close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Studentul Anului



| Organizator:
    Voluntari pentru Idei si Proiecte
| Categorie:
    Proiecte pentru tineret
| Problema de fond
    Tinand cont de faptul ca sistemul de invatamant romanesc are prea putine metode de apreciere a valorilor, ne-am gandit sa fim noi cei care arata ca stiu sa rasplateasca si sa incurajeze competitia.
Astfel, in 2001, pornind de la aceste premise, s-a nascut Studentul Anului, un proiect care, in evaluarea meritelor unui student, tine cont atat de activitatea curricular, cat si de cea extracurriculara.


| Scopul proiectului
    Scop: Studentul Anului este o competitie care recunoaste si premiaza excelenta din cadrul invatamantului universitar prin lansarea unei provocari adresata celor mai buni studenti din tara.
Obiective:
Evaluarea la nivel national a celor mai buni studenti ai universitatilor din Romania.
Incurajarea performantei in randul studentilor.
Formarea si dezvoltarea unei comunitati de tineri de exceptie prin prisma realizarilor si a potentialului.
Transformarea mediului economic, social, cultural si politic in Romania de maine.


Studentul Anului Studentul Anului Studentul Anului

| Aria geografica
    Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov, Targu Mures, Craiova, Constanta

| Rezumat
    Tinand cont de faptul ca sistemul de invatamant romanesc are prea putine metode de apreciere a valorilor, ne-am gandit sa fim noi cei care arata ca stiu sa rasplateasca si sa incurajeze competitia.
Astfel, in 2001, pornind de la aceste premise, s-a nascut Studentul Anului, un proiect care, in evaluarea meritelor unui student, tine cont atat de activitatea curriculara, cat si de cea extracurriculara.

Anul 2010 a marcat organizarea celei de-a VIII-a ediții Studentul Anului, o ediție diferita fata de cele precedente, diferenta credem că a fost reprezentata de vizibilitatea proiectului, totusi, s-a pastrat ambitia castigatorilor de a atinge excelenta.

Printre cele mai reprezentative realizari se numara promovarea proiectului in mediul televizat printr-un spot tv care i-a avut ca protagonisti pe organizatorii proiectului. Totodata, imbunatatirea adusa anul acesta proiectului este televizarea Galei de premiere.
O gala cu adevarat diferita prin excelenta, un spectacol gazduit de Ema Pendiuc, gazda emisiunii Impact difuzata pe TVR 3, regizat de catre doamna Alice Barb si ”antrenat” de catre Directia 5 si Bere Gratis. Implicarea tuturor fiind pro bono.


| Date beneficiari
    20 de studenti exceptionali ale caror rezultate remarcabile nu sunt recunoscute si valorificate suficient in societate. Cei 20 reprezinta finalistii concursului, cei care au fost invitati si la gala de premiere.
Companiile partenere reprezinta beneficiari directi deoarece temele de concurs deseori provin din probleme ale companiei. Deseori, tinerii castigatori sunt recrutati in echipele angajate in respectivele companii.
Participantii la gala de premiere beneficiaza in ceea ce priveste sentimentul transmis. In Romania, societatea civila are un cuvant important, iar invatamantul romanesc produce elite.
Beneficiar indirect:Reprezentanti ai mediului privat. Companii care au in obiectivele de recrutare ale angajatilor valorile pe care le gasesc in cazul participantilor Studentul Anului perfornanta si experienta in domeniu


| Rezultatele proiectului
    Pe langa recunoasterea adusa studentilor castigatori si premierea acestora, principalul efect a fost reprezentat de confirmarea valorii proiectului prin prisma castigatorilor.
Liliana Ciobanu, castigatoarea categoriei Jurnalism si Comunicare si-a continuat traseul in domeniu printr-un stagiu la CNN Atlanta. Castigatoarei categoriei Economie, Dana Jinaru, i s-a oferit un loc in compania partenera. Castigatorii sectiunii arhitectura si-au continuat ”pasiunea de a castiga ”concursuri de anvergura, atat in tara, cat si in strainatate.
Faptul ca evenimentul a fost televizat a reprezentat un pas important atat pentru proiect cat si pentru initiativele studentesti in ansamblu. ”Studentul Anului” a reprezentat punctual central al initiativei TVR 3 cu ocazia zilei tineretului.
Iar suportul personalitatilor reprezinte ale societatii civile nu a putut decat sa aduca ”Studentul Anului” la un nivel superior. Pe langa echipa TVR, Ema Pendiuc, doamna Alice Barb, Directia 5 si Bere Gratis, ne-au fost alaturi si Sanda Nicola, Liana Stanciu, Ecaterina Andronescu, Paula Herlo.


| Bugetul proiectului (in RON)
    54600,00

| Parteneri
    Organizator: Voluntari pentru Idei si Proiecte, Parteneri: Capital Partners, BitDefender, Fundatia Dinu Patriciu, TVR 3

| Website-ul proiectului
    www.studentulanului.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes