Unga, Tangimana Fonovai. Multumim pe aceasta cale Complexului Agronomiei pentru gazduire si pentru facilitarea acestor cursuri, intr-un mediu foarte similar cu ceea ce vor intalni in NZ.

Stagiul in sine la Academie se intinde pe o durata de 7 zile, timp in care copii vor invata atat elemente rugbistice de cel mai inalt nivel, cat si reguli despre etica, nutritie, recuperare etc. Toate acestea intr-un mediu international, extrem de competitiv si riguros. Jucatorii selectati vor avea toate costurile asigurate: programul de pregatire in Bucuresti, transportul, cazarea, mesele precum si Bursele in programul IRANZ.



| Rezultatele proiectului
    Jucatorii au fost selectati in echipa nationala a Romaniei U18.

| Bugetul
    242105,00

| Parteneri
    Federatia Romana de Rugby, DHL Romania, Banca Comerciala Romana

| Website proiect
    www.rugby-edu.com





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes